Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi rasvasta on tehty pahis?

Vierailija
01.09.2017 |

Joo, kyllä kovetetut kasvirasvat ja margariinit onkin pahiksia. Mutta miksi oikeat rasvat mielletään huonoksi ihmisen ravinnossa. Ne kun ovat välttämättömiä kehon toiminnassa.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai se on liian pitkälle ajateltu (ei ole perehdytty asiaan), että rasvoja on sekä hyviä että pahoja.

Kun suositellaan vähärasvaisia maito- ja lihatuotteita, luullaan sen tarkoittavan sitä, että rasva on itsessään se huono juttu, vaikka kyse on vain siitä, että välttyisi niiltä huonoilta rasvoilta (joita eläinperäisissä tuotteissa on enemmän).

Vierailija
2/12 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän kye ole siitä, että rasva on haitallista hiilihydraatteihin yhdistettynä. Hiilarit nyt ovat kuitenkin halpa ja paljon myyty ravinnon muoto. Rasva on hiilareiden kanssa haitallista etenkin sille osalle väestöstä, joilla kolesterolia kertyy helposti vereen. Osin tämän yhden ryhmän geenien takia (vaikkakin heitä suomessa on aika paljon),  on sitten koko kansallinen terveysvalistus laadittu. Tämä on minun näkemykseni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eiköhän kye ole siitä, että rasva on haitallista hiilihydraatteihin yhdistettynä. Hiilarit nyt ovat kuitenkin halpa ja paljon myyty ravinnon muoto. Rasva on hiilareiden kanssa haitallista etenkin sille osalle väestöstä, joilla kolesterolia kertyy helposti vereen. Osin tämän yhden ryhmän geenien takia (vaikkakin heitä suomessa on aika paljon),  on sitten koko kansallinen terveysvalistus laadittu. Tämä on minun näkemykseni.

Mitä tämä hiilarien kanssa tarkoittaa? Voin kuvitella, että rasva ja hiilarit on huono jossain hamppareissa, ranskalaisissa ym, mutta entä normaalissa ruoassa? Jos syön aterialla perunaa ja samalla laitan rasvaa jonnekin, onko se huono asia?

Et varmaan tarkoittanut, että samalla aterialla ei olisi hyvä syödä yhtä aikaa hiilareita ja rasvaa (vai olenko nyt missannut jotain?), vaan tarkoitit vain tietynlaisia tilanteita?

Vierailija
4/12 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi tavikset luulee tietävänsä mikä on hyvää, koska asiantuntijat totta vitussa ei tiedä. Kerran vuodessa kaikki kääntyy päälleen.

Vierailija
5/12 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eiköhän kye ole siitä, että rasva on haitallista hiilihydraatteihin yhdistettynä. Hiilarit nyt ovat kuitenkin halpa ja paljon myyty ravinnon muoto. Rasva on hiilareiden kanssa haitallista etenkin sille osalle väestöstä, joilla kolesterolia kertyy helposti vereen. Osin tämän yhden ryhmän geenien takia (vaikkakin heitä suomessa on aika paljon),  on sitten koko kansallinen terveysvalistus laadittu. Tämä on minun näkemykseni.

Mitä tämä hiilarien kanssa tarkoittaa? Voin kuvitella, että rasva ja hiilarit on huono jossain hamppareissa, ranskalaisissa ym, mutta entä normaalissa ruoassa? Jos syön aterialla perunaa ja samalla laitan rasvaa jonnekin, onko se huono asia?

Et varmaan tarkoittanut, että samalla aterialla ei olisi hyvä syödä yhtä aikaa hiilareita ja rasvaa (vai olenko nyt missannut jotain?), vaan tarkoitit vain tietynlaisia tilanteita?

Hiilarit saavat verensokerin nousemaan, jolloin kroppa alkaa keräämään rasvavarastoja. Mieluummin ei siis paljon ravaa hiilareiden kanssa, ja kovia rasvoja on hyvä välttää. Hieman rasvaa on toki hyvä sikäli, että monet vitamiinit yms. ovat ravaliukoisia ja elimistö voi käyttää ne tehokkaammin jos ateriaan kuuluu myös rasvaa. Ylipainon riski on siis tuossa olemassa.

Hiilari ruokavaliossa rasvasta saisi tulla mielellään n. 15-20 % päivän energian saannista, proteiineista 20-35 %, ja hiilareista loput. Annokset tulisi jakaa aika tasaisesti päivälle ja suosia hitaasti imeytyviä hiilareita.

Vähähiilarisella ruokavaliolla suurin osa energiasta tulee rasvasta. Hiilareita tarvitsee vain 10-20 grammaa päivässä. Pitää vaan syösä paljon vähiilarisia kasviksia, jotta saa kuituja tarpeeksi ja jonkinverran proteiineja. Keho sitten polttaa niitä omiakin rasvavarastoja kun mukautuu käyttämään rasvaa ravintona. Ei tarvitse edes syödä kuin 2-3 kertaa päivässä.

Tuossa nuo vaihtiehdot karkeasti ottaen. Ihan mikä itselle sopii, kunhan huolehtii vitamiinien saannista, eikä liho liikaa.

Vierailija
6/12 |
30.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasva on ruoan Venäjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
30.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasva on pahis, koska sitä syödään liikaa ja yleensä epätervellisessä muodossa. Ei ole ongelmaa, jos saat rasvasi kohtuullisessa määrässä kalaa ja ruokaöljyjä.

Vierailija
8/12 |
30.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toimistotyöläiisen nivelet ei kestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
30.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska teollisuus. Koska voi ei tuo rahaa vaan se kaikki mikä on prosessoitu, eli margariinit ym. Siksi.

Vierailija
10/12 |
30.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Toimistotyöläiisen nivelet ei kestä.

Kohta varmaan aleetaaan vetää jotain anfetamiinia että pärjätään roboteille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
30.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viime aikoina on kyllä näyttänyt yhä enemmän, että hiilareista tehdään mörköä.

Vierailija
12/12 |
30.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska kansalaisille tulee rasvan syönnistä mielihyvää, ja se on siksi kiellettävä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi kolme