Mitä kasviksia käytät eniten? Miksi monet käyttävät tomaattia ja kurkkua?
Mitkä kasvikset päätyvät kaikkein varmiten kaupasta ostoskoriisi? Millä perusteella valitset juuri ne?
Suomalaiset tuntuvat rakastavan tomaattia ja kurkkua niin paljon, että S-ryhmä päätti "halpuuttaa" juuri näitä kasviksia saadakseen medianäkyvyyttä. Tomaatin ja kurkun käyttö ei kuitenkaan ole järkevää Suomessa talviaikaan. Ensinnäkin nämä vihannekset tuotetaan kasvihuoneissa, mikä on hyvin epäekologista. Toisekseen tarjolla olisi monia muita parempia vaihtoehtoja, esimerkiksi porkkana, jossa on ravintoarvot kohdallaan, sen säilyvyys juureksena on parempi ja ennen kaikkea se on kuluttajalle paljon tomaattia edullisempi. Kolmanneksi kurkun ravintosisältö on hyvin pieni, kurkku sisältää suurimmalta osin vettä eikä siinä kauheasti kivennäisaineita tai vitamiineja ole.
Ovatko ihmiset niin tottuneita kurkkuun ja tomaattiin, että ne vaan valitaan ostoskoriin automaattisesti miettimättä edullsiempia vaihtoehtoja?
Kommentit (46)
Käytän kurkkua, mutta en ravintoarvojen vuoksi vaan koska pidän siitä. Tomaatteja aika vähän ostan talvella, kesällä enemmän. Näiden lisäksi eniten käytän perunaa, porkkanaa, sipulia, bataattia, paprikaa, kukkakaalia ja parsaa. Vähän sesonkien mukaan-eli mitä saa halvalla ja hyvää.
En mä kurkkua ravintoarvojen takia syö, vaan siksi että se on hyvää.
Lähimmän paikallisen toimiston helppo yhteys kontakteineen kaalin raastamisella on lasten leikkiä paperisilppuun ja paperilenokkiin verrattuna jos ajattelin moskeijaa rakentaa.
Syön tomaattia ja kurkkua jos ne ovat lähimmästä paikallisesta toimistosta ostettavissa. Muutoin minä yrjöän lentokoneessa ja laskeudun laskuvarjolla kuten isännöitsijät tekevät ja isis soturit.
Tomaattia, parsaa, pinaattia ja porkkanaa. Valitsen sen mukaan, mitkä sisältää eniten hivenaineita. Kurkkua ostin aina vielä reilu vuosi sitten, mutta kun luin sen ravintosisälllön olevan olematon, niin lopetin sen oston.
Eniten tulee käytettyä tomaattia, paprikaa, kurkkua, salaattia ja sitten juureksista perunaa, porkkanaa ja sipulia. Ehkä ihmiset ostavat tomaattia ja kurkkua koska tykkäävät niistä? Ne kun useimmiten maistuvat myös lapsille.
Kurkku ja tomaatti sopivat leivän päälle ja salaattiin toisin kuin porkkana eli siksi. Käytän paljon myös juureksia, mutta kypsennettynä.
Kauden mukaan. Kurkkua ja tomaattia tulee syötyä kesällä paljon, kun oma kasvihuone innostuu sitä tuottamaan. Kesällä menee myös paljon retiisiä, kesäkurpitsaa, salaatteja, hernettä mitä nyt kesällä milloinkin kasvaa. Loppukesästä siten parsakaalit, kukkakaalit, porkkanat. Syksyllä kurkut ja tomaatit jää pois ruokavaliosta (paitsi tomaattisäilykkeet ja hapankurkut jatkavat kautta niin pitkään kun niitä varastossa on) ja tilalle tulee kaalia, hapankaalia, juureksia. Kevättalvella, eli nyt ituja ja versoja varastokasviksien seuraksi.
Harvemmin, mutta silti niin usein että kehtaa mainita, ostan kaupasta kyssäkaalia, fenkolia, munakoisoa, sellereitä nyt ainakin.
Kyllä on tämä karppaajan ruokavalio sitten niin yksitoikkoista lihan mässytystä. ;D
En pysty sanomaan, mitä käytän eniten. Syön kauden mukaan. Kesällä tosin tomaattia menee paljon, talvella ei lainkaan. Syksystä alkaen tulee juurekset lautaselle. Jossain vaiheessa talvella tulee kausi, että kasvikset ei maistu lainkaan. Kevään ensi merkki mulla onkin se, että haluan lautaselle jotain kasvisjuttua.
Vierailija kirjoitti:
Kauden mukaan. Kurkkua ja tomaattia tulee syötyä kesällä paljon, kun oma kasvihuone innostuu sitä tuottamaan. Kesällä menee myös paljon retiisiä, kesäkurpitsaa, salaatteja, hernettä mitä nyt kesällä milloinkin kasvaa. Loppukesästä siten parsakaalit, kukkakaalit, porkkanat. Syksyllä kurkut ja tomaatit jää pois ruokavaliosta (paitsi tomaattisäilykkeet ja hapankurkut jatkavat kautta niin pitkään kun niitä varastossa on) ja tilalle tulee kaalia, hapankaalia, juureksia. Kevättalvella, eli nyt ituja ja versoja varastokasviksien seuraksi.
Harvemmin, mutta silti niin usein että kehtaa mainita, ostan kaupasta kyssäkaalia, fenkolia, munakoisoa, sellereitä nyt ainakin.
Kyllä on tämä karppaajan ruokavalio sitten niin yksitoikkoista lihan mässytystä. ;D
Ja tottahan toki listalta unohtui erilaiset sipulit, niitä menee paljon, eri laatuja, ympärivuotisesti.
Eniten käytän kesäkurpitsaa. Munakkaissa, vokeissa, laatikkoruuissa, pastoissa, padoissa, grilliruuissa. Se on vaan niin hyvää ja sopii kaikkeen.
Lisäksi paljon tulee käytettyä paprikaa, sipulia, tomaattia ja porkkanaa.
Rakastan ja himoitsen tankoparsaa, sitä ostaisin viikottain, jos olisi edullisempaa ja aina saatavilla.
Lisäksi tykkään munakoisosta, kukka- ja parsakaalista, keräkaalista, bataatista, myskikurpitsasta, punajuuresta...tai no, oikeastaan kaikista kasviksista.
Haluaisin kokeilla artisokkaa/latva-artisokkaa, mutta en ole saanut aikaiseksi.
Tomaatti ja kurkku ovat käteviä voileipiin, siksi ostan niitä. Tykkään mausta. Kelpaavat hyvin myös lapsille. Tomaattia voi lisäksi käyttää vaikka missä: pizzassa, pastakastikkeissa, salaateissa, jne.
Vierailija kirjoitti:
Kurkku ja tomaatti sopivat leivän päälle ja salaattiin toisin kuin porkkana eli siksi.
Tämä, tosin itse raastan porkkanaa myös vihersalaatin joukkoon.
Käyät eniten sipulia, kaalia (parsakaali, kukkakaali, ruusukaali ja valkokaali) ja porkkanaa ja muita juureksia, herneitä sekä tomaattia tomaattimurskana. Nämä menevät erilaisina lisäkkeinä ja ruoan osina. Sen jälkeen eniten menee "leivänpällyskasviksia" eli just kurkkua, tomaattia, avocadoa ja erilaisia ruukkusalaatinlehtiä. Kausikasviksia menee aina sinä kUtena, mutta ei niistä mikään nouse kkonaisuutana näiden vakiokasvisten tasolle.
Tomaatin ravintoarvoa ei pidä vähätellä. Mutta yleensähä tässä on kyse siitä, MIHIN kasviksia käyttää. Eti kasvikset sopivat eri tarkoitukseen.
Perunaa ,porkkanaa, sipulia, kurkkua ,tomaattia ja lehtikaalia.
Kaalia, porkkanaa, punajuurta ja kurpitsaa (talvella myski- ja kesällä kesä-). Usein myös paprikaa, kukkakaalia, parsakaalia, jäävuorisalaattia. Ostan aika lailla hinnan mukaan, kesällä menee paljon kurkkua ja tomaattiakin silloin kun ne ovat halpoja, mutta keskitalvella ei niinkään. Lisäksi kurkun syöminen tekee minut jotenkin viluiseksi, joten talvella en juuri syö sitä.
Eniten syön varmaan tomaattia, porkkanaa, sipulia, viinirypäleitä, sitrushedelmiä, paprikaa, kesäkurpitsaa ja jotain salaattia.
Seuraavaksi eniten bataattia, perunaa, parsakaalia, selleriä, palsternakkaa ja kukkakaalia.
Syön mä lisäksi myös ainakin kurkkua, purjoa, kevätsipulia, inkivääriä, chiliä, valkosipulia, parsaa, punajuurta, maissia, munakoisoa, ituja, baanaania, omenaa, päärynää, mangoa, persimonia, mansikoita, vadelmia, mustikoita ja melonia.
Ai niin ja ananasta. Niin ja fenkolia. Avokadoa myös. Mikähän unohtu?
Käytän eniten kesäkurpitaa ja perunoita. Kukkakaalista tykkään kans, vaikka harvemmin käytän. Porkkanoita tulee käytettyä aika paljon kans, samoin kirsikkatomaatteja. Itse en käytä tomaatteja tai kurkkua juuri lainkaan.
Vierailija kirjoitti:
Eniten tulee käytettyä tomaattia, paprikaa, kurkkua, salaattia ja sitten juureksista perunaa, porkkanaa ja sipulia. Ehkä ihmiset ostavat tomaattia ja kurkkua koska tykkäävät niistä? Ne kun useimmiten maistuvat myös lapsille.
Lapsille kyllä maistuvat kasvikset kuin kasvikset, jos heille annetaan mahdollisuus niitä syödä.
Tomaattia (kaltattuna, kypsennettynä), munakoisoa, kukkakaalia, broccolia, sipulia, valkosipulia, maissia, kesäkurpitsaa, paprikaa, porkkanaa, myskikurpitsaa, lanttua, punajuurta (ei etikka).
Tuossa nyt muutama mitä käytetään viikoittain/päivittäin