Onko totta että kiljusta saa hyvää jos sen tekee kunnolla?
Käsittääkseni siis siten, ettei käytä sitä pikahiivalla vain muutamaa päivää ja sitten juo sakat mukana, vaan antaa sakan asettua ämpärin pohjalle ainakin viikon verran ja sitten suodatta sakat pois? Ja kannattaako laittaa käymään mehutiivisteen kanssa vai lisätä mehutiiviste vasta valmiiseen juomaan?
Vai vaatiiko se parempia raaka-aineita, että tulee parempaa?
Olisi tuo niin halpaa, että ajatus kiinnostaa ja samalla voisi boikotoida Suomen moralistista alkoholiveroa.
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Jos kiljun tekee osaava tekijä hyvistä aineista, siitä tulee pahaa. Muissa tapauksissa - eli lähes aina - siitä tulee hirvittävän pahaa. Vain hiukan pahaa kiljua saimme opiskelijoina aikaan, kun teimme simaa aikuisten reseptillä. Pitkä käymisaika ilmalukollisessa pullossa tuotti noin 5-prosenttista juomaa.
Entä jos sekaan turkinpippureita? Sillai saa kirkaasta viinasta, joka on kanssa aika pahaa, todella hyvän makuista.
Kyllä saa, mutta jotuu opettelemaan. Juomatiivisteessä on käymisenestoa joten jälkeen, jos ollenkaan. panimosokeri ja oikea hiiva, siinä tärkeimät.
Kilju pitää kirkastaa muutamaan kertaan.
Eihän siitä hyvää saa oikein tekemälläkään ja kannattaa mieluummin tehdä vaikka olutta, mutta jos kokeilet niin maustamista kannattaa kokeilla ja esim- appelsiini mehuhan on perinteinen vaihtoehto. Lääkehiilellä voi poistaa pahimmat maut.
Jos kiljusta tekee hyvää, se menee silloin jo viinin puolelle...
Ei sitä pahaa kiljussa ole kuin ensimmäiset 5 cm (Mehukatti-pullo), loput on hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Eihän siitä hyvää saa oikein tekemälläkään ja kannattaa mieluummin tehdä vaikka olutta
Kestää liian kauan.
Hyvää saa ihan pussisokerilla ja pikahiivalla kun vaan laskeuttaa kunnolla (tähän myydään tavaraa ihan marketeissa, ei tarvitse odottaa päivääkään) ja maustaa vasta sitten. Ehkä laitonta mutta sopivilla makuyhdistelmillä oikein hyvää. Ja tekeminen vasta kivaa onkin!
Kiljusta ei saa hyvää sillä siinä ei ole mitään mikä antaisi makua. Sitä paskaa makua voi peittää tai suodattaa erilaisin kommervenkein, mutta valmistusprosessia on turha lähteä muokkaamaan.
Vierailija kirjoitti:
Kiljusta ei saa hyvää sillä siinä ei ole mitään mikä antaisi makua. Sitä paskaa makua voi peittää tai suodattaa erilaisin kommervenkein, mutta valmistusprosessia on turha lähteä muokkaamaan.
No hyvää oli väärä sanavalinta. Muutetaan se juotavan makuiseksi. Ei väliä miten, kunhan siitä saa sellaista, että se menee alas.
Ei oo ollu edes vuonna 2017 laitonta kun se teko laillistettiin
Ostat Preston käymisainepakkauksen, n.6 €, ja teet ohjeen mukaan, saat kirkasta viiniä reilussa viikossa.
Kyllä siitä aika neutraalin makuista saa jos oikein yrittää ja sitten vaan maustaa jälkikäteen. Tislaamalla toki saa parempaa mutta sitten se ei enää olekaan kiljua.
Ja siihen preston kanssa 5 kg sokeria, 1kg omenaa silputtuna siiviläpussiin ja 500g rusinaa siiviläpussiin, rusina nopeuttaa käymistä, vettä 22-25 litraa.
Jos kiljun tekee osaava tekijä hyvistä aineista, siitä tulee pahaa. Muissa tapauksissa - eli lähes aina - siitä tulee hirvittävän pahaa. Vain hiukan pahaa kiljua saimme opiskelijoina aikaan, kun teimme simaa aikuisten reseptillä. Pitkä käymisaika ilmalukollisessa pullossa tuotti noin 5-prosenttista juomaa.