Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko vaaleapaahtoista kahvia paahtaa tummemmaksi?

Vierailija
31.08.2017 |

Sain lahjaksi paketin vaaleapaahtoista kahvia enkä voi sietää sitä. Voiko sitä paahtaa menestyksekkäästi kuivalla rautapannulla tai uunipellillä tummemmaksi? Vai menenkö suosiolla kauppaan ja ostan oikeaa kahvia?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
31.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös se kahvi paahdeta kokonaisina papuina? Voihan tuota kokeilla tietysti jauhetullakin kahvilla, saat ainakin kahvintuoksua asuntoon tunnelmaa luomaan.

Vierailija
2/6 |
31.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa liekittää se kahvi. paras tulos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
31.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta vaan mieleisesi, jälkipaahto ei onnistu.

Vierailija
4/6 |
31.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuskin paahtamista voi jälkikäteen jatkaa, vaikka sinulla olisi papuja ja kahvipaahdin. Vie lahjakahvi työpaikan kahvihuoneeseen tai anna jollekulle yllätyslahjaksi. 

Monet pitävät vaaleaa paahtoa parempana, kahvin erilaiset maut tulevat paremmin esille kuulemma. Se edellyttää tietysti että kahvi juodaan paljaaltaan, ilman maitoa, kermaa tai sokeria/ makeutusainetta. 

Vierailija
5/6 |
31.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoita keskenään vaaleaa ja tummaa

Vierailija
6/6 |
31.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuskin paahtamista voi jälkikäteen jatkaa, vaikka sinulla olisi papuja ja kahvipaahdin. Vie lahjakahvi työpaikan kahvihuoneeseen tai anna jollekulle yllätyslahjaksi. 

Monet pitävät vaaleaa paahtoa parempana, kahvin erilaiset maut tulevat paremmin esille kuulemma. Se edellyttää tietysti että kahvi juodaan paljaaltaan, ilman maitoa, kermaa tai sokeria/ makeutusainetta. 

Vaaleassa paahdossa kahvin eri maut nimenomaan eivät tule esille, sillä ne syntyvät paahtojärjestyksessä. Ensin syntyy hapokkuus, eikä suomalaisten suosikkikahveissa muuta olekaan. Toisena ilmestyy makeus, mikä vaatii 3-asteen pahtoon. Noin 3-4 asteessa syntyy vielä täyteläisyys, ja näin on koko makupaletti valmis ja kahvi maistuu kahvilta.