Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko oliiviöljyä käyttää suklaakakun leivonnassa?

Vierailija
09.04.2017 |

Tuleeko oliivimainen jälkimaku kakkuun?

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinä taas hienosti otsikossa ja varsinaisessa viestissä ihan eri kysymykset.

Vierailija
2/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi käyttää, mutta hirveen makuista siitä tulee. Lupaan sen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siinä taas hienosti otsikossa ja varsinaisessa viestissä ihan eri kysymykset.

Mutta vastausta ei saa sinulta?

Vierailija
4/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi käyttää vaikka ompelukoneöljyä.

Vierailija
5/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

teet kaksi kakkua toiseen laitat oliivoöljyä ja toiseen oikeata voita, etkä mitään margariinia ja maistat että kumpi maistuu paremmalta.

Vierailija
6/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En suosittele.

Öljyjen käyttö taikinassa on muutenkin hankalaa, sillä rakenteesta tulee yleensä vetelä.

En ikinä käytä myöskään margariineja leivonnassa, sillä niiden kuumennus tuottaa trans-rasvoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kakkuihin laitetaan voita. Ei öljyjä eikä margariineja.

Vierailija
8/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen muffinssit aina öljyllä ja niistä tulee hyviä sekä kosteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kakkuihin laitetaan voita. Ei öljyjä eikä margariineja.

Tämä onkin valmiskakkujauheseos pussista johon käsketään lisäämään öljyä 1 dl. En ole kokeillut ennen tälläisiä. Ajattelin lisätä vielä suklaapaloja kakkuun, sulavat kivasti taikinan sisässä.

Vierailija
10/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kakkuihin laitetaan voita. Ei öljyjä eikä margariineja.

Tämä onkin valmiskakkujauheseos pussista johon käsketään lisäämään öljyä 1 dl. En ole kokeillut ennen tälläisiä. Ajattelin lisätä vielä suklaapaloja kakkuun, sulavat kivasti taikinan sisässä.

Jaa, no sitten.  Täytyyhän sitä sitten tehdä niin kuin KÄSKETÄÄN :D:D:D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on kovin voimakkaan makuista öljyä niin maistuu ehkä kakussa, riippuu siitäkin miten paljon on mausteita jne. Voin maku on mielestäni hirveä, sitä en käytä leivonnassa koskaan.

Vierailija
12/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kakkuihin laitetaan voita. Ei öljyjä eikä margariineja.

Tämä onkin valmiskakkujauheseos pussista johon käsketään lisäämään öljyä 1 dl. En ole kokeillut ennen tälläisiä. Ajattelin lisätä vielä suklaapaloja kakkuun, sulavat kivasti taikinan sisässä.

Sulata rasvaa se 1dl ja korvaa sillä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos on kovin voimakkaan makuista öljyä niin maistuu ehkä kakussa, riippuu siitäkin miten paljon on mausteita jne. Voin maku on mielestäni hirveä, sitä en käytä leivonnassa koskaan.

Sinulla on outo makuaisti... Tai sitten voisi on unohtunut jääkaappiin vuosikausiksi?

Vierailija
14/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos on kovin voimakkaan makuista öljyä niin maistuu ehkä kakussa, riippuu siitäkin miten paljon on mausteita jne. Voin maku on mielestäni hirveä, sitä en käytä leivonnassa koskaan.

Mitä rasvaa käytät kakuissa, jos voi on hirveää?

Margariinit ovat hirveitä, koska teollinen prosessointi tekee niistä elintarvikkeiksi kelpaamattomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi laittaa, muta rehellisesti en suosittele laittamaan makeaan leivonnaiseen, ellei nimenomaan ohjeessa sanota. Oliiviöljyä laitetaan nimittäin vähemmän kuin tavallista, mutta suhdeluku riippuu hiukan muista aineista.

Se toimii suolaisissa piirakkaitaikinoissa ja esim. karjalanpiirakkataikinassa. Olen muistaakseni laittanut 1/2-3/4 tavallisen rypsiöljyn määrästä.

-Vege

Vierailija
16/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi laittaa, muta rehellisesti en suosittele laittamaan makeaan leivonnaiseen, ellei nimenomaan ohjeessa sanota. Oliiviöljyä laitetaan nimittäin vähemmän kuin tavallista, mutta suhdeluku riippuu hiukan muista aineista.

Se toimii suolaisissa piirakkaitaikinoissa ja esim. karjalanpiirakkataikinassa. Olen muistaakseni laittanut 1/2-3/4 tavallisen rypsiöljyn määrästä.

-Vege

Oliviöljy ei muuten ole koskaan vegaanista, sillä oliivien korjuussa niiden sekaan menee aina kirvoja, eikä niitä poisteta ennen öljypuristinta.

Vierailija
17/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras on voi. Jos haluat öljyä käyttää, niin suosittelen rypsi- tai kookosöljyä makeaan leivontaan.

Vierailija
18/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En suosittele.

Öljyjen käyttö taikinassa on muutenkin hankalaa, sillä rakenteesta tulee yleensä vetelä.

En ikinä käytä myöskään margariineja leivonnassa, sillä niiden kuumennus tuottaa trans-rasvoja.

Tässä taas joku oman elämänsä elintarvikekemisti, jolla on luvut jääneet puolitiehen. Rasvaiset maitotuotteet sisältävät luontaisesti transrasvaa pari prosenttia, joten voin käyttö ei sinua siltä pelasta.

Vierailija
19/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En suosittele.

Öljyjen käyttö taikinassa on muutenkin hankalaa, sillä rakenteesta tulee yleensä vetelä.

En ikinä käytä myöskään margariineja leivonnassa, sillä niiden kuumennus tuottaa trans-rasvoja.

Tässä taas joku oman elämänsä elintarvikekemisti, jolla on luvut jääneet puolitiehen. Rasvaiset maitotuotteet sisältävät luontaisesti transrasvaa pari prosenttia, joten voin käyttö ei sinua siltä pelasta.

Ja kuitenkin se oikea ongelma ovat ne margariinit ym käsitellyt öljyt, joita kuumennetaan kekseissä, ranskiksisssa jne.

Maitorasva ei ole tyydyttynyttä rasvaa, joten siihen ei enää helpolla synny lisää niitä trans-rasvoja vaikka kuinka kuumentaisi tai paistaisi.

Vierailija
20/26 |
09.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En suosittele.

Öljyjen käyttö taikinassa on muutenkin hankalaa, sillä rakenteesta tulee yleensä vetelä.

En ikinä käytä myöskään margariineja leivonnassa, sillä niiden kuumennus tuottaa trans-rasvoja.

Tässä taas joku oman elämänsä elintarvikekemisti, jolla on luvut jääneet puolitiehen. Rasvaiset maitotuotteet sisältävät luontaisesti transrasvaa pari prosenttia, joten voin käyttö ei sinua siltä pelasta.

Ja kuitenkin se oikea ongelma ovat ne margariinit ym käsitellyt öljyt, joita kuumennetaan kekseissä, ranskiksisssa jne.

Maitorasva ei ole tyydyttynyttä rasvaa, joten siihen ei enää helpolla synny lisää niitä trans-rasvoja vaikka kuinka kuumentaisi tai paistaisi.

Excuse me? Nyt en ymmärtänyt viestiäsi. Jos maitorasva ei ole suurimmaksi osaksi tyydyttynyttä, mitä se mielestäsi sitten on?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi neljä seitsemän