Daim-kakku ok raskaana olevalle?
Onko pakastealtaasta löytyvä daim-kakku ok raskaana olevalle vai onko siinä joku listeria tms. vaara?
Kommentit (24)
No voi onhan siinä raakaa kalaakin!
Varo myös jäätelöitä! Ja pakastevihanneksia ennen kaikkea! Itse asiassa kannattaa varoa kaikkea ruokaa - koskaan ei tiedä mitä siinä on.
Muakin kiinnostaisi tämä. Löytyisikö muita kuin näsäviisastelijoita vastaajiksi. Joskus tutkin pakkausta kaupassa ja muistelen että sisälsi mm. kananmunaa ja kananmunakeltuaista, maitoa ja kermaa. Mutta onko ainekset pastöroitu, tietääkö joku?
Jätä syömättä jos on noin vaikeata.
On aika mahdoton löytää kaupasta tuotteita mitä ei oo pästöröity. Lähinnä homejuustot ja lehmän maito suoraan tilalta ostettuna. Eli turvallista on. Kakku ei oo kalaa eikä vakuumipakattu. 😂 järjen käyttö sallittua..
Jos ahistaa, älä syö. Itse söisin. Söin raskaana ollessa aika lailla kaikkea mitä muulloinkin. Alkoholin, a-vitamiinin ja graavilohen jätin pois. Homejuustoja en syö muutenkaan.
Tämä on kyllä ihme palsta.
Toisaalta odottajia syyllistetään säälimättä tyyliin "miten voi olla niin vaikeata jättää ne juustot ja graavikalat syömättä jos riskinä on oman sikiön vammauttaminen", mutta jos joku kysyy yksinkertaisen kysymyksen koskien listeriariskiä, pilkataan surutta ja kehotetaan juomaan vain vettä "jos on noin vaikeeta!"
Mä söin raskaana mitä huvitti. Pari kertaa otin sushiakin, harvemmin kyllä. Otin myös joskus lasin viiniä. Terve lapsi syntyi
Oot Ap vähän turhan hysteerinen..chillaa ja ota pala daim kakkua.
Vierailija kirjoitti:
Mä söin raskaana mitä huvitti. Pari kertaa otin sushiakin, harvemmin kyllä. Otin myös joskus lasin viiniä. Terve lapsi syntyi
Sulla on käynyt tuuri. Miten se voi olla niin vaikea käsittää,ettei niitä suosituksia ole tyhjästä temmattu? Sushi on kielletty koska siinä VOI olla listeriavaara,siis ihan puhtaasti venäläistä rulettia että onko. Kaikessa ei ole,mutta voi olla. Jos on,pienikin suupala sairastuttaa. En ymmärrä miten joku kehtaa ylpeillä sillä että on ottanut tarpeettomia riskejä jotka olisivat voineet vammauttaa vauvan.
Jos ei ole diabetesta tai raskaiden aikasta diabetesta, Niin anna mennä.
Ja toinen asia, lakkaa stressaamasta. Olet raskaana, et ole kipeä, eikä lapsi kuole vaikka söisit vahingossa palan graavilohtakin. Lyön satasen vetoa, että vouhottamisesta saatu stressi on lapselle pahempi, ja vaikuttaa ikävästi myös lähipiiriin.
Olin siskon kanssa samaan aikaan raskaana, ja se oli just tollanen vouhottaja.. Mä en kestänyt sen seurassa minuuttiakaan, kun paloi käämit kun kaikkea olis pitäny pelätä ja kauhistella. Raskauden aikana se ei meillä uskaltanut käydä, kun meillä on pari kissaa. Ja hirvee naputus koko ajan meille siitä että kissat pitäis hävittää, ne tappaa viimeistään sillon vauvan.. jos hengissä syntyy.
Samanlainen se on nyt kun lapsi on taaperpo.. hirvee stressikasa, koko ajan kuilun partaalla stressistä sekoamassa. Käsidesiä kuluu, ja kaikkialla on tappavia bakteereita.. jne. Missään ei voi käydä, kun kaikkialla on pelkkiä vaaroja. Eipä ihme että parisuhteensakkin on koetuksella tosta vouhkaamisesta. On se jännä miten jotkut pimahtaa ja muuttuu täysin vauhkoiksi kun raskaustesti näyttää plussaa.
Terve maalaisjärki on paras.
Vierailija kirjoitti:
On aika mahdoton löytää kaupasta tuotteita mitä ei oo pästöröity. Lähinnä homejuustot ja lehmän maito suoraan tilalta ostettuna. Eli turvallista on. Kakku ei oo kalaa eikä vakuumipakattu. 😂 järjen käyttö sallittua..
Tuorejuustokaan ei ole valmistettu kalasta eikä vakuumipakattu ja siinä käytetty maito on pastöroitu.
Silti tuorejuustoja kehotetaan välttämään raskausaikana, tai ne kehotetaan syömään vain juuri avatusta rasiasta.
Daim-kakussa on täytteenä moussea ja kreemiä joiden valmistustapaa en tiedä. Valmistusaineena on mm. kananmunan valkuainen ja keltuainen, maito (eri muodoissaan), kerma. Pastöroinnista ei ole mainintaa. Pakastaminen ei tuhoa listeriabakteeria, sen sijaan tuotteiden lämpötilojen vaihtelut (pakastaminen ja sulatus) lisäävät bakteerikasvustoa (kuten pakastevihanneksissa) joten en tiedä miten järjetöntä on asiaa miettiä.
Vierailija kirjoitti:
Oot Ap vähän turhan hysteerinen..chillaa ja ota pala daim kakkua.
Sori, monta keskenmenoa peräkkäin takana. Ei oikein chillaus irtoa vaikka kuinka yritän.
Ap
Joku oikeasti kokee, että se on hyvä idea syöttää kehittyvälle sikiölle jotain v...n kakkua? Tiettyjen ihmisten ei todellakaan pitäisi saada lisääntyä.
Pelko puskee nurkista kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oot Ap vähän turhan hysteerinen..chillaa ja ota pala daim kakkua.
Sori, monta keskenmenoa peräkkäin takana. Ei oikein chillaus irtoa vaikka kuinka yritän.
Ap
Sitä paremmalla syyllä, koita vähän chillata. Stressi on kaikista pahin. Pala daim kakkua, ei ole se tässä ongelma.
Vierailija kirjoitti:
Joku oikeasti kokee, että se on hyvä idea syöttää kehittyvälle sikiölle jotain v...n kakkua? Tiettyjen ihmisten ei todellakaan pitäisi saada lisääntyä.
Sun ehkä pitäs ottaa ja syödä koko kakku. relata ja nauttia vähän elämästä, niin et olis noin ilkeä ja pipo kireellä. Jos sun mielestä kakun pala on pahasta, niin asian voi ilmaista kyllä kohteliaammin.
Vierailija kirjoitti:
Jos ei ole diabetesta tai raskaiden aikasta diabetesta, Niin anna mennä.
Insuliinihoidossa olevat ykköstyypin diabeetikot voivat syödä aivan täysin samaa kuin muutkin ihmiset. Tympii nuo muinaisaikaiset ohjeet, koittakaa jo nyt päästä 2010-luvulle.
Raskauden aikainen diabetes ei yhdestä kakkupalasta mene mihinkään, mikäli se jää todellakin vain yhteen palaan. Ei siis yhtä palaa per päivä vaan yksi pala per kuukausi.
Niinkö? kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On aika mahdoton löytää kaupasta tuotteita mitä ei oo pästöröity. Lähinnä homejuustot ja lehmän maito suoraan tilalta ostettuna. Eli turvallista on. Kakku ei oo kalaa eikä vakuumipakattu. 😂 järjen käyttö sallittua..
Tuorejuustokaan ei ole valmistettu kalasta eikä vakuumipakattu ja siinä käytetty maito on pastöroitu.
Silti tuorejuustoja kehotetaan välttämään raskausaikana, tai ne kehotetaan syömään vain juuri avatusta rasiasta.
Daim-kakussa on täytteenä moussea ja kreemiä joiden valmistustapaa en tiedä. Valmistusaineena on mm. kananmunan valkuainen ja keltuainen, maito (eri muodoissaan), kerma. Pastöroinnista ei ole mainintaa. Pakastaminen ei tuhoa listeriabakteeria, sen sijaan tuotteiden lämpötilojen vaihtelut (pakastaminen ja sulatus) lisäävät bakteerikasvustoa (kuten pakastevihanneksissa) joten en tiedä miten järjetöntä on asiaa miettiä.
Kannattaako tuohon tuhlata kauheasti aikaa ja energiaa, kakku ei ole mitenkään tarpeellista? Jättää syömättä ja valitsee jotain muuta herkkua, jos on epävarma. Kyllä ne myyvät daimkakkua vielä 9 kuukauden päästäkin.
Daim-kakku on ok mutta varo Da Capo -kakkua! Siinä on rommiaromia! Lapsi saa FAS-oireyhtymän!
Juu, Daimissa vaanii pieniä ilkeitä listeriapöpöjä!