ONKO fazerin sinisessä palmuöljyä?
Kommentit (62)
On ollut jo useamman vuoden. Mausta huomaa.
Tuolta löytyy lisätietoa:
http://www.fazergroup.com/fi/vastuullisuus/yritysvastuuohjelma/oikeuden…
Miksi aina pitää laittaa linkkejä. Referoi mielummin. Mä en halua ainkaan aina availla jotain linkkejä :/
Ei ainakaan ainesosaluettelon mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Miksi aina pitää laittaa linkkejä. Referoi mielummin. Mä en halua ainkaan aina availla jotain linkkejä :/
Laiskuus huipussaan :D
No lue siitä päällyspaperista tuoteseloste niin selviää.
Ei siinä ole.
Mutta turhaan tämän tänne kirjoitan, salaliittoteoreetikot eivät usko.
Tässä nyt kuitenkin linkki ja sama auki kirjoitettuna.
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/1729/karl-fazer-maitosu…
Maitosuklaa. Ainesosat: maito, sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, emulgointiaine (lesitiini mm. Soija), suola, aromi. Maitosuklaassa vähintään 30% kaakaota. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää, mantelia ja vehnää.
SINISESSÄ EI OLE PALMUÖLJYÄ! Voi jestas mistä tää salaliittoteoria on taas lähtenyt liikkeelle? Tuoteselosteesta näkee, haloo!
Siinä on hyvin vähän itse suklaata!
Suomalaiset on aivopesty siihen että Fazerin sininen on jotain "laatusuklaata". Ja paskat. Halvalla ostettuja kaakakopapuja, suurin osa on voirasvaa ja muita epäterveellisiä halpoja öljyjä, kuten palmuöljy.
Ja jotkut vielä luulevat että siihen laitetaan "tuoretta maitoa". BUAAHAHAH. Koittakaas lirauttaa tuoretta maitoa tummaan suklaaseen, ja katsokaa mitä tulee. SUKLAAKASTIKETTA.
Tuoreesta maidosta se maitojauhekin tehdään, jota muualla lisätään. Nyt Fazerin vain tekee itse, ei kovin hääppöisissä tuotantolaitoksissaan, se maitojauheen.
Todellakin maidossa on 99 % vettä. Katsokaas miten paljon Fazerin sinisessä on vettä? Eli siinä se "tuore maito".
no joku muutos maussa kuitenkin on tapahtunut. Onko raaka-aineen (=kaakaon) toimittaja vaihtunut vai onko kaakaon määrää vähennetty, en tiedä. Fazerin Sininen ei kuitenkaan maistu enää samalta kuin ennen. Suklainen maku on tiessään ja tilalla on sokerimassajööti. Maku muistuttaa valitettavasti Marabou-suklaan makua.
Fazer käyttää palmuöljyä joidenkin suklaiden/konvehtien täytteissä, kekseissä ja leivonnaisissa. Esimerkiksi Geishan täytteessä on palmuöljyä. Mutta Sininen ei sisällä palmuöljyä.
Paljastan yllättävän keinon saada selville, missä on palmuöljyä ja missä ei: lue tuoteseloste!
Huoh! Ei ole mikään salaliitto teoria vaab totuus on se, että sitä palmuöljyä ei vaan merkata aineslistaan. Todennäköisesti tämä kierretään niin, että se lisätään jo kaakaojauheeseen tai maitojauheeseen, jolloin sitä ei aineslistassa tarvitse mainita!
Vierailija kirjoitti:
Siinä on hyvin vähän itse suklaata!
Suomalaiset on aivopesty siihen että Fazerin sininen on jotain "laatusuklaata". Ja paskat. Halvalla ostettuja kaakakopapuja, suurin osa on voirasvaa ja muita epäterveellisiä halpoja öljyjä, kuten palmuöljy.
Ja jotkut vielä luulevat että siihen laitetaan "tuoretta maitoa". BUAAHAHAH. Koittakaas lirauttaa tuoretta maitoa tummaan suklaaseen, ja katsokaa mitä tulee. SUKLAAKASTIKETTA.
Tuoreesta maidosta se maitojauhekin tehdään, jota muualla lisätään. Nyt Fazerin vain tekee itse, ei kovin hääppöisissä tuotantolaitoksissaan, se maitojauheen.
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/fazerin-sin…
Fazer kuuluu niihin harvoihin suklaanvalmistajiin, jotka vielä nykyään käyttävät tuoretta maitoa tuotannossaan. Tuore maito on yksi Fazerin Sininen -suklaan tärkeimmistä raaka-aineista. Suklaatehtaalle Vantaalle saapuu päivittäin useita säiliöautollisia kotimaista, huolella tarkastettua, ensiluokkaista maitoa.
Vuosittain tuoretta maitoa kuluu 20 miljoonaa litraa, mikä ”työllistää” noin 3000 lehmää. Yhden 200 gramman suklaalevyn valmistamiseen tarvitaan kolme lasillista maitoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siinä on hyvin vähän itse suklaata!
Suomalaiset on aivopesty siihen että Fazerin sininen on jotain "laatusuklaata". Ja paskat. Halvalla ostettuja kaakakopapuja, suurin osa on voirasvaa ja muita epäterveellisiä halpoja öljyjä, kuten palmuöljy.
Ja jotkut vielä luulevat että siihen laitetaan "tuoretta maitoa". BUAAHAHAH. Koittakaas lirauttaa tuoretta maitoa tummaan suklaaseen, ja katsokaa mitä tulee. SUKLAAKASTIKETTA.
Tuoreesta maidosta se maitojauhekin tehdään, jota muualla lisätään. Nyt Fazerin vain tekee itse, ei kovin hääppöisissä tuotantolaitoksissaan, se maitojauheen.
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/tuotemerkit/fazerin-sin…
Fazer kuuluu niihin harvoihin suklaanvalmistajiin, jotka vielä nykyään käyttävät tuoretta maitoa tuotannossaan. Tuore maito on yksi Fazerin Sininen -suklaan tärkeimmistä raaka-aineista. Suklaatehtaalle Vantaalle saapuu päivittäin useita säiliöautollisia kotimaista, huolella tarkastettua, ensiluokkaista maitoa.
Vuosittain tuoretta maitoa kuluu 20 miljoonaa litraa, mikä ”työllistää” noin 3000 lehmää. Yhden 200 gramman suklaalevyn valmistamiseen tarvitaan kolme lasillista maitoa.
Lueppa se edellinen kommennti huolella läpi niin ymmärrät puhuvasi paskaa. ;)
olen täysin samaa mielÄLtä!