Miksi koulun/päiväkodin/laitosten keittiöiden kokeista ei tehdä tv-ohjelmia?
Kaikki telkkarin kokkiohjelman keskittyy vain ravintolamaailman ja niiden kokkien työskentelyyn :o
Kommentit (30)
Koska kyseisissä paikoissa ei ole kokkeja. Ruoka tuodaan tehtaasta "äitien valmistamina"
Vierailija kirjoitti:
Koska kyseisissä paikoissa ei ole kokkeja. Ruoka tuodaan tehtaasta "äitien valmistamina"
Mutta kyllähän niissä kouluissa joissa vielä ruoka tehdään itse, niin on kokkeja
Moniko koulu on saanut Michelin-tähtiä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kyseisissä paikoissa ei ole kokkeja. Ruoka tuodaan tehtaasta "äitien valmistamina"
Mutta kyllähän niissä kouluissa joissa vielä ruoka tehdään itse, niin on kokkeja
Niitä kouluja ei taida kovin monta enää olla. Lihapullat ja perunat tulee valmiina, pikakuumennus riittää. Salaatit tulee pusseista, kurkku on valmiiksi pilkottu jne.
Vierailija kirjoitti:
Koska kyseisissä paikoissa ei ole kokkeja. Ruoka tuodaan tehtaasta "äitien valmistamina"
Nyt kyllä puhut puppua, kyllä ainakin pk-seudulla meillä tehdään kouluissa itse ruoka, ja sieltä lähtee päiväkoteihin samaa ruokaa joka päivä. Ja ihan kotimaista lihaa käytetään kaikissa eri muodoissa eikä mitää ulkomaista, näistä aina riidellään täällä niin oli pakko valaista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kyseisissä paikoissa ei ole kokkeja. Ruoka tuodaan tehtaasta "äitien valmistamina"
Mutta kyllähän niissä kouluissa joissa vielä ruoka tehdään itse, niin on kokkeja
Ei sellaisia kouluja ole Suomessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kyseisissä paikoissa ei ole kokkeja. Ruoka tuodaan tehtaasta "äitien valmistamina"
Mutta kyllähän niissä kouluissa joissa vielä ruoka tehdään itse, niin on kokkeja
Niitä kouluja ei taida kovin monta enää olla. Lihapullat ja perunat tulee valmiina, pikakuumennus riittää. Salaatit tulee pusseista, kurkku on valmiiksi pilkottu jne.
No tottakai osa ruoasta tulee valmiina esim. lihapullat ja pihvit. Ei siellä ole aikaa monille sadoille aikaa tehdä jotain vitun lihapullia yms. Ruoka pitää olla muutamassa tunnissa valmis.
Koulun keittiössä työskentelevä kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kyseisissä paikoissa ei ole kokkeja. Ruoka tuodaan tehtaasta "äitien valmistamina"
Nyt kyllä puhut puppua, kyllä ainakin pk-seudulla meillä tehdään kouluissa itse ruoka, ja sieltä lähtee päiväkoteihin samaa ruokaa joka päivä. Ja ihan kotimaista lihaa käytetään kaikissa eri muodoissa eikä mitää ulkomaista, näistä aina riidellään täällä niin oli pakko valaista.
tehdäänö muka esim.lihapullat itse
Koska se on tylsä ala. Ei ketään kiinnosta.
Koulun keittiössä työskentelevä kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kyseisissä paikoissa ei ole kokkeja. Ruoka tuodaan tehtaasta "äitien valmistamina"
Nyt kyllä puhut puppua, kyllä ainakin pk-seudulla meillä tehdään kouluissa itse ruoka, ja sieltä lähtee päiväkoteihin samaa ruokaa joka päivä. Ja ihan kotimaista lihaa käytetään kaikissa eri muodoissa eikä mitää ulkomaista, näistä aina riidellään täällä niin oli pakko valaista.
Herää nyt hyvä ihminen siitä unesta :)
Vierailija kirjoitti:
Ai huonoin kokki -ohjelma?
voisihan muutama lapsi kiertää kouluja ja arvostella ruokaa :)
Ja kuinkahan moni kommentoijista on siellä keittiössä töissä ja tietää mitä siellä oikeasti tehdään.
Yleisöönmeneviä ohjelmia saadaan vain huippukokeista, huonoista kokeista ja eläinkokeista.
Vierailija kirjoitti:
Koulun keittiössä työskentelevä kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kyseisissä paikoissa ei ole kokkeja. Ruoka tuodaan tehtaasta "äitien valmistamina"
Nyt kyllä puhut puppua, kyllä ainakin pk-seudulla meillä tehdään kouluissa itse ruoka, ja sieltä lähtee päiväkoteihin samaa ruokaa joka päivä. Ja ihan kotimaista lihaa käytetään kaikissa eri muodoissa eikä mitää ulkomaista, näistä aina riidellään täällä niin oli pakko valaista.
Herää nyt hyvä ihminen siitä unesta :)
Heräsin jo, liha on Hk ja snellmannin lihaa. Ja kalat myös suomalaista.
Tavalliset työntekijät eivät ole "mediaseksikkäitä." Itse olen seurannut mielenkiinnolla esim. laivakokin työstä kertovaa ulkomaista sarjaa. Se ainakin oli paljon kiinnostavampi ohjelma kuin tuhrutatuoitujen ja p*skantärkeiden " loistava tuote" sitä ja tätä, "pikkanen suola" yms. jargonia kurkkupuheella mukeltavien tyyppien jutut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koulun keittiössä työskentelevä kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kyseisissä paikoissa ei ole kokkeja. Ruoka tuodaan tehtaasta "äitien valmistamina"
Nyt kyllä puhut puppua, kyllä ainakin pk-seudulla meillä tehdään kouluissa itse ruoka, ja sieltä lähtee päiväkoteihin samaa ruokaa joka päivä. Ja ihan kotimaista lihaa käytetään kaikissa eri muodoissa eikä mitää ulkomaista, näistä aina riidellään täällä niin oli pakko valaista.
Herää nyt hyvä ihminen siitä unesta :)
Heräsin jo, liha on Hk ja snellmannin lihaa. Ja kalat myös suomalaista.
Ei se silti tarkoita, että se ruoka ei ole einestä. Avaa silmäsi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kyseisissä paikoissa ei ole kokkeja. Ruoka tuodaan tehtaasta "äitien valmistamina"
Mutta kyllähän niissä kouluissa joissa vielä ruoka tehdään itse, niin on kokkeja
Niitä kouluja ei taida kovin monta enää olla. Lihapullat ja perunat tulee valmiina, pikakuumennus riittää. Salaatit tulee pusseista, kurkku on valmiiksi pilkottu jne.
No tottakai osa ruoasta tulee valmiina esim. lihapullat ja pihvit. Ei siellä ole aikaa monille sadoille aikaa tehdä jotain vitun lihapullia yms. Ruoka pitää olla muutamassa tunnissa valmis.
Sinustako ruuan lämmittäminen ja porkkanaraasteen kaataminen tarjoiluastiaan on ruuan valmistamista?
Kuinka monta jaksoa jaksaisit katsoa, kun valmiiksi pilkottuja tai tehtaalla esikypsennettyjä aineksia puretaan vakuumipusseista lämmitys-/tarjoiluastioihin? Kerran viikossa tehdään perunamuusi jauhoista, kerran viikossa keitto perunasta ja valmiiksi kypsennetystä broilerin tai "kahden kalan kuutioista", jolloin ohessa saatetaan tehdä extraa ja laittaa tarjolle lanttupölkkyjä vakuumipussista.
No, ehkä olisi mielenkiintoista nähdä niitä kömmähdyksiä epäonnistuneiden ruokien taustalla: miten harjoittelijalla lipsahti liikaa vettä säilykehernekeiton sekaan, niin ettei se keitettynäkään pysy edes lusikassa, miksi kinkkukiusaus on niin raakaa, että vielä tarjoilupöydässä kylmät pakasteperunasuikaleet uivat kylmässä kermassa, tai miten kokenut keittäjä huomaa vasta kuorman jo lähdettyä keittiöltä, että suolapurkki on avaamattomana hellan kulmalla...
Joku vanttera nainen selostamaan: "nyt laitan 50 litraa tätä ja 6 kiloa tuota ja mitataan suolamittarilla maku ja sitten jaetaan kymmeneen eri vuokaan...