Vihaan lasagnea. Mieheni tykkää siitä.
Miten voisin maustaa/muokata lasagnea jotta minäkin voisin syödä sitä? Kertokaa omia tuunausvinkkejänne!
Vihaan lasagnea varsinkin, jos se on liia kuivakkaa/siinä on liikaa pastaa muuhun nähden. Mietin, olisiko ollut hyvä idea lisätä sinne kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa?
Kiitos jo etukäteen mitä luultavimmin mielikuvituksellisista vinkeistänne!
Kommentit (20)
Mikä siinä lasagnen maussa sinua eniten vituttaa?
Riittävästi kastikkeita, jotka maustetaan hyvin. Itse olen käyttänyt kaikkia mainitsemiasi kasviksia tai esim. porkkanaraastetta lasagnessa. Jos sienistä tykkää, niin niitäkin voi lisätä. Pinaatti toimii hyvin esim. lohilasagnessa.
Tee paljon lasagnea ja anna miehen syödä. Tee itsellesi omaa lempiruokaa.
Jos sinä kokkaat, sinä päätät mitä syödään. Mies voi tehdä itse sitä ruokaa, mitä haluaa.
Tee lasagne kesäkurpitsasta. Tulee ihan älyttömän hyvää, muuten tavan lasagne, mutta pastan tilalle kesäkurpitsasiivut.
Cannelonit vois toki olla samantapainen ruoka, mutta kuitenkin erilainen...
Lasagnenhan voi tehdä myös kesäkurpitsasta (siivutat isoiksi levyiksi), et tarvitse sitä pastaa ainakaan joka kerrokseen. Oma suosikkini on pinaatti-ricotta-siemen-lasagne.
Vierailija kirjoitti:
Mikä siinä lasagnen maussa sinua eniten vituttaa?
En oikein koskaan ole oppinut tykkäämään pastasta, varsinkin kun se on niin paksuina levyinä siinä. Lasagne tuntuu myös melko raskaalta ruualta, niin siitä tulee helposti ns. "tunkkainen" olo, kun sitä syö.
Olemme myös melko köyhä opiskelijapariskunta, niin sillä lasagne olisi hyvä, taloudellinen ja pitkäkestoinen ruoka, niin en oman epätykkäämiseni takia halua sitä jättää pois ruokavalinnoista.
Ap saa alapeukkuja niin että satelee. Lasagnevihoja ei pidä paljastaa tällä palstalla. :D
Hallelujah! Onkin ollut yksinäistä elää tässä lasagnen inhokki kuplassa, kun koko maailma tuntuu palvovan tuota ruokaa. Itselle tulee öllövä olo sitä syödessä, mutta jos on todella vahvaa juustoa käytetty niin sitten siedettävää.
Riittävän nestemäistä kastiketta, eli reilusti vaikkapa tomaattimurskaa. Rasvaista juustoa myös välikerroksiin. Keitä pasta pehmeäksi ennen vuokaan laittoa.
No laita vähemmän pastaa ja enemmän kastikkeita. Jauhelihakastikkeessa voi osan lihasta korvata sipulilla, tomaatilla, paprikalla, varsisellerillä jne. Hienonna kasvikset ja lisää kastikkeen joukkoon hautumaan. Lisäksi osan pastalevyistä voi korvata kerroksella paprika tai kesäkurpitsasiivuja, jotka kannattaa ruskistaa ensin. Pastalevyjen keittäminen etukäteen tai tuorepastan käyttäminen voi auttaa. Valkokastikkeen pitää olla riittävän juoksevaa, jotta pastaan imeytyy riittävästi nestettä. Jos lasagne tuntuu raskaalta, valkokastiketta ei tarvitse suurustaa rasvaan vaan sen voi saostaa osanestesuurustuksella.
Ainoa ruoka, jossa olen Mifua osannut toimivasti käyttää on lasagne (en laita lihaa) siis lasagnelevyjä, kasviksia joko siivuina (munakoisoa, kesäkurpitsaa), tai pilkottuina, tomaattiasoosia ja mifua. Pinnalle juustoa jos haluaa. Ei tunnu raskaalta.
Miehelle tehdään samalla vähän perinteisempi lasagne, ei ole mikään ongelma tehdä kahta erilaista ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Tee paljon lasagnea ja anna miehen syödä. Tee itsellesi omaa lempiruokaa.
Anna miehen tehdä paljon lasagnea ja syödä...
Vierailija kirjoitti:
Miten voisin maustaa/muokata lasagnea jotta minäkin voisin syödä sitä? Kertokaa omia tuunausvinkkejänne!
Vihaan lasagnea varsinkin, jos se on liia kuivakkaa/siinä on liikaa pastaa muuhun nähden. Mietin, olisiko ollut hyvä idea lisätä sinne kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa?
Kiitos jo etukäteen mitä luultavimmin mielikuvituksellisista vinkeistänne!
Tee se kahteen pieneen vuokaan. Toiseen mausteet miehen mieleen, toiseen kasvispitoinen sulle.
En käsitä miks aikuinen tekee tästä ongelman. Ei ole pakko syödä jos ei tahdo.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten voisin maustaa/muokata lasagnea jotta minäkin voisin syödä sitä? Kertokaa omia tuunausvinkkejänne!
Vihaan lasagnea varsinkin, jos se on liia kuivakkaa/siinä on liikaa pastaa muuhun nähden. Mietin, olisiko ollut hyvä idea lisätä sinne kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa?
Kiitos jo etukäteen mitä luultavimmin mielikuvituksellisista vinkeistänne!
Tee se kahteen pieneen vuokaan. Toiseen mausteet miehen mieleen, toiseen kasvispitoinen sulle.
En käsitä miks aikuinen tekee tästä ongelman. Ei ole pakko syödä jos ei tahdo.
Eihän tämä nyt mikään ongelma ole. Makueroja vain, mieheni pitää, minä en. Ei me täällä kotona suuresti lasagnesta riidellä.
Keskustelun pointti oli vaan koittaa keksiä jotain maistuvia tapoja syödä lasagnea, ei sen vakavampaa.
Täällä kyllä osataan ottaa joka asia oikein herneenvarren kanssa ja pitkälle nenään. :D
Kiitos kuitenkin vinkeistä, varmasti käytän ainakin tuota että korvaan osan lasagnelevyistä kesäkurpitsalla, muutenkin teen kasvispitoisemman kuin yleensä. Saa nähdä, keksiikö vielä jotain muita siistejä ideoita, kuten vaikkapa aurinkokuivattua tomaattia.
Mutta olkaatte huoleti, ongelma tämä ei ole eikä tästä tule. :)
Kannattaa myös käyttää papuja joko jauhelihan lisänä, tai korvikkeena! Voi kyllä tuoda jauhoisuutta, mutta on omasta mielestä hyvä lisä! :)
Tee tuoretaikinasta lasagne, ja lisää runsaasti juustokastiketta joka väliil. Tulee todennäköisesti vähemmän kuivaa.
Hyvää tuli kesäkurpitsan, chilin ja paprikan kera!
Tee tomaattikastiketta runsaammin kuin mitä ohjeessa sanotaan. Näin saat lasagnesta mehukkaampaa.
Itse teen lasagnen mieluiten kananjauhelihasta. Sekaan laitan raastettua porkkanaa ja herkkusieniviipaleita.
Juustona käytän mozzarellaa. Se on mietoa. En pidä voimakkaista juustoista.
Joka kerrokseen juustoa, yhteen kerrokseen paprikaa, yhteen kerrokseen herkkusieniä, yhteen kerrokseen ananasta.