Kokonaan ilman keittiötä vai tällainen viritelmä?
Kyseessä tosi pieni yksiö, jossa ei ole vesipistettä muualla kuin vessassa eikä minkäänlaista keittiötä. En edes kuvittele kokkaavani mitään ihmeellistä ikinä, mutta joskus voi olla keittää kahvit ja makaronit itse ja säilyttää leipäpussia tietyssä paikassa ja pitää kalja kylmässä...
Tuo on suunniteltu Ikean Ivar-hyllykköön, kokonaisleveys 89 cm. Vesiastia voi olla myös viinipänikkä.
Kommentit (19)
No tuo vaikuttaa ihan näppärältä jos et tosiaan tarvitse enempää, itselleni ei tuo riittäisi.
Mikäs tuossa, ihan ok. Itsehän tiedät mitä keittiössäsi teet ja tarvitset.
Missä maassa asunnot on pieniä yksiöitä ilman minkäänlaista keittonurkkausta? Eikö tule kalliiksi syödä koko ajan ulkona?
Suomessa tämä on. Ja on paljon ihan syötäviä elintarvikkeita, jotka ei tarvitse keittiötä tullakseen syödyksi.
Vierailija kirjoitti:
Missä maassa asunnot on pieniä yksiöitä ilman minkäänlaista keittonurkkausta? Eikö tule kalliiksi syödä koko ajan ulkona?
Jotkut varakkaat Suomessakin elävät näin, että vaikka keittiö olisi, sitä ei käytetä varsinaisesti ruoanlaittoon vaan ihan pieniin juttuihin. Tai noutoruuan kypsennykseen, ei tietenkään kaupan valmisruokia, ne on liian prosessoituja.
Kestääkö hylly kaiken tuosta aiheutuneen painon? Keittolevyä käyttäessä se luultavasti kannattaa ainakin silloin siirtää pois hyllystä paloturvallisuuden takia. Ehkä ihan toimiva joku tuon tyyppinen ratkaisu jos ei keittiötä tarvitse kuin satunnaisesti.
Todella hyvä. Itse nostaisin ruuat ylemmäksi sieltä lattiatasolta.
Missä tiskaus ja vaikkapa makaronin siivilöinti, vessassa? Keittolevyn vieressä on pakko olla laskutilaa edes kattilan verran. Ei tule toimimaan minkäänlainen keittely, kun ei ole viemäriä.
Mä olen niin tyhmä etten osannut hahmottaa tuota piirrosta. Mutta hyvä idea, ei sitä ruokaa tarvitse laittamalla laittaa. Kasviksia, hedelmiä, voileipiä ja siihen jotain valmispöperöä mikrossa.
Tiskaus vessan käsipesualtaassa, yhtä puhdasta vettä sieltä tulee. Vatiin tiskiainevesi ja huuhtelu hanan alla. Puhtaana pitää niin toimii.
Ihan toimivalle näyttää.
Keittolevyksi induktio, niin ei levy kuumene niin paljoa.
On olemassa myös pienoisuuneja/grillejä joihin mahtuu lautasellinen ruokaa ja saa tehtyä paahtoleivät. Vaihtaisin ehkä mikron sellaiseen.
Keittolevyjä saa myös integroituna uunin kanssa, jos laatikkoruuat nappaa, mutta se on melko iso kooltaan.
Tiskeille pesuvati jossa kantaa ne vessaan pestäväksi.
Yo-kylässähän noita asuntoja aikoinaan oli ja yhteiskeittiö käytävällä... Taisivat saneerata kaikille oman pikku keittonurkan asuntoon.
Jonkun varastohyllykön jos maalaisi sisustukseen sopivaksi niin olisi ainakin tarpeeksi kestävä. Niissä hyllyt kestää painoa 50-100kg. Rautakaupoissa myyvät.
Vierailija kirjoitti:
No tuo vaikuttaa ihan näppärältä jos et tosiaan tarvitse enempää, itselleni ei tuo riittäisi.
Eli olisit mielummin ilman kuin tuollaisen kanssa?
Mikä ettei.
Ja joo, induktiolevy ihan ehdoton.
Kestäisköhän tuohon keittolevyn korkeudelle laittaa klaffitason, niin saisit vähän työtilaa, ja tosiaan sen levyn voisi ottaa käytön ajaksi paremmin esille....
-13-
Joo, tiskaus tapahtuu vessassa. Siellä sen voi makaronikattilankin kanssa käydä, tai siivilöidä pöydällä toisen astian kanssa. Tuo vesiastian tarpeellisuuskin vielä aivan harkinnassa, tuli vaan sievä yksilö vastaan, että voisi jo pelkästään sen puolesta laittaa... Tavaroiden järjestys tietenkin löytyy parhaiten käytäntöä kokeillen.
Kesällä tuskin tulisi juuri keiteltyä ainakaan kahvia kummempaa, kun ilmanvaihto tarkoittaa ikkunan avaamista.
Ei tarvitse siivilöidä makaronia jos ei syö makaronia.
Hä?