Voiko lettuja tehdä, jos rasvana on pelkästään ruokaöljyä?
Eli jos ei ole voita tai margariinia ollenkaan niin voiko silti paistaa lettuja? Voiko taikinaan ja pannulle laittaa pelkästään ruokaöljyä? Tuleeko pahaa?
Kommentit (12)
Voi tehdä, mutta ei niihin tule sellaista kunnollista paistopintaa.
Ei voi. Jos lettutaikinaa kaataa muulle kuin voilla voidellulle pannulle tapahtuu fissio ja koko keittiö lentää noin 10kt voimalla ilmaan.
M
Vierailija kirjoitti:
Ei voi. Jos lettutaikinaa kaataa muulle kuin voilla voidellulle pannulle tapahtuu fissio ja koko keittiö lentää noin 10kt voimalla ilmaan.
M
😂👍 Just näin. Käyny kerran mullekki, en tee samaa virhettä toiste..😀
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei voi. Jos lettutaikinaa kaataa muulle kuin voilla voidellulle pannulle tapahtuu fissio ja koko keittiö lentää noin 10kt voimalla ilmaan.
M
😂👍 Just näin. Käyny kerran mullekki, en tee samaa virhettä toiste..😀
Oot aika epeli kuin jäit henkiin siitä kertomaan. Rispekt!
M
Rypsiöljy roiskuu, saat keittiön täyteen rasvaa.
Lettu ilman voita on vain letuke! Ei sitä missään rypsärissä kuulu paistaa.
Kyllä öljylläkin onnistuu letut, vaan on sata kertaa parempaa, kun paistaa oikeassa voissa, tai edes margariinissa.
Tietysti voi paistaa, mutta maku on erilainen. Lettuihin tyypillisesti kuuluva paistuneen voin maku puuttuu, ja tilalla on toinen maku, joka riippuu käytetystä öljystä. Ei niistä pahoja tule, varsinkaan jos käyttää mahdollisimman vähämakuista öljyä, kuten auringonkukkaa.
Voi toki. Itse käytän lähes aina pelkkää rypsäriä. :)
Tästä tulikin mieleen, että vois tehdä itsekin lettuja. :D