Seitsemänkymmentäluvulla ei koskaan tutkittu, johtuiko valtavan hyvät tulokset sydäntautikuolleisuuden vähenemisessä voin käytön supistumisesta vai margariinin käytön lisäämisestä.
Siis tuo valhe on iskostettu niin perusteellisesti.
Ihmisten tulisi ajatella, että miten niin voimakkaasti kemiallisesti prosessoitu olisi jotenkin hyödyllistä. Kertoohan sen jo makukin.
Elimistö tunnistaa kemiallisesti kovetetut kasvirasvat tyydytetyksi rasvaksi.
Nämä ruoka-jutut on aina sellaisia, ettei oikein tiedä mitä uskoa, yksi sanoo yhtä ja toinen toista, pitää vaan arvata ja toivoa parasta. Toisaalta margariinia käytän siksikin, että sitä on helpompi levittää leivälle, kuin kovaa voita.
Nämä ruoka-jutut on aina sellaisia, ettei oikein tiedä mitä uskoa, yksi sanoo yhtä ja toinen toista, pitää vaan arvata ja toivoa parasta. Toisaalta margariinia käytän siksikin, että sitä on helpompi levittää leivälle, kuin kovaa voita.
Ei ne suoniin kovettuvat eläinrasvatkaan taikasanoilla terveellisiksi muutu.
Itse sanoisin noiden rasvojen kanssa että kohtuus kaikessa. Käytän sujuvasti niin voita, margariinia kuin erilaisia öljyjäkin. Olen siis rasvojen sekakäyttäjä.
Ei voikaan terveellistä ole. Mitä siis leivän päälle?
Minkä leivän ;)
Paleolla elävä
Ja minun käyttämäni rasvat ovat: pähkinät, siemenet, oliiviöljy, kala (ja sen rasva), kookosöljy (ruuan paistamiseen paras) sekä riistalihan sisältämä eläinrasva (vähäisessä määrin).
Kuvittelisi, että sydäntautikuolleisuuden vähenemiseen on vaikuttanut samanaikaisesti moni tekijä eikä pelkkä voin syömättömyys.
Elintason nousu ja paremmin saatavilla olevat terveydenhuollon palvelut ovat olennaisia vaikuttavia asioita. Kai nyt esimerkiksi kohonnutta verenpainetta on pitkään hoidettu tehokkaamminin kuin vuonna 1970?
Sepelvaltimotauti tunnistetaan paremmin ja sitä hoidetaan esimerkiksi pallolaajennuksilla. Diabetesta hoidetaan samoin tehokkaammin kuin liki 50 vuotta sitten ja sama koskee erilaisia sydänsairauksia. Käsittääkseni myös kilpirauhasen vajaatoiminnan hoito vähentää joidenkin sydänsairauksien esiintymistä.
Me syömme monipuolisemmin ja yleinen terveydentila on parempi. Tupakoinnin väheneminen näkyy varmasti jo tilastoissa.
PS. Itse käytän leivän päällä joko pelkkää juustoa tai sitten sipaisen leivälle oliiviöljyä.
Sivut
Seitsemänkymmentäluvulla ei koskaan tutkittu, johtuiko valtavan hyvät tulokset sydäntautikuolleisuuden vähenemisessä voin käytön supistumisesta vai margariinin käytön lisäämisestä.
- Mikael Fogelholm
Siis tuo valhe on iskostettu niin perusteellisesti.
Ihmisten tulisi ajatella, että miten niin voimakkaasti kemiallisesti prosessoitu olisi jotenkin hyödyllistä. Kertoohan sen jo makukin.
Elimistö tunnistaa kemiallisesti kovetetut kasvirasvat tyydytetyksi rasvaksi.
Ei voikaan terveellistä ole. Mitä siis leivän päälle?
Linkkiä? Emme lue samoja lehtiä kuin sinä.
Miksi voi ei ole mielestäsi terveellistä?
Oliiviöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä?
Linkkiä, mistä? Ei tämä ketju olekaan keskustelua lehdistä joita luetaan.
Kannattaa unohtaa koko leipä ja ottaa sen tilalle lisää kasviksia.
Ei rypsiöljy mitään terveellistä ole.
Uskon.
Nämä ruoka-jutut on aina sellaisia, ettei oikein tiedä mitä uskoa, yksi sanoo yhtä ja toinen toista, pitää vaan arvata ja toivoa parasta. Toisaalta margariinia käytän siksikin, että sitä on helpompi levittää leivälle, kuin kovaa voita.
Ei kasvikset ole terveellisiä.
Salaatinlehden päälle voita ja juustoa :)
http://www.terve.fi/ravinto/rypsioljy-vahentaa-veren-haitallisia-rasvoja
Taikasana olikin "kylmäpuristettu".
Ei se taikasana poista rypsiöljyn haitallisuutta.
Minkä leivän ;)
Paleolla elävä
Juustohöylä poistaa sen hankaluuden :)
Ei ne suoniin kovettuvat eläinrasvatkaan taikasanoilla terveellisiksi muutu.
Itse sanoisin noiden rasvojen kanssa että kohtuus kaikessa. Käytän sujuvasti niin voita, margariinia kuin erilaisia öljyjäkin. Olen siis rasvojen sekakäyttäjä.
Ja minun käyttämäni rasvat ovat: pähkinät, siemenet, oliiviöljy, kala (ja sen rasva), kookosöljy (ruuan paistamiseen paras) sekä riistalihan sisältämä eläinrasva (vähäisessä määrin).
Hyvää leipärasvaa saa kun soseuttaa sauvasekoittimella voita, oliiviöljyä ja vettä! Levittyy hyvin ja oliiviöljy antaa hyvää makua.
Kuvittelisi, että sydäntautikuolleisuuden vähenemiseen on vaikuttanut samanaikaisesti moni tekijä eikä pelkkä voin syömättömyys.
Elintason nousu ja paremmin saatavilla olevat terveydenhuollon palvelut ovat olennaisia vaikuttavia asioita. Kai nyt esimerkiksi kohonnutta verenpainetta on pitkään hoidettu tehokkaamminin kuin vuonna 1970?
Sepelvaltimotauti tunnistetaan paremmin ja sitä hoidetaan esimerkiksi pallolaajennuksilla. Diabetesta hoidetaan samoin tehokkaammin kuin liki 50 vuotta sitten ja sama koskee erilaisia sydänsairauksia. Käsittääkseni myös kilpirauhasen vajaatoiminnan hoito vähentää joidenkin sydänsairauksien esiintymistä.
Me syömme monipuolisemmin ja yleinen terveydentila on parempi. Tupakoinnin väheneminen näkyy varmasti jo tilastoissa.
PS. Itse käytän leivän päällä joko pelkkää juustoa tai sitten sipaisen leivälle oliiviöljyä.
Sivut