Jotenkin hirvittää, kun yhdessä perheessä syödään melkein joka päivä jotain liharuokaa
Kaverin kertoman mukaan tyyliin ehkä yhtenä päivänä ei ole lihaa tarjolla. Mitä mieltä tällaisesta?
Kommentit (63)
Liha nyt sattuu kuulumaan ihmisen ravintoon, vaikka sua kuinka hirvittäis.
Niin syödään meilläkin. Ikävä kyllä porukka pitää pitää liikkeessä ja energisenä.
Mitä toisten syömiset sulle kuuluu?
No hui. Niin meilläkin.
Vasikkaa, nautaa, possua, kanaa, broileria, tuoremakkaroita. Sanoisin että 8/10 päivästä. Nuo kaksi sitten kasvisruokaa tai kalaa.
Meillä on lähes joka aterialla jossain muodossa lihaa, kalaa tai kanaa.
Joskus on vaikkapa kasviskeittoa, mutta sämpylän päälle sitten vaikka kinkkua.
Mutta meillä ruuat ovat hyvin kasvispitoisia. Lihaklönttejä paisteina ei harrasteta juuri ollenkaan. Eli kastikkeessa/padassa/laatikossa/keitossa on n. 80 prossaa ihan muuta kuin sitä lihaa.
Aina pitää kuitenkin vähän olla. Ei meistä kasvissyöjiä tule.
Suolistosyövän riski kasvaa, mikäli ruokavaliossa liikaa lihaa..
Ihan normaalilta kuulostaa. Jostain syystä Suomessa monet pitävät oikeana ruokana vain sellaista, jossa on lihaa, vaikka on useitakin tutkimuksia, missä todetaan, että terveellisempää olisi syödä lihaa vain silloin tällöin, ei siis päivittäin. Monet ovat jostain syystä joko niin ennakkoluuloisia kasvisruokia kohtaan tai eivät vain osaa valmistaa kasviksista maittavaa ja täyttävää ruokaa. Söisivät edes sitten runsaasti kasviksia sen lihan ohella, mutta ei, liian monilla se päivän ruoka on jauhelihamakaronilaatikko ketsupilla ja siihen oheen max kaksi palaa kurkkua ja pari viipaletta tomaattia. Sitten vedetään leipää leikkeleillä ja juustoilla, ehkä yksi kurkku viipale päälle. Että siinä sitten on monipuolinen ruokavalio. Lihaa voi siis hyvin käyttää, mutta monet käyttävät sitä aivan liikaa ja lihan suuri käyttö syrjäyttää muita ruoka-aineita, joita olisi myös hyvä syödä.
Ihan tyhmää että kasvissyöjät yleensäkin on työttömänä/ opiskelevat joten kerkiävät ja jaksavat pelleillä ruoan kanssa.
Mä ruokin porukan jollain mah terveellisellä ja energiapitoisella ja juoksu jatkuu, ei keretä sulatteleen papuja sohvalla löhöten.
On se kyllä aika paha :/ on valitettavasti aika yleinen tapa suomalaisissa perheissä.
Itse en syö lihaa enkä maitotuotteita, mutta kananmunia käytän pari kertaa viikossa.
Totta kai meilläkin, aika vammaista syödä jotain lihattomia aterioita jos ei ole kasvissyöjä. Siis miksi? Ei 70-luvulla harrastettu tuollaista kotkotusta.
Vierailija kirjoitti:
Suolistosyövän riski kasvaa, mikäli ruokavaliossa liikaa lihaa..
Kasvisten ja hedelmien kasvatukseen käytetään nykyään niin paljon torjunta-aineita, että niistä sen syövän saa.
Vierailija kirjoitti:
Suolistosyövän riski kasvaa, mikäli ruokavaliossa liikaa lihaa..
Ei lihaa joka päivä ole vielä liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Ihan tyhmää että kasvissyöjät yleensäkin on työttömänä/ opiskelevat joten kerkiävät ja jaksavat pelleillä ruoan kanssa.
Mä ruokin porukan jollain mah terveellisellä ja energiapitoisella ja juoksu jatkuu, ei keretä sulatteleen papuja sohvalla löhöten.
Minä en ole työtön tai opiskelija, vaan ihan työssäkäyvä kasvissyöjä. Ruuanlaitto ei ole koskaan ollut näin helppoa, kun ei tarvitse lihoja paistella. Ruuassa kuin ruuassa menee maksimissaan vartti tehdä. Lisäksi kasvisruoka on kevyempää kuin liharuoka, joten mitään papuja ei tarvitse sohvalla löhöten sulatella - taisit sekoittaa pavut ja lihat keskenään. Sinähän niitä mätäneviä eläimen osia sulattelee suolen mutkissasi ja sitten mietit, että miksi turvottaa.
Ihan normaalia. Kyllä lihaa menee kaikissa muodoissa. Kalaa ehkä kerran kuukaudessa.
3:n henkilön päivälliseen saa kevyesti kulumaan 500-700 grammaa jauhelihaa. Kaikki menee.
Söin kyllä juuri eilen halloumia hummuksen kanssa ja mietin, että halloumi vois mulla korvata lihan maun puolesta, siis niinä viipaleina. Mutta tee siitä nyt jauhelihakastike spagetille.
Meillä syödään kasvisruokia ja ne tehdään itse. Ei mitään kaupan valmiita pakastekuutioita/ eineksiä kuin hätätapauksessa . Joka aterialla on salaattia ja pitkin päivää napostellaan porkkanoita, tomaatteja tai hedelmiä.
Lihaa on n. kolme kertaa viikossa, kalaa kerran viikossa. Joskus makkaraa. Liha on nautaa, sikaa, broileria tai hirveä.
Nautaa ei useasti saa syödä. Kalaa on hyvä syödä 2-3 kertaa viikossa. Yritän välttää lihansyöntiä. Nyhtökaura hyvää ja terveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Suolistosyövän riski kasvaa, mikäli ruokavaliossa liikaa lihaa..
Pelkillä kasviksillakin kuolleisuus on 100%
Vierailija kirjoitti:
Söin kyllä juuri eilen halloumia hummuksen kanssa ja mietin, että halloumi vois mulla korvata lihan maun puolesta, siis niinä viipaleina. Mutta tee siitä nyt jauhelihakastike spagetille.
Mä inhoan näitä korvikkeita ja teen aina mieluummin oikeaa ruokaa. Soijarouhe olisi meille kauhistus.
Bolognesessa korvaan lihan joskus munakoisosilpulla. Toimii spagetin kanssa ja lasagnessa ja on tosi hyvää
se 8/10
Eiköhän tuo ole aika normi Suomessa. Ja tämä yksikin päivä kienee kala-, tai janaruoka.