Lue keskustelun säännöt.
Herkullisin lihapullareseptisi & kastike?
25.03.2006 |
Tarttis tehdä erityisesti lapsille maistuvaisia lihapullia ja mulla tuppaa yleensä tulemaan jotenkin mauttomia ja mitäänsanomattomia niistä, joten kaipailisin herkullisia vinkkejä...
Olisin kiitollinen myös herkullisen ruskean kastikkeen ohjeesta!
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tein juuri lihapullia maitoallergiselle 1v-pojalleni, ja voin sanoa, että maistuivat " tavis-aikuisillekin" . Ei siis kannata pelästyä reseptiä, vaikkei allergiaa olisikaan, lopputulos oli loistavan makuinen, ihana pehmeä pyörykkä! :o)
[b]Makulihapullat[/b] (gluteiiniton, maidoton, munaton)
300 g jauhelihaa (nauta-sika 50:50, lammas-possu)
3/4 dl kaurahiutaleita
1 rkl perunajauhoja
1,5 dl vettä
1 sipuli
(1 valkosipulin kynsi)
suolaa, mustapippuria
(1 rlk persiljaa hienonnettuna)
Possunliha pitää lihapullat pehmeinä. Mittaa kaurahiutaleet (esim. runsaskuituinen Elovena Plus), perunajauhot ja vesi kulhossa. Lisää jauheliha, hyvin hienoksi silputtu sipuli, mausteita ja hienonnettua persiljaa sopivuuden mukaan.
Paista lihapullat tavalliseen tapaan öljyä ja maidotonta margariinia käyttäen tai kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa perunasoseen tai peruna-juuressoseen kanssa.
Vinkki: toimivat myös pakastuksen jälkeenkin!