Vierailija

Mikä siinä onkin, että mitä paremmin palkattuun ja vastuullisempaan työhön pääsee, sitä helpommalla selviää.

Nuorena kun lajittelin postia, poimin mansikoita tai ajoin trukkia, palkka oli surkea ja kohdeltiin huonosti. Mitään ylimääräistä ei saanut ja työ oli monotonista ja kuluttavaa.

Nyt kun palkka on hyvä akateemisessa asiantuntijatehtävässä, on tyhyä ja tykyä ja pikkujoulua. Okei, finanssikriisin jälkeen on viihdepuolta vähennetty, mutta on sitä silti käyty "seminaarissa" Tallinnassa. Viihtyisän taukotilan nurkassa on työnantajan kustantama espressokone. Eikä korkeasti koulutetuilla asiantuntijoille taatusti huudeta naama sinisenä. Jos lähden kesken työpäivän lääkäriin tms. ei kukaan kysy minne olen menossa. Työt voi järjestää kuten itse haluaa kunhan tulevat tehdyiksi. Ja tietenkin työ on siistiä sisätyötä arkisin normiaikaan viihtyisässä konttorissa. Eli ei mene tasan pelimerkit tässäkään suhteessa: mitä parempi palkka, sitä kivemmat työolot. Joku voisi pitää tätä epäreiluna.

  • ylös 13
  • alas 2

Kommentit (9)

Vierailija

Toisaalta työstressi on todennäköisesti ihan eri tasolla.

Kaikilla akateemisillakaan ei työ noudata virka-aikaa vaan niitä joutuu tekemään iltaisin, mikä on ihan normaali tilanne globaaleissa yrityksissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Se vapaus on korvaus asiantuntijuudesta. Olet arvokkaampi työnantajalle kuin mansikanpoija.

Vierailija

No jaa. Appivanhempani ovat koulutukseltaan lääkäri ja DI. DI on saanut uransa aikana noin kerran viidessä vuodessa burn outin ja pitkät saikut. Työt seuraavat kotiin, jatkuvasti puheluihin ja sähköposteihin vastaamista. Työmatkat todella yleisiä, ei nyt ihan kuukausittain mutta useamman kerran vuodessa tapahtuvia. Puolisonikin muistelee lapsuudestaan sitä, että aina vanhempi oli puhelin kourassa vaikka piti viettää lapsen ja vanhemman yhteistä laatuaikaa.

Lääkäri herää viideltä, tekee aamutoimet ja lähtee kuudelta ajamaan töihin seitsemäksi. Takaisin tulee joskus myöhään iltapäivällä, pahimmillaan jopa illalla vasta. Lisäksi hänelläkin työt seuraavat välillä kotiin, kun jää murehtimaan/miettimään jonkun potilaan tilannetta. Pitää kyllä muuten työstään, mutta on uupunut ja laskee vuosia ja kuukausia että milloin sitä pääseekään eläkkeelle jo.

Palkka on toki hyvä molemmilla, mutta leppoisaksi ja stressittömäksi en kummankaan töitä sanoisi.

Vierailija

Yleensä noissa "raskaammissa" hommissa ei tartte juurikaan ajatella. Töihin tullessa aivot narikkaan ja työtakki pälle, illalla toisinpäin. Ei ole ihan yks tai kaks kertaa ollut että olen aamuyöllä klo 2 herännyt työasioiden kanssa ylös sängystä. Ei muuta kuin kone auki ja tekemään ne työt, jotka herättäneet ja sitten normisti töihin. Jos työasiat tulevat uniin ja herättävät ei siinä auta "no teempä työaikana" tämä on aivotyön huonoin puoli.

Vierailija

Höpöhöpö.

Lukio- ja yliopistovuosiin mahtui monta kesää ja iltaa ns paskaduunia, kassalla oloa, hoitotyötä ym. Työt jäi työpaikalle ja vaikka 8h seisaallaan oli alussa raskasta, ei työ aidosti kuormittanut yhtään. Tauko oli tauko ja aivot sai lepoa.

Toista se on kuunnella apinalaumaa 4-6 h päivässä, ratkoa teidänkin lastenne kiusaamistapaukset ja kotiolot ja yrittää tehdä vielä se varsinainen työ samalla. Vaikka vietänkin koululla sen 7-8 h päivässä, työt seuraa aina kotia vähintään ajatuksen tasolla. Ja voi helvetti sitä mammaa joka haluaa kassajonossa avautua siitä lapsesta luokallani josta hän ei itse pidä, enkä voi edes asiaa kommentoida.

Toista se oli kun itse istui kassan takana ja suurin ongelma mitä saattoi olla oli että bonuskortti unohdettiin höylätä lukijassa ja se jouduttiin sitten korjaamaan.

Vierailija

Minusta tuo ei pidä paikkaansa. Jos ajatellaan vain fyysistä keveyttä, niin jossain tapauksissa ehkä näin. Mutta jos ajattelet vaikka toimistokontekstia. Huonommalla palkalla esimerkiksi naputellaan tilauksia järjestelmään tms. Paremmin palkattu esimies tai asiantuntija viime kädessä vastaa näiden tehtävien hoitumisesta ja kehittämisestä sekä raportoi niistä ylemmäs. En sanoisi, että jälkimmäinen on kevyempi. Melko yksinkertaistettua ajattelua. 

Vierailija

Jos duunarin aivoilla vertailee hikihommia korkean paikan asiantuntijatehtäviin, niin onhan se epäreilua. Mutta olisihan toisaalta koulussa voinut tehdä muutakin, kuin ampua kuminpalasia ympärillä oleviin kohteisiin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla