Kefir vs. jogurtti - mitä eroa? Kumpi parempaa?
Mitä konkreettista eroa on kefirillä ja jogurtilla? Erityisesti juotavilla versioilla. Osaisiko joku sanoa? Onko eroa esim. terveysvaikutuksissa? Ja nyt kyselen siis marketversioista, en itse tehdyistä kotiversioista.
Mielestäni juotava kefir on tavanomaista juotavaa jogurttia kirpeämpää ja pistelee raikkaammin suussa. Muuta eroa en ole huomannut, paitsi hinnassa. Onko niissä edes eroja?
Kommentit (8)
Sen tiedän, että kefiiri on käyttämällä valmistettu maitotuote. Jogurtti taas on hapattamalla valmistettu tuote.
Kefir on piimää. Ennen sitä sanottii kokkelipiimäksi. Jogurtissa on usein sokeria, mutta muuten en osaa sanoa olisiko piimä vai jogurtti parempaa. Riippuu siitä käytetystä hapatteesta.
Jogurtissa on enemmän (lisä)aineita, koska sitä ei valmisteta enää luonnonmukaisella tavalla.
Noissa kaupan yltiösokerisissa juotavissa kefir-jogurtti-piimä-tuotteissa ei juurikaan eroa ole.
Jos tekisit itse, eli hapattaisit jogurttia tai käyttäisit kefiriä, silloin eroa olisi.
Ainakin Valio mainostaa gefilus-Kefirinsä sisältävän 50 % vähemmän lisättyä sokeria verrattuna tavanomaisiin maustettuihin jogurtteihin.
Meillä on perheessä siirrytty noihin juotaviin kefireihin, huomattavasti "terveellisempi" vaihtoehto kuin muut markkinoilla olevat juotavat jogurttijuomat. Maku ei kuitenkaan ole piimämäisen tympeä vaan enemmänkin kirpsakka. Maistuu meillä kaikille.
Kefiireissäkin on eroa. Esim valion "kefiiri" on todella kaukana itse kefiirisienellä tehdystä kefiiristä.
Meillä kefir on korvannut jogurtin melkein kokonaan ja juodaan Valion vadelmakefiriä päivittäin, myös persikka on suosikki. Maustamaton tuntuu oleva. lapsille liian mauton. Muiden valmistajien kefirejä en ole maistanut. Onko niitä edes tarjolla?
Eikös kefir ole enemmänkin kuin piimä?