Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jos sairastat keliakiaa

Vierailija
14.07.2017 |

niin syötkö aidosti gluteenitonta ruokaa, vai käytätkö korvikkeita?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korvikkeita?

Vierailija
2/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Korvikkeita?

Mitä et ymmärrä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ihmeen korvikkeita?

Vierailija
4/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä ihmeen korvikkeita?

Näitä gluteenittomia tuotteita.

Vierailija
5/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä ihmeen korvikkeita?

Näitä gluteenittomia tuotteita.

Gluteeniton ruoka on gluteenitonta.

Vierailija
6/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enimmäkseen syön luontaisesti gluteenitonta. Riisipastaa ostan joskus. Gluteenittomat valmisleivät on pahoja, joten jos joskus harvoin tekee mieli leipää leivon itse. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä ihmeen korvikkeita?

Näitä gluteenittomia tuotteita.

Gluteeniton ruoka on gluteenitonta.

On tietenkin, mutta keliaakikot syövät korvikkeita.

Vierailija
8/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä ihmeen korvikkeita?

Näitä gluteenittomia tuotteita.

Gluteeniton ruoka on gluteenitonta.

On tietenkin, mutta keliaakikot syövät korvikkeita.

Älä naurata. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ihan vaan gluteenitonta syön. Minua ei kiinnosta onko ruoka luontaisesti glutenitonta vai prosessissa muokattu gluteenittomaksi, kunhan on hyvää ja gluteenitonta. Näin olen mennyt viisi vuotiaasta asti ja oikein hyvin toiminut tän 20 vuotta, nykyään on ihanaa kun on paljon valinnanvaraa mitä syö. Lapsena sai jäystää lähinnä riisikakkuja ja yltiökuivaa pakasteleipää, nyt on onneksi kunnollisia leipiä jo saatavilla, oikein maukkaita.

Vierailija
10/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söin aamiaisella tattarileipää, voita, juustoa ja kasviksia. Söin lounaaksi raejuustoa ja kasviksia. Söin päivälliseksi pastaa (sis. riisijauhoa ja vettä) sekä tomaattikastiketta ja salaattia. Kohta syön iltapalaksi perunarieskaa, voita, juustoa ja kasviksia. Kaikki on gluteenitonta eikä mikään ole korviketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keliaakikkona esim. jauhot on ostettava gluteeniton-merkittyinä. Kalliimpaa, mutta ero on tuotantoprosessissa (vastaa mm. puhtaan kauran tuotantoa).

Mikä sitten on korvike, se missä käytetään vehnän sijaan tärkkelystä? En käytä juuri lainkaan (vanhempien luona on sämpylöitä). Meillä oleva pasta on kikhernepohjaista. Leivonnassa käytän jauhoja, jotka myydään gluteenittomana, mutta ovat viljattomia. Puuro (harvoin keitän) on kvinoaa. So...

Vierailija
12/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Keliaakikkona esim. jauhot on ostettava gluteeniton-merkittyinä. Kalliimpaa, mutta ero on tuotantoprosessissa (vastaa mm. puhtaan kauran tuotantoa).

Mikä sitten on korvike, se missä käytetään vehnän sijaan tärkkelystä? En käytä juuri lainkaan (vanhempien luona on sämpylöitä). Meillä oleva pasta on kikhernepohjaista. Leivonnassa käytän jauhoja, jotka myydään gluteenittomana, mutta ovat viljattomia. Puuro (harvoin keitän) on kvinoaa. So...

Joten et syö luontaisesti gluteenitonta ruokaa, vaan korvikkeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Keliaakikkona esim. jauhot on ostettava gluteeniton-merkittyinä. Kalliimpaa, mutta ero on tuotantoprosessissa (vastaa mm. puhtaan kauran tuotantoa).

Mikä sitten on korvike, se missä käytetään vehnän sijaan tärkkelystä? En käytä juuri lainkaan (vanhempien luona on sämpylöitä). Meillä oleva pasta on kikhernepohjaista. Leivonnassa käytän jauhoja, jotka myydään gluteenittomana, mutta ovat viljattomia. Puuro (harvoin keitän) on kvinoaa. So...

Joten et syö luontaisesti gluteenitonta ruokaa, vaan korvikkeita.

Kikherne = luontaisesti gluteeniton

Kvinoa = luontaisesti gluteeniton

Riisi-, maissi-, teff-, manteli- ja tattarijauhot = luontaisesti gluteenitonta

Se gluteeniton-merkki tai maininta EI tee tuotteesta korviketta, koska se on yllättävän monessa paikassa pakko. Sanoin sitä paitsi, "hyvin vähän tai en lainkaan". Normaalissa arjessa en käytä vehnätärkkelystä (eli vehnä, josta on gluteeni poistettu), vanhempien pakkasessa olevat sämpylät saattavat sisältää sitä, en sattumalta muista.

*

Luontaisesti gluteeniton tarkoittaa tuoka-ainetta, joka ei sisällä gluteenia läsittelemättömänä. Sillä ei ole mitään merkitystä, missä muodossa joku kikhernejauho on.

Vierailija
14/14 |
14.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli onko aloittajan mielestä niin, että aivan kaikki ruoka, sekä valmiit tuotteet että raaka-aineet, mitä joskus on saanut gluteenipitoisena, on gluteenittomana korviketta? Eli koska vehnästä tehdään jauhoa, gluteenittomista viljoista tehty jauho on korviketta? Koska vehnäjauhosta tehdään leipää ja makaronia, gluteenittomista jauhoista tehty leipä ja makaroni on korviketta?

Keinotekoisesti gluteenittomaksi muokatuista aineksista ei tule mieleen mitään muuta kuin vehnätärkkelys, mutta sitäkään ei ole läheskään kaikessa ns. gluteenittomassa ruuassa, kun taas monissa gluteenipitoisissa leivissä sitä käytetään. Onko muita vastaavia tuotteita? Puhdasta kauraa ei kai lasketa, koska siinä kyse on viljelyprosessin puhtaudesta.

Ap, tee kaikille meille palvelus ja tule ulos sieltä kuplastasi. Jooko?