Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tekisin itse täysrukiista leipää?

Vierailija
28.03.2006 |


Varsinaiseen leipäänhän tarvinnee vehnäjauhoakin, ettei mene littanaksi.



Jos jollain on vinkkiä tai ohjetta, ottaisin kiitollisena vastaan!



Ai niin, ja leivinuunia ei ole, ihan tavalliselle uunille soveltuvaa kaipaisin.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruisleipiin tarvitset juuren, eli huomenna voisit varsinaisesti tehdä leipää...



Katso; www pirkka fi / ruoka / reseptit /

tuolta löytyy ainakin ruisleipäsiä ym. joihin pystyy tekemään juuren ruisjauhosta, hiivasta, vedestä ja siirapista - puoli tuntia ja pystyy jo tekemään varsinaisen taikinan.

Vierailija
2/2 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee itse ruisleipää

Ainekset (2 limppua)

Juuri: 5 dl vettä, 5 dl ruisjauhoja



Sekoita n.30 asteiseen veteen ruisjauhot. Jätä pariksi päiväksi liinalla peitettynä huoneenlämpöön.





Leipä: Juuri, 2,5 dl vettä, 1 rkl suolaa (vähintään), 20 g hiivaa, 1 litra ruisjauhoja

Liota hiiva veteen ja heitä juuri sekaan. Vaivaa taikina ja lisää suolat + jauhot. Taikina jää ja saakin jäädä tarttuvaksi. Ripottele jauhoja massan päälle ja peitä liinalla noin tunnin ajaksi. Leivo limput ja 200 asteeseen tunniksi. Leivät on valmiit, kun rystyskopautus limpun pohjaan tuottaa onton kumahduksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kaksi kolme