Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko jollain jotain syytä käyttää jodioimatonta suolaa,

Vierailija
27.03.2017 |

miksi sitä edes myydään?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole. Kun se on niin gourmeta käyttää jotain muut suolaa.

Vierailija
2/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim. nenähuuhteluun on kivempi käyttää jodioimatonta suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tartte!! Mun vitamiineissä on kaikki!!

Vierailija
4/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen jälkeen kun suolaan on ruvettu lisäämään jodia, struumasta on miltei päästy eroon. Ilmeisesti se struuma haluttaisiin kansantaudiksi uudelleen.

Vierailija
5/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Esim. nenähuuhteluun on kivempi käyttää jodioimatonta suolaa.

Miksi?

Vierailija
6/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä eroa niillä on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Esim. nenähuuhteluun on kivempi käyttää jodioimatonta suolaa.

Tuskinpa nenäkannussakaan pieni hitunen tavallisen ruokasuolan jodia haittaa, kun tavallisessa merisuolassakin on muutama prosentti yhtä sun toista,  esim. raskasmetalleja.

Vierailija
8/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sen jälkeen kun suolaan on ruvettu lisäämään jodia, struumasta on miltei päästy eroon. Ilmeisesti se struuma haluttaisiin kansantaudiksi uudelleen.

Jodioitua suolaa alettiin lisätä joskus 50-luvulla ja struuma väheni merkittävästi. 70-luvulla teollisuus lopetti jodioidun käytön sen kalliimman hinnan vuoksi. Eli nykypäivänä voi struumaa ilmetä jodin puutoksesta johtuen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Esim. nenähuuhteluun on kivempi käyttää jodioimatonta suolaa.

Miksi?

Näin olen lukenut "resepteistä", että voi ärsyttää nenäkanavia usein käytettynä. En ole kokeillut jodin kanssa itse.

Vierailija
10/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on se syy että käytän useamman kerran viikossa merilevää ruoassa (sushi, misokeitto ja yleensäkin nuudelikeitot, salaatissa jne) että saan siitä aivan tarpeeksi jodia, en halua yliannostusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Esim. nenähuuhteluun on kivempi käyttää jodioimatonta suolaa.

Tuskinpa nenäkannussakaan pieni hitunen tavallisen ruokasuolan jodia haittaa, kun tavallisessa merisuolassakin on muutama prosentti yhtä sun toista,  esim. raskasmetalleja.

Enpä sanoisi, että "muutama" prosentti.

http://www.spexcertiprep.com/knowledge-base/files/AppNote_GourmetSalts…

Vierailija
12/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kilpirauhasen liikatoiminnasta ja hashimoto-tyyppisestä kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivien ei tule käyttää jodisuolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
27.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jodisuola on pahemman makuista.