Vierailija

Voiko 7-vuotias jäädä mielestänne 12- ja 10-vuotiaiden sisarustensa kanssa kahdeksi-kolmeksi tunniksi kotiin keskellä päivää? Lapsilla ei ole puhelimia ja asumme rauhallisella alueella.

Isosisarukset eivät ole kovin huolehtivaisia.

  • ylös 2
  • alas 6

Kommentit (12)

Vierailija

12-vuotiaalla ei ole puhelinta?

Teillä ei siis kotona ole mitään puhelinta, josta lapset voisivat soittaa. 

Jotenkin en tätä usko. 

  • ylös 14
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

no voi hyvänen aika. Eikös tuo ole toka luokalle jo menossa? Kyllä tosiaan voi olla 2-3 tuntia päivällä yksin ellei kasvatettu päin honkia tai vaihtoehtoisesti jotain vikaa. 

  • ylös 14
  • alas 0
Vierailija

Oletteko te harjoitelleet sitä yksin oloa ja miten toimia, jos esim. jotain sattuu? Kenelle soittaa, jne. Hanki nyt hyvä ihminen ensin  joku luuri sinne kotipuhelimeksi.

Vierailija

Asutaan omakotitaloalueella jossa ihmiset tuntevat toisensa, joten apu on kyllä ihan parinkymmenen metrin päässä. Isoimmalla oli puhelin, mutta pelaaminen otti vallan ja se otettiin pois. Puhelimia ei siis tosiaan ole. Hassua, että ajattelemme nykyään, ettei ilman sellaista voisi elää.

Lapsi on menossa vasta ykköselle, täytti maaliskuussa seitsemän. Koulun jälkeen menee iltapäiväkerhoon pari vuotta, joten ei tule olemaan yksin vielä kotona ja muutenkin isovanhemmat ovat aktiivisesti mukana arjessa. Nyt he ovat reissussa harmillisesti. On ollut nyt menneen kevään aikana pari kertaa lyhyitä aikoja (30-45 minuuttia) isompien sisarusten kanssa kotona päiväsaikaan ja hienosti on mennyt. Meillä ei nuo isommatkaan ole joutuneet paljoa olemaan ilman aikuisseuraa kotona. Täällä se on ihan normaalia. Tarkoitan, lähinnä epänormaalia, että lapset viettävät pitkiä aikoja yksikseen/keskenään. 

Mutta kiitos viesteistänne :)

Vierailija

Kyllä meillä on 9- ja 7-vuotiaat olleet keskenään pari tuntia päivällä monestikin kun olen ollut kaupassa, kampaajalla tms. Heillä on puhelin ja naapuritkin niin tuttuja, että tarvittaessa voi niistäkin kysyä apua. Etukäteen on puhuttu mitä pitää tehdä jos joku soittaa ovikelloa, jos palohälytin soi jne. Ovat ihan innoissaan kun saavat olla kotona ilman aikuisia, katsovat vaikka jonkun leffan, tekevät välipalaa (etukäteen suunniteltu niin että ainekset saa helposti kaapista ja jääkaapista). Eivät koskaan riitele kun ovat keskenään, päinvastoin, vaikka muuten on kyllä normaalia sisarusten välistä nahistelua ihan riittävästi. Joskus ovat soittaneet, eivät läheskään joka kerta. Eli suosittelen jättämään, mutta ei "kylmiltään". Jokainen tuntee omat lapsensa parhaiten, ei täällä av:lla mitään yleispäteviä neuvoja voi antaa. Tai voi, muttei niihin kannata uskoa.

Vierailija

helposti voi viikonkin olla. Meillä lapset ovat olleet parhaillaan 9 vuorokautta keskenään kun olemme olleet mallorcalla.

Vierailija

Herranjumala, itse olin ennen älypuhelin- ja tablettiaikaa 7-vuotiaana päivittäin kuusi tuntia koulun jälkeen yksin kotona.

-15v/2002 syntynyt

Vierailija

Tottakai voi, mutta tota puhelinjuttua en ymmärrä, miksi puhelinta ei anneta takaisin edes tollaisessa tilanteessa? No, kai äiti tietää kaiken.

Vierailija

Voi, mutta kyllä minä antaisin takaisin sen puhelimen ainakin täksi ajaksi sille 12-vuotiaalle.  

Muutenkaan en kannata puhelimen pois ottamista rangaistuksena. Itsesäätely ei siitä kehity. Siinähän se himo vain yltyy. 

12-vuotiaan kanssa keskitytään itsekontrollin kehittämiseen, ei noin yksinkertaisilla keinoilla saavuteta mitään pysyvää. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tottakai voi, mutta tota puhelinjuttua en ymmärrä, miksi puhelinta ei anneta takaisin edes tollaisessa tilanteessa? No, kai äiti tietää kaiken.

En myöskään ymmärrä tätä. Varsinkin kun nykyään kuitenkin löytyy ihan  muutamalla kympillä vanhanaikaisia näppäinpuhelimia, joissa on lähinnä matopeli. Niin ostaisi edes sellaisen kotiin. Kyllä tuon ikäiset normaaliälyiset lapset oppii sitä nopeasti käyttää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla