Miten maustan 300g broilerin maustamattomia fileesuikaileita?
Maustekaapissa olisi suolaa, paprikajauhetta, currya, mustapippuria, valkopippuria, jauhelihamaustetta ja lihaliemikuutioita. Mitä noista laitan? Ja paistanko ensin ne suikaleet ja maustan vasta sitten vai miten? Tarvitseeko laittaa öljyä? Terveisin opettelen vasta kokkailemaan ja maustamaan.....
Kommentit (34)
Suola, mustapippuri, paprikajauhetta. Kuumenna öljy pannulla kuumaksi ennen kuin lisäät fileet.
Curry, vähän paprikaa ja valkopippuri.
Paista öljyssä ja vasta tarjoiluvaiheessa rouhit päälle suolaa ja mustapippuria
Laita suolaa, paprikajauhetta, currya ja mustapippuria raakojen palojen päälle, pyöritä ja hiero mausteet kunnolla palasiin kiinni, ja jos on aikaa, jätä maustumaan joksikin aikaa. Öljyä pannuun, palat paistumaan, älä paista liian kuiviksi.
Vierailija kirjoitti:
Paista öljyssä ja vasta tarjoiluvaiheessa rouhit päälle suolaa ja mustapippuria
Broileri ei kyllä maistu miltään jos tuolla tavalla maustaa.
Helpoin tapa on ostaa joku tomaattipohjainen valmiskastike. Kuten nyt vaikka lidlissä olevat deluxin valmiit pastakastikeet. n. 1.70e. Ensin rusketat lihat ja lopuksi vaan kaadat kastikkeen lihan päälle ja lämmität tai haudutat vähän aikaa. Noihin voit siis käyttää ihan kaikkia liha lajeja. Jauhelihasta fileeseen ja kalkkunasta porsaaaseen.
Jos taas haluat currykastikkeen niin netissä on vaikka mitä reseptiä. Helpoin on ruskistat lihat öljyssä. Laitat 2-3 rkl jauhoa, kiehautat sen ja kaadat kuuman nesteen joukkoon. Sekoitat lisäät Curryn ja suolaa. Haudutat ja valmista.
Muista ottaa broilerisuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista, ei suoraan kylmästä pannulle.
Sipuli- ja valkosipulijauhetta, ripaus suolaa ja ruokakermaa.
Vierailija kirjoitti:
Muista ottaa broilerisuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista, ei suoraan kylmästä pannulle.
Miksei? Taisin sit mokata, kun nyt noi suikaleet on paistumassa ja suoraan jääkaapista :D
Paista öljyssä ja mausta currylla ja paprikalla. Jos tahdot laittaa pippuria, ole varovainen etenkin mustapippurin kanssa, se on todella tujua liioiteltuna... :)
nimim."kokemusta on"
Jos tykkäät intialaisesta ruuasta, ehdotan yhtenä vaihtoehtona Lidlin Tikka Masala-valmiskastiketta.
Tuohon pannulle muodostuu jotain ihme nestettä? Onkohan se öljyä vai mitä? Annanko sen olla vai valutanko pois?
Tehdä mausteliemi ja antaa yön yli lillua jääkaapissa.
Laittaisin joko
suolaa ja reilun ruokalusikallisen turun sinappia
tai sitten
suolaa, valkosipulia, ja reilusti mustapippuria, vaatii kyllä maukkaan paistorasvan kanssa
tai sitten jos tekisin ihan kastikkeen, niin sitten noi curryjutut yms. mutta se on jo monipiippuisempi prosessi
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muista ottaa broilerisuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista, ei suoraan kylmästä pannulle.
Miksei? Taisin sit mokata, kun nyt noi suikaleet on paistumassa ja suoraan jääkaapista :D
Jos liha on liian kylmää, ne lihanesteet tulee helpommin ulos, sitten ei ole niin mehevää. Mutta ei se nyt välttämättä pilalla ole...
Pannu jäähtyi liikaa, kun heiti suikaleet suoraan jääkaapista paistunaam. Pannulle valuu lihasneste, liha itse muuttuu kuivaksi eikä paistu, vaan kiehuu. Huoneenlämpöinen liha ja kala paistuu kunnolla, jos pannun malttaa kuumentamaan kunnolla. Tulee hyvä ja maukas paistopinta.
Vierailija kirjoitti:
Tuohon pannulle muodostuu jotain ihme nestettä? Onkohan se öljyä vai mitä? Annanko sen olla vai valutanko pois?
Se on lihaan pumpattua suolaliuosta, jotta saadaan kanaan enemmän painoa ja siten enemmän voittoa.
tilkka öljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria noista