myrkkysuolainen lohi, miten voi käyttää
Isäntä oli käynyt viikon reissun lapissa Muoniojoella ja oli saanut yhteensä 4 lohta, n 25 kg yhteensa. Oli kyllä oivaltanut että kala menee pilaan jos siihen ei laita suolaa, mutta auta armias, oli pistänyt n kolminkertaisen määrän suolaa normaaliin suolakala-määrään verrattuna. Ihanaa kalaa kunnes pistää suuhun, on ihan polttelevan suolaista. Miten suolamäärää saa laimennettua etti tarvi roskikseen heittää? Joskus pikkuisen liikaa suolaa saanut kala keitettiin ja se oli sen jälkeen hyvä, mutta eihän tässä taida tuo auttaa, vai auttaako?
Kommentit (3)
Liota kylmässä vedessä palasiksi leikattuna jonkin aikaa ja tee sitten siitä laatikkoa perunan ja kerman kanssa. Äläkä vaan lisää siihen suolaa! ;)
Kalakeitto voisi onnistua. Paljon perunaa ja muita kasviksia. Lisää kalaa vaikka vähän kerrallaan kunnes suola on sopiva.
Liota haaleassa vedessä tunti ja laita pakkaseen mitä et nyt käytä. Keittäminen laimentaa jonkin verran suolaa, mutta pitäisi ohuiksi siivuiksi vetää jotta suola laimenee veteen. Tuskin saat syömäkelpoista. Toki jos innostusta riittää, ota nahja ja ruodot pois ja yritä kuivata.