Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jotenkin hirvittää, kun yhdessä perheessä syödään melkein joka päivä jotain liharuokaa

Vierailija
22.07.2017 |

Kaverin kertoman mukaan tyyliin ehkä yhtenä päivänä ei ole lihaa tarjolla. Mitä mieltä tällaisesta?

Kommentit (63)

Vierailija
1/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän tuo ole aika normi Suomessa. Ja tämä yksikin päivä kienee kala-, tai janaruoka.

Vierailija
2/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liha nyt sattuu kuulumaan ihmisen ravintoon, vaikka sua kuinka hirvittäis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin syödään meilläkin. Ikävä kyllä porukka pitää pitää liikkeessä ja energisenä.

Vierailija
4/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä toisten syömiset sulle kuuluu?

Vierailija
5/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No hui. Niin meilläkin.

Vasikkaa, nautaa, possua, kanaa, broileria, tuoremakkaroita. Sanoisin että 8/10 päivästä. Nuo  kaksi sitten kasvisruokaa tai kalaa.

Vierailija
6/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on lähes joka aterialla jossain muodossa lihaa, kalaa tai kanaa. 

Joskus on vaikkapa kasviskeittoa, mutta sämpylän päälle sitten vaikka kinkkua. 

Mutta meillä ruuat ovat hyvin kasvispitoisia. Lihaklönttejä paisteina ei harrasteta juuri ollenkaan. Eli kastikkeessa/padassa/laatikossa/keitossa  on n. 80 prossaa ihan muuta kuin sitä lihaa. 

Aina pitää kuitenkin vähän olla. Ei meistä kasvissyöjiä tule. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolistosyövän riski kasvaa, mikäli ruokavaliossa liikaa lihaa..

Vierailija
8/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan normaalilta kuulostaa. Jostain syystä Suomessa monet pitävät oikeana ruokana vain sellaista, jossa on lihaa, vaikka on useitakin tutkimuksia, missä todetaan, että terveellisempää olisi syödä lihaa vain silloin tällöin, ei siis päivittäin. Monet ovat jostain syystä joko niin ennakkoluuloisia kasvisruokia kohtaan tai eivät vain osaa valmistaa kasviksista maittavaa ja täyttävää ruokaa. Söisivät edes sitten runsaasti kasviksia sen lihan ohella, mutta ei, liian monilla se päivän ruoka on jauhelihamakaronilaatikko ketsupilla ja siihen oheen max kaksi palaa kurkkua ja pari viipaletta tomaattia. Sitten vedetään leipää leikkeleillä ja juustoilla, ehkä yksi kurkku viipale päälle. Että siinä sitten on monipuolinen ruokavalio. Lihaa voi siis hyvin käyttää, mutta monet käyttävät sitä aivan liikaa ja lihan suuri käyttö syrjäyttää muita ruoka-aineita, joita olisi myös hyvä syödä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan tyhmää että kasvissyöjät yleensäkin on työttömänä/ opiskelevat joten kerkiävät ja jaksavat pelleillä ruoan kanssa.

Mä ruokin porukan jollain mah terveellisellä ja energiapitoisella ja juoksu jatkuu, ei keretä sulatteleen papuja sohvalla löhöten.

Vierailija
10/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

On se kyllä aika paha :/ on valitettavasti aika yleinen tapa suomalaisissa perheissä.

Itse en syö lihaa enkä maitotuotteita, mutta kananmunia käytän pari kertaa viikossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Totta kai meilläkin, aika vammaista syödä jotain lihattomia aterioita jos ei ole kasvissyöjä. Siis miksi? Ei 70-luvulla harrastettu tuollaista kotkotusta.

Vierailija
12/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolistosyövän riski kasvaa, mikäli ruokavaliossa liikaa lihaa..

Kasvisten ja hedelmien kasvatukseen käytetään nykyään niin paljon torjunta-aineita, että niistä sen syövän saa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolistosyövän riski kasvaa, mikäli ruokavaliossa liikaa lihaa..

Ei lihaa joka päivä ole vielä liikaa.

Vierailija
14/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihan tyhmää että kasvissyöjät yleensäkin on työttömänä/ opiskelevat joten kerkiävät ja jaksavat pelleillä ruoan kanssa.

Mä ruokin porukan jollain mah terveellisellä ja energiapitoisella ja juoksu jatkuu, ei keretä sulatteleen papuja sohvalla löhöten.

Minä en ole työtön tai opiskelija, vaan ihan työssäkäyvä kasvissyöjä. Ruuanlaitto ei ole koskaan ollut näin helppoa, kun ei tarvitse lihoja paistella. Ruuassa kuin ruuassa menee maksimissaan vartti tehdä. Lisäksi kasvisruoka on kevyempää kuin liharuoka, joten mitään papuja ei tarvitse sohvalla löhöten sulatella - taisit sekoittaa pavut ja lihat keskenään. Sinähän niitä mätäneviä eläimen osia sulattelee suolen mutkissasi ja sitten mietit, että miksi turvottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan normaalia. Kyllä lihaa menee kaikissa muodoissa. Kalaa ehkä kerran kuukaudessa.

3:n henkilön päivälliseen saa kevyesti kulumaan 500-700 grammaa jauhelihaa. Kaikki menee.

Vierailija
16/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söin kyllä juuri eilen halloumia hummuksen kanssa ja mietin, että halloumi vois mulla korvata lihan maun puolesta, siis niinä viipaleina. Mutta tee siitä nyt jauhelihakastike spagetille.

Vierailija
17/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syödään kasvisruokia ja ne tehdään itse. Ei mitään kaupan valmiita pakastekuutioita/ eineksiä  kuin hätätapauksessa . Joka aterialla on salaattia ja pitkin päivää napostellaan porkkanoita, tomaatteja tai hedelmiä.

Lihaa on n. kolme kertaa viikossa, kalaa kerran viikossa. Joskus makkaraa. Liha on nautaa, sikaa, broileria tai hirveä.

Vierailija
18/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nautaa ei useasti saa syödä. Kalaa on hyvä syödä 2-3 kertaa viikossa. Yritän välttää lihansyöntiä. Nyhtökaura hyvää ja terveellistä.

Vierailija
19/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolistosyövän riski kasvaa, mikäli ruokavaliossa liikaa lihaa..

Pelkillä kasviksillakin kuolleisuus on 100%

Vierailija
20/63 |
22.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Söin kyllä juuri eilen halloumia hummuksen kanssa ja mietin, että halloumi vois mulla korvata lihan maun puolesta, siis niinä viipaleina. Mutta tee siitä nyt jauhelihakastike spagetille.

Mä inhoan näitä korvikkeita ja teen aina mieluummin oikeaa ruokaa. Soijarouhe olisi meille kauhistus.

Bolognesessa korvaan lihan joskus munakoisosilpulla. Toimii spagetin kanssa ja lasagnessa ja on tosi hyvää

se 8/10

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme viisi seitsemän