Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten tehdään täydellinen tiikerikakku tai jokin muu kuivakakku?

06.04.2006 |

Usein kuivakakut ovat jotenkin tylsiä ja kuivakoita. Miten tehdään täydellinen, kuohkea, mutta kostea, syntisen hyvä ja rasvainen, taivaallinen kuivakakku?



Piimäkakusta tulee usein aivan loistava, kun se muutaman päivän jääkaapissa maustuu, mutta mitenkäs saan tiikerikakusta loistavan?

Onko jippo, aidossa ja paljossa voissa, kermassa, paistoajassa vai missä? Jauhotatko vuuan esim. vehnäjauholla korppujauhon sijasta?



Onko sinulla vinkkejä?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
06.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sinulla on hyvä teflon-pinnoitettu KAHVIkakkuvuoka, voitele se vaan hyvin, usein korppujauhoa menee vuokaan niin paljon että jo se kuivattaa pinnan. Jos haluat käyttää korppujauhoja, niin käytä todella hienojakoista jauhoa ja lopuksi vielä kopistele vuokaa pöytään että ylimääräiset varmasti irtoavat. Toisissa kakuissa voi korppujauhon tilalla käyttää kookoshiutaleita.



Sokerin ja voin vaahdotuksessa kannattaa olla kärsivällinen. Pehmeää voita ja sokeria vaahdotetaan niin kauan että se on kuohkeaa ja tod. vaaleaa vaahtoa. (Käytä yleiskoneessa K-vatkainta/melaa). Riko kananmunien rakenne ja lisää munat vähitellen koneen käydessä, sekoita hyvin ennen seuraavan lisäämistä. Munien tulisi olla huoneenlämpöisiä, niitä voi lämmittää vesihauteessa. Jauhot ja muut kuivat aineet lisätään lopuksi, sekoita hiljaisella nopudella. Paista 175 C:ssa 45-50 min (paistoaika riippuu myös uunista).



Vierailija
2/2 |
08.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


250 g voita

1,25 dl sokeria

4 kananmunaa

1,25 dl sokeria

1-2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kermamaitoa

2-3 rkl kaakaojauhetta

1-2 tl vaniljasokeria



Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä pienin erin munavaahto voivaahtoon voimakkaasti vatkaten. Lisää seokseen vuorotellen vehnäjauhoja seuloen sekä kermamaitoa.

Jaa taikina kahteen osaan siten että yksi kolmasosa maustetaan kaakaojauheella ja isompi kaksi kolmasosaa vaniljasokerilla. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka ja lusikoi pohjalle vaaleaa taikinaa. Lusikoi päälle suklaataikinaa ja jälleen vaaleaa taikinaa. Toista jos taikinaa on vielä jäljellä. Pistele taikina kerroksien läpi haarukalla ja tasoita pinta lusikalla. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Jos pinta alkaa liikaa tummua, peitä se foliolla.













Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla