Onko kellään leivinuunia?
Laitatteko ruokaa siinä? Minkälaisia?
Juuri ollaan muutettu omakotitaloon, jossa on leivinuuni, joten sitä haluaisi hyödyntää muutoinkin kuin lämmön lähteenä.
Vinkkejä!
Kommentit (4)
Leivinuuni on todella monipuolinen paistopaikka. Olemme tehneet laatikoita, leipää/riisipiirakoita, pannukakkua, uuniomenoita/perunoita. Esipaistetut patongit, jälkilämmöllä lämpiää hyvin makkarat sun muut. Tässä mitä nyt äkkisiltään muistan. Mutta kaikkea voi kyllä tehdä, mitä tavallisessakin uunissa. Lämpötilan kanssa vain aluksi totutteleminen.
Sitä lämmitetäänkin ahkerasti talvella, melkeinpä joka päivä! Kannattaa hommata lämpömittari, jos sellaista ei jo ole.. helpompi seurata hieman milloin laittaa ruokaa uuniin. Minä teen aika paljon ruokaa leivinuunissa: laatikkoruuat, karjalanpaistin, pullat, sämpylät yms. meillä kun niin usein lämmitetään niin on helppo tehdä arkiruuat melkein kaikki siinä. =)
Taidan aloittaa noilla laatikkoruuilla. Lämpömittari löytyy. Ei varmaan haittaa vaikkei uuni olisi niin kuumakaan, kun voi laittaa ruuan sinne hautumaan? Laitatteko tavallista enempi nestettä ruokiin, jotka leivinuuniin laitatte?
ap
leivinuunissa ruoka valmistuu tasasemmin ja luo eräänlaisen harmonian... Jos joskus vielä muutan haluan ehdottomasti leivinuunin taloon sinnekkin