Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko totta että kiljusta saa hyvää jos sen tekee kunnolla?

Vierailija
17.08.2017 |

Käsittääkseni siis siten, ettei käytä sitä pikahiivalla vain muutamaa päivää ja sitten juo sakat mukana, vaan antaa sakan asettua ämpärin pohjalle ainakin viikon verran ja sitten suodatta sakat pois? Ja kannattaako laittaa käymään mehutiivisteen kanssa vai lisätä mehutiiviste vasta valmiiseen juomaan?

Vai vaatiiko se parempia raaka-aineita, että tulee parempaa?

Olisi tuo niin halpaa, että ajatus kiinnostaa ja samalla voisi boikotoida Suomen moralistista alkoholiveroa.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kiljun tekee osaava tekijä hyvistä aineista, siitä tulee pahaa. Muissa tapauksissa - eli lähes aina - siitä tulee hirvittävän pahaa. Vain hiukan pahaa kiljua saimme opiskelijoina aikaan, kun teimme simaa aikuisten reseptillä. Pitkä käymisaika ilmalukollisessa pullossa tuotti noin 5-prosenttista juomaa.

Vierailija
2/15 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos kiljun tekee osaava tekijä hyvistä aineista, siitä tulee pahaa. Muissa tapauksissa - eli lähes aina - siitä tulee hirvittävän pahaa. Vain hiukan pahaa kiljua saimme opiskelijoina aikaan, kun teimme simaa aikuisten reseptillä. Pitkä käymisaika ilmalukollisessa pullossa tuotti noin 5-prosenttista juomaa.

Entä jos sekaan turkinpippureita? Sillai saa kirkaasta viinasta, joka on kanssa aika pahaa, todella hyvän makuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä saa, mutta jotuu opettelemaan.  Juomatiivisteessä on käymisenestoa joten jälkeen, jos ollenkaan. panimosokeri ja oikea hiiva, siinä tärkeimät.  

Vierailija
4/15 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kilju pitää kirkastaa muutamaan kertaan.

Vierailija
5/15 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän siitä hyvää saa oikein tekemälläkään ja kannattaa mieluummin tehdä vaikka olutta, mutta jos kokeilet niin maustamista kannattaa kokeilla ja esim- appelsiini mehuhan on perinteinen vaihtoehto. Lääkehiilellä voi poistaa pahimmat maut.

Vierailija
6/15 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kiljusta tekee hyvää, se menee silloin jo viinin puolelle...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sitä pahaa kiljussa ole kuin ensimmäiset 5 cm (Mehukatti-pullo), loput on hyvää.

Vierailija
8/15 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eihän siitä hyvää saa oikein tekemälläkään ja kannattaa mieluummin tehdä vaikka olutta

Kestää liian kauan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää saa ihan pussisokerilla ja pikahiivalla kun vaan laskeuttaa kunnolla (tähän myydään tavaraa ihan marketeissa, ei tarvitse odottaa päivääkään) ja maustaa vasta sitten. Ehkä laitonta mutta sopivilla makuyhdistelmillä oikein hyvää. Ja tekeminen vasta kivaa onkin!

Vierailija
10/15 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiljusta ei saa hyvää sillä siinä ei ole mitään mikä antaisi makua. Sitä paskaa makua voi peittää tai suodattaa erilaisin kommervenkein, mutta valmistusprosessia on turha lähteä muokkaamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
17.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiljusta ei saa hyvää sillä siinä ei ole mitään mikä antaisi makua. Sitä paskaa makua voi peittää tai suodattaa erilaisin kommervenkein, mutta valmistusprosessia on turha lähteä muokkaamaan.

No hyvää oli väärä sanavalinta. Muutetaan se juotavan makuiseksi. Ei väliä miten, kunhan siitä saa sellaista, että se menee alas.

Vierailija
12/15 |
15.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei oo ollu edes vuonna 2017 laitonta kun se teko laillistettiin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
15.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostat Preston käymisainepakkauksen, n.6 €, ja teet ohjeen mukaan, saat kirkasta viiniä reilussa viikossa.

Vierailija
14/15 |
15.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä siitä aika neutraalin makuista saa jos oikein yrittää ja sitten vaan maustaa jälkikäteen. Tislaamalla toki saa parempaa mutta sitten se ei enää olekaan kiljua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
15.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja siihen preston kanssa 5 kg sokeria, 1kg omenaa silputtuna siiviläpussiin ja 500g rusinaa siiviläpussiin, rusina nopeuttaa käymistä, vettä 22-25 litraa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kahdeksan kolme