Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Auttakaa uusavutonta ruuanlaitossa!

Vierailija
28.03.2006 |


Miten tehdään perunavelliä- ja muussia?



Entäs sellaisia ihania perunarieskoja?



Kiitos jos joku osaa antaa oikein blondille sopivat ohjeet, osaan näet juuri ja juuri keittää perunat!

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


En ole ikinä tehnyt enkä osaa!

Aionnyt harjoitella kun kerta olen äitiyslomalla ihan oikeana kotiäitinä. ap

Vierailija
2/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keität perunat ja sekaan maitoa ja voita... äläkä kysy paljonko koska juuri sitä en osaa sanoa...



perunavelli on löysää muusia...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muussi: keitä perunat, survo ne muussiksi (siis ilman kuoria) ja lisää maitoa niin että tulee sopivan löysää. Mausta suolalla.



Velliin tulee kai vähän enemmän enemmän maitoa kuin muussiin (en tee perunavelliä).



Rieskat: sama muussi, lisää vähän ohrajauhoa/hiivaleipäjauhoa ja suolaa. Taputtele pikkurieskoiksi. Paista n. 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Vierailija
4/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myös martoilla on hyviä ohjekirjasia...

Vierailija
5/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunavelli: soseuta perunat keitinveteen, mausta maun mukaan

muusi: soseuta perunat, lisää (lämmitettyä) maitoa, maun mukaan suolaa ja vaikkapa nokare voita

perunarieskat: valmiiseen muusiin sekoitetaan pari munaa, vähän vehnäjauhoja, suolaa. Taputellaan jauhoisilla käsillä leivinpaperin päälle pellille, paista n. 200 asteessa kunnes saavat väriä pintaan.

Vierailija:

Miten tehdään perunavelliä- ja muussia?

Entäs sellaisia ihania perunarieskoja?

Kiitos jos joku osaa antaa oikein blondille sopivat ohjeet, osaan näet juuri ja juuri keittää perunat!

Vierailija
6/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunamuusi



perunoita kuorittuna, keitä ne kypsiksi. Kaada vedet (ellet tee maidotonta muusia). Lisää tilkka maitoa ja voita sekä ripaus suolaa. Muussaa perunat ja lisää maitoa kunnes muusi on notkeaa.



Erilaisia makuja ja värejä saa muusiin kun lisäät muussattua porkkana ja/tai valkosipulia parikynttä joukkoon.





Pikkuiset perunarieskat, napero

Määrä Aines

(10 annosta)

1/2 l perunasosetta (tehty tätä varten tai jäänyt yli)

(1/2 tl suolaa)

1 muna

2 1/2 dl Pirkka Luomu -ohrajauhoja





Sekoita pehmeän perunasoseen joukkoon suola, muna ja ohrajauhot nopeasti puuhaarukalla. Jaa taikina lusikalla kymmeneksi keoksi leivinpaperin päälle. Taputtele taikina jauhotetuin käsin noin 1/2 cm paksuisiksi rieskoiksi.

Paista rieskoja 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia eli kunnes rieskojen pinta on saanut ruskeita täpliä. Voit nostaa peltiä ylemmäksi paistumisen loppuvaiheessa. Tarjoa lämpiminä voin tai esimerkiksi yrttisen levitteen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Mutta anteeksi tyhmä kysymys: siis muussaanko sen muussin kattilassa, kärsiikö se kattila siitä?

ap

Vierailija
8/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis jos haluat tehdä perunavelliä vauvalle, niin kuori perunat, keitä ne kypsiksi vedessä, kaada keitinliemi kulhoon, soseuta sauvasekoittimella ja lisää keitinlientä niin, että tulee sopivan löysää. Jos haluat niin sinne voi tietty lisätä myös äidinmaitoa, korviketta tai korvikejauhetta.

Perunamuusin teet muuten samoin mutta vatkaa sähkövatkaimella ja lisää lämmitettyä maitoa niin paljon, että tulee sopivan paksua/löysää. Tietty suolaa kanssa ja jos haluat, niin voita tai kananmunan.

Ja sitten siihen ylijääneeseen muusiin lisäät vähän ohrajauhoja, vehnäjauhoja, suolaa ja kananmunan. Paistat uunissa 200astetta. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli keität lohkotut perunat suolalla maustetussa vedessä TÄYSIN kypsiksi, kaada vesi pois. Painele vatkainten terillä (vatkain ei päällä) perunoita pienemmiksi, lisää lämmintä maitoa hiljalleen samalla vatkaten, älä vatkaa liikaa ettei tule liisteriä. Mausta suolalla. Kaikista perunalajikkeista ei tosin tule täysin paakutonta muusia.

Vierailija
10/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuori perunat, keitä vähässä vedessä kypsiksi, soseuta ja lisää maito. Kiehauta maidon lisäämisen jälkeen. Mausta suolalla. (kolmeen isoon peunaan maitoa tulee noin 2 dl)



Ja voit tosiaan soseuttaa kattilassa, kunhan ei ole teflonkattila.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

eikös tuollaiset opit saada jo peruskoulun kotsan tunnilla? Mitä ruokaa oelt lapsuudenkodissasi syönyt?

Vierailija
12/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Ja teen sitä ihan itselleni ja miehelleni, itse olen saanut velliä ja muussia viimeksi peruskoulussa ja sitten on tullut elettyä valmisruualla.



Vauva syö vaan purkkiruokaa kun en itse uskalla tehdä mitään.



Ohjeista kiittäen, ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja opiskelin sitä sentään koko yläasteen. Mutta olen jo päässyt uusavuttomuudestani... :)



Ap:lle neuvo, että osta jokin suomalaista perusruokaa -keittokirja ja ala opetella. Niin minäkin tein.

Vierailija
14/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


eikös tuollaiset opit saada jo peruskoulun kotsan tunnilla? Mitä ruokaa oelt lapsuudenkodissasi syönyt?

Lapsuudenkodissani syötiin vaan valmisruokia sillä vanhempani ovat kumpikin yrittäjiä, pitkät työpäivät jne.

Kotsantunnilla muut ryhmän tytöt teki kaiken koska olin vain tiellä kun en osannut mitään. Tiskasin sitten niiden jäljet.

Nyt aikuisiällä olen jo kerran tehnyt pullaa ja makaronilaatikkoa, ihan hyviä olivat ja kiitos teille niistäkin ohjeista!

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

matemaattis-luonnontieteellispainotteisella luokalla, hyvin vähän kotsaa siis!

ap

Vierailija
16/16 |
28.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaan että joku on koko elämänsä syönyt vain valmisruokia...



Hyviä ja helppoja reseptejä löytyy mm. Valion ja Pirkan Internet-sivuilta.



Rohkeasti vain kokeilemaan, vauvan ruuista on helppo aloittaa. Ei tarvitse kuin vähän keittää jotain kasviksia ja lihaa - et voi epäonnistua.