Miltä maistuu makaronilaatikko, jossa on maidon sijaan käytetty piimää?
On jääkaapissa ylimääräistä piimää, ja mietin kuinka käyttää. :)
Kommentit (9)
Kiitos ehdotuksesta ja reseptistä! Hyvältä näyttää!
Ap
Arvelisin, että ihan syötävää siitä tulisi. Ei piimä niin hapanta ole, että maku tunkisi liikaa läpi. Hapatetut maitotuotteet antaa hyvän täyteläisen maun moneen ruokaan. Ranskankermaa ja smetanaa käytetään paljon.
Tosi hyvää on. Ei kannata tyrmätä ennen kuin kokeilee.
Vierailija kirjoitti:
En halua tietää.
Kannattipa lukea tämä pikku krapulassa. Ajatuskin piimästä sai puklun käymään kurkussa.
Mä olen tehnyt makaronilaatikon piimällä yli 10 vuoden ajan. Kukaan ei ole kehdannut vielä moittiakaan ja se on myös helppo tapa korvata kananmunat, jos on sellaisia syöjiä, jotka ei kananmunaa käytä. Useimmiten teen piimä-munaseoksen, mutta tosiaan myös pelkkä piimä mausteineen toimii. Tykkään paljon enemmän kuin maidosta, joka jättää minun mielestäni laatikon valjuksi. Makaronitkin menee uuniin ilman keittämistä, jolloin laatikossa on just oikea rakenne. Piimä tekee just hyvän kuoren myös pintaan.
Vanhan piimän voi käyttää myös kuparin kiillotukseen jos ei muuta käyttöä ole.
Eroa ei huomaa kuten ei missään kypsennettävässä tuotteessa. Happamuus häviää 100%
Varmaan kamalaa, en suosittele.
Kokeile tätä jos tykkäät leipoa:
http://www.kinuskikissa.fi/kaura-piimarieska/