Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Minkälaiseen ammattiasemaan laitatte tarjoilijan? Jossain fine dining-paikassa?

Vierailija
28.06.2017 |

Tarjoilijan homma jossain ketju-Rossossa on lähinnä blokkarin työtä. En edes ajattele sitä tarjoilijan koulutusta tai ammattitaitoa vaativaksi.
Millainen asema on mielestänne tarjoilijalla jossain Hesan tai Turun uusissa huippuravintoloissa?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
28.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huomattavasti parempi. Pitää osata vähän jotain muutakin kun kantaa astioita pöytään ja niitä sieltä pois.

Mä oon ollut ympäri suomea mm.  rotisseurs-paikoissa ja stadin vilkkaimmissa paikoissa. Ei onnistu muuten ihan joka tarjoilijalta. Oon myös ollut perehdyttämässä ravintolakoulusta tulleita, ja osaamisen taso on ollut suorastaan järkyttävää. Tuplakatteitakaan meinannut osata laittaa, saati tehdä simppeleitä juomasekoituksia.

Ammattitaitoinen tarjoilija, joka pärjää Michelinmainintatasolla alkaa olla aikamoinen katoava luonnonvara kyllä - stadissa on hommia, jos osaa ja on hyvät suositukset. Eikä tarvi tessin liksalla tehdä. Mä tein aikanaan 15 €/h + lisät.

Vierailija
2/10 |
28.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samaa paskaa, mutta hienommassa joutuu vielä imemään asiakkaiden persettä samaan hintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
28.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Arvostan enemmän siksi, että joutuvat ottamaan kaiken kritiikin ruuasta vastaan. Ja viini/juomatuntemusta pitää olla huomattavasti enemmän. Mutta ei siltikään mikään huippuvaativa ammatti, mutta monesta ei siihen olisi.

Vierailija
4/10 |
28.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huipputarjoilijoita on vähän ja heitä arvostetaan alalla paljon. 99,9 prosenttia ns. tarjoilijoista ei kuulu huippujen joukkoon.

Vierailija
5/10 |
28.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ovat ammattitaitoisempia kuin minä tulen koskaan olemaan. En uskalla edes käydä tuollaisissa paikoissa, koska en uskalla katsoa heitä silmiin. Haistavat silti varmaan maalaistollouteni kadulta asti. :(

Vierailija
6/10 |
28.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä tarkoittaa ammattiasema? Joku arvostusasteikko? Enpä ole koskaan ajatellut, että minun pitäisi laittaa ketään mihinkään "ammattiasemaan". Jos tällä on jotain tekemistä arvostuksen kanssa, arvostan ihmisiä eri ammateissa aivan heidän ammattitaitonsa ja käyttäytymisensä perusteella jokaista yksilönä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
28.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan hirvee ammatti, en haluis enkä pystyis ikinä olla. Niille ei varmaan makseta tarpeeksi!

Vierailija
8/10 |
28.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä minä arvostan tarjoilijaa ihan millaisessa ravintolassa hyvänsä, mutta onhan se vaativampaa fine dining-paikassa. Tai vaativuus on erilaista, kuin Rossossa. Mutten missään nimessä väheksy Rosson tarjoilikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
28.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Duunari

Vierailija
10/10 |
23.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Arvostan

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan neljä