Valkoviinipänikän kylmänä pitäminen pöydässä...
Juhlat tulossa ja vinkkejä kaipailen. Onko ideoita miten valkkaripänikän saa pidettyä kylmänä, kun sen asettaa huoneenlämpöön? Hienommat juhlat, niin kylmäkalle alla vähän arveluttaa ja sellaiseen erilliseen viinilaatikkoon emme haluaisi viinejä piilottaa.
Mitä olette keksineet? Kermojen kylmäalustatkin on aika tyyriitän
Kommentit (26)
Hienommissa juhlissa on valkkaripullot, eikä päniköitä. Joten helposti sen kylmäkallen sinne alle voi laittaa, jos laatikosta viininsä tarjoilee.
Pänikkä jääkaappiin, pöytään karahvi.
Hanki valkkaripänikän muotoinen mutta isompi katseen kestävä astia. Jäädytä sen astian pohjalle sopivan kokoisia jääkalikoita rasioissa useampi, voit laittaa uutta tilalle kun entiset sulaa. Sitten vaan pönikkä kalikoiden päälle, reunoille pönikän ympärille voit laittaa jääpaloja ja vaikka kukkia, lehtiä tai hedelmäviipaleita koristeeksi jos on läpinäkyvä astia. Tai tehdä osan jääpaloista värillisiä.
Meillä onkin viinipulloja. Juhlien loppuun on varattu päniköitä, koska muuten olisimme joutuneet ostamaan ihan valtavasti pulloja. Vieraita on paljon ja koska paikka pitää siivota lyhyellä aikataululla, niin asioita joutuu helpottamaan. Mutta kiitos näkökulmastasi.
Karahvia mietittiin, mutta en usko, että henkilökunta ehtii niitä täyttämään.
Eli viinit on aika hienoja ja hyviä. Emme haluaisi peittää niitä piiloon eli viileä alusta olisi hyvä. Uskoisin, että vieraita kiinnostaa tietää mitä juovat, koska viinit ovat astetta kalliimpia. Eli ihan kylmäkalle-linjalle ei huvittaisi lähteä tämän vuoksi.
Ap
Kuinka nopeasti sitten muka pönikkä jäähtyy? Sehän on jo pahvin sisällä eristettynä en usko että jääkaapissa jäähdytetty lämpenee alle kahteen tuntiin varjossa. Jääkääpissä on muutenkin alle 6 astetta.
Tarkoitan kuinka nopeasti lämpenee? Jos on paljon vieraita niin luulisi pönikän menevän kahdessa tunnissa.
Jos ei karahvi kerran käy, niin avaat pänikän pohjan ja sujautat sinne sisään sen jäisen kylmäkallen.
Vierailija kirjoitti:
Jos ei karahvi kerran käy, niin avaat pänikän pohjan ja sujautat sinne sisään sen jäisen kylmäkallen.
Ja mustalla jesarinvahvuisella teipillä pohja takaisin kiinni.
Voit myös päällystää kylmäkallet esim. foliopaperilla, niin alusta on edes vähän siistimmän näköinen.
Kylmäkallet ovat kyllä käytännöllisiä, lämmenneet voi vaihtaa uusiin. Ompele kattaukseen sopivasta kankaasta pussukka kylmäkalleille, tarranauhalla kiinnitys. Siistiä ja kätevää.
Jos haluatte, että etiketti näkyy, kylmäkalle on paras. Tehokkainta olisi laittaa se sinne pahvilaatikkoon, eli joku joutuu askartelemaan illemmalla. Voi olla, ettei kolmen litran valkkari (olettaen että on vain yhtä laatua esillä) ehdi edes lämpenemään vaikkei mitään erityistä jäähdytystä virittäisi. Laatikon sisällä oleva kylmä ilma on jo jonkinlainen viilennin. Sanoistasi saa sellaisen kuvan, että väkeä on tulossa paljon tai ovat loppasuita. Loppuillasta menee muukin kuin ideaalilämmössä oleva viini.
Vierailija kirjoitti:
Jos ei karahvi kerran käy, niin avaat pänikän pohjan ja sujautat sinne sisään sen jäisen kylmäkallen.
Tai jos haluaa varmistua että pohja ei petä, niin leikkaat hanaan nähden vastakkaiseen yläkulmaan, ei päälle, vaan laatikon sivuun aukon josta sujautat kylmäkallen sisään. -sama
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitan kuinka nopeasti lämpenee? Jos on paljon vieraita niin luulisi pönikän menevän kahdessa tunnissa.
Kyllä se kahdessa tunnissa on jo lämmintä, tunnissa jo.
Vierailija kirjoitti:
Voit myös päällystää kylmäkallet esim. foliopaperilla, niin alusta on edes vähän siistimmän näköinen.
No tässä!Kiitos!Tämä oli oikein hyvä idea :). Kivempi näky, kun sininen palikka luomuviinin alla :D.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voit myös päällystää kylmäkallet esim. foliopaperilla, niin alusta on edes vähän siistimmän näköinen.
No tässä!Kiitos!Tämä oli oikein hyvä idea :). Kivempi näky, kun sininen palikka luomuviinin alla :D.
Ap
Ei se sen pahvipakkauksen läpi sitä viiniä viilennä, sujauta se jäinen kylmäkalle siinne pänikän sisään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voit myös päällystää kylmäkallet esim. foliopaperilla, niin alusta on edes vähän siistimmän näköinen.
No tässä!Kiitos!Tämä oli oikein hyvä idea :). Kivempi näky, kun sininen palikka luomuviinin alla :D.
Ap
Ei se sen pahvipakkauksen läpi sitä viiniä viilennä, sujauta se jäinen kylmäkalle siinne pänikän sisään.
Samaa mieltä. Pahvi vaan kostuu ja hapertuu kylmäkallen sulaessa.
Okei, ehkä ne kylmäkallet on laitettava sisäpuolelle. Pitää suunnitella miten sen tekisi siististi. Kiitos.
Ap
Kääri kylmäkallet paksuun folioon. Ne sitten joko tarjottimelle tai isolle lasilautaselle ja pänikkä siihen päälle. Pikkujääpaloja ja kukkia koristeeksi. Astiasta riippuen voi myös laittaa vaikka kaksi lautasta tai uunipeltiä vastakkain ja kallet sinne sisään, foliolla peittoon pellit niin tulee siisti ja saa tasaisemman laskutilan. Kalleja myydään myös sellaisia isoja, niinkuin puolet pakastimen leveydestä.
Niille myydään erikseen ympärille sujautettavia kylmäpusseja