Miten käytät turkkilaista/kreikkalaista jugurttia?
Se on aivan loistotuote! Me käytetään sitä leivonnassa (mm. piirakassa rahkan korvikkeena, vohveleissa), ruoanlaitossa (kerman sijaan), tuorepuuroissa, dippikastikkeena (kermaviilin sijaan ja tietysti ihan sellaisenaan.
Se säilyy pitkään eli sitä voi huoletta ostaa sen kilon purnukan.
Miten teillä käytetään turkkilaista/kreikkalaista jogurttia?
Kommentit (17)
Sulatettuja pakkasmarjoja/tuoreita marjoja sekaan ja sekoittimen kautta kevyesti läpi
Lidlin 2 % kreikkalaista sellaisenaan hillon, banaanin, myslin tms. kanssa. Ainoa jugurtti tässä maassa, jota voi syödä, muut kaameita litkuja.
Vierailija kirjoitti:
Sulatettuja pakkasmarjoja/tuoreita marjoja sekaan ja sekoittimen kautta kevyesti läpi
Joo nami! Tämän unohdin. Ihana smoothie-pohja!
Ap
Sekoitan turkkilaiseen jogurttiin kaurahiutaleita ja banaania ja syön aamupalana :D
Syön sitä pakastemansikoiden ja stevian kera. On hyvää ja kermaista :)
Vierailija kirjoitti:
Lidlin 2 % kreikkalaista sellaisenaan hillon, banaanin, myslin tms. kanssa. Ainoa jugurtti tässä maassa, jota voi syödä, muut kaameita litkuja.
Kokeile kuitenkin sitä ehtaa 10% tavaraa.
Vierailija kirjoitti:
Syön sitä.
:)
Toisikohan myös ulkoisesti esim palovammoihin ja hiivalääkkeenä?
Syön ihan sellaisenaan, dippikastikkeessa ja turkkilaisesta jugurtista saa loistavan kastikkeen sieni- tai perunasalaattiin.
Syön partaäijää just marjojen, hedelmien ja pähkinöiden kanssa. Kreikassa myös tuoreiden viikunoiden kanssa, nam. Mutta just 10 % täytyy olla, ei mitään light-tuotteita.
Syön sellaisenaan välipalana ja lorautan sokeritonta mehukeittoa mausteeksi.
Välipalana hedelmien ja marjojen kanssa, smoothiessa, tykkään tehdä siitä sellaista tsatsikin tyylistä mössöä, johon tulee fetaa ja kurkkua (tosi hyvää esimerkiksi pitaleipien täytteenä) ja yleensäkin ruuanlaitossa ja leivonnassa. On kyllä tosi hyvä tuote!
Vierailija kirjoitti:
Lidlin 2 % kreikkalaista sellaisenaan hillon, banaanin, myslin tms. kanssa. Ainoa jugurtti tässä maassa, jota voi syödä, muut kaameita litkuja.
No kyllähän se bulgarianjogurtti on parasta. Mutta se on vain kalliimpaa, joten tuo on toiseksi parasta.
Harmi, että ne isot törpölliset ei ole suomalaista alkuperää. Valion purnukka on melko kallis. Haluan tukea suomalaisia tuotteita ja työtä.
Tsatsiki, ehdoton grilliruokien kastike kesällä. Raastan kurkun karkeasksi raasteeksi ja siihen hieman suolaa ja valumaan, ettei tule vetistä. Sitten vain valkosipulia, tuoreita yrttejä kuten minttua ja sitä jogurttia sekaisin.
Samaan tapaan minäkin käytän.