Raparperi-rahkapiirakka yön yli pöydällä
Voi hitto! Tuleeko tästä ruokamyrkytys; eilen tein raparperi-rahkapiirakan (eli päällä rahka, sokeri, munaseos & raparperia), paistoin uunissa 180 asteessa 50 min.
Jäähdytin ja panin kannelliseen rasiaan. Nyt, klo 14, söin sitä ja TAJUSIN ETTÄ SE OLI YÖN PÖYDÄLLÄ EIKÄ JÄÄKAAPISSA! :O Mä urpona väsyneenä mammana jätin sen hitto vie tohon pöydälle! Eiiiih... :(((
Joten:
1) tuleeko mulle nyt ruokamyrkytys
2) voiko enää syödä (siirsin nyt jääkaappiin)
Huoh. Väsyneet aivot.
Kommentit (11)
Ehkä selviät sairastumatta mut en säilyttelis enää. Maitotuotteet ja muna on niin arkoja pilaantumiselle
Vierailija kirjoitti:
Ehkä selviät sairastumatta mut en säilyttelis enää. Maitotuotteet ja muna on niin arkoja pilaantumiselle
Munat säilytetään huoneenlämmössä, samoin myös hapanmaitotuotteiden kohdalla on mahdollista. Monet laittavat viilit ym tekeytymään huoneenlämpöön.
Onko ketään ravitsemusalan ammattilaista paikalla... uskaltaako tuota syödä enää...
Ap
Ihan hyvi voi syödä. Ei ne helposti pilaannu. Eri asia olis jos olis kyse kermakakusta tai kalasta.
Onhan ne leivonnaiset kaupassakin huoneenlämmössä. Joskin niissä voi olla säilöntäaineita.
Jos ei maistu pahalta ja tuoksu on hyvä, niin ihan hyvin voi syödä.
Kokkina en tarjoaisi monelle sadalle ruokamyrkytysriskin vuoksi, mutta omalla vastuudella ruokaileville kyllä, ainakin jos tietävät stoorin.
Onhan se paistettu kuumaassa uunissa eli hyvin voit syödä vaikka maitoa/munaa onkin mukana!
Suomalaiset on maailman sairain kanssa näiden kanssa ja suomalaiset on maailman allergisin kansa, ne on alergisia ihan kaikelle ja kaikille.
Olin 35 vuotta matkaoppaana, etelä-euroopassa, aasiassa, briteissä, karibian saarilla, kaikkialla maailmassa.
-Intialaiset ja kiinalaiset söivät ihan kaikkea, ihan kaikkialta, ikinä heillä ei ollut mitään.
-Italialaiset ja espanjalaiset lähes kaikkea, ei mitään ongelmia
-Suomalaiset varoivat ihan kaikkea ihan kokoajan ja kokoajan ne juoksi WC:ssä ja lääkärissä
ja makasivat 3 viikon lomalta 3 viikkoa huoneessa 4 seinän sisällä.
Liian streriili ympäristö ja ruoka aiheuttaa sen että kohta suomalaiset joutuu elämään pullossa
Aina on rahkapiirakat säilytetty huoneenlämmössä ja hyviä ovat olleet.
Hapanmaitotuotteet eivät pilaannu herkästi. Joten jos maistuu hyvältä, syö pois.