Leivonta-apua!!
Eli ensi viikolla pitäisi tehdä täytekakku isäni syntymäpäiville ja vieraita tulossa n.50-55. Tarkoituksena olisi tehdä noin 60-65 hengelle kakku,mutta ongelmana on,että miten isot kakkupohjat teen? Kerroskakku tulossa ja kolmikerroksinen.
Kommentit (7)
Hankala säilytettävä noin iso kakku, tee enemmin pari pienempää.
Vierailija kirjoitti:
Hankala säilytettävä noin iso kakku, tee enemmin pari pienempää.
Niin, happaneehan se iso siinä pöydässäkin melko kauan, jollei juhla ole jossain vuokratilassa vain tiettyyn aikaan.
Entä jos tekisi pohjat uunipellille?
N. 20 - 25 munan kakkupohjat tarvitset. Esim. 4 x kuuden munan kakku kakkuvuuassa, tai kuusi neljän munan kakkupohjaa uunipannulla (= pelti, jossa on reunat), joista teet kaksi isoa kolmikerroksista kakkua.
Jatkan vielä edelliseen, että jos päädyt tekemään kaksi uunipellin kokoista kakkua, varmista etukäteen, että mahtuvat jääkaappiin. Hyvä "kakkulautanen" onkin esim. jääkaapin lasinen hylly.
Vierailija kirjoitti:
N. 20 - 25 munan kakkupohjat tarvitset. Esim. 4 x kuuden munan kakku kakkuvuuassa, tai kuusi neljän munan kakkupohjaa uunipannulla (= pelti, jossa on reunat), joista teet kaksi isoa kolmikerroksista kakkua.
Aika nafti mitoitus, mutta toki se voi riittää, jos on paljon muutakin syötävää ja pääosa vieraista ottaa vain pienen palan kakkua. Minä lasken yleensä yhden kananmunan kahta vierasta kohti eli 60 hengelle tekisin 30 munan kakun.
Helpointa on tehdä kakkupohjat uunipellille ja koota niistä suorakaiteen muotoinen kakku. Jos on 60 cm leveä hella, niin yhdelle pellille mahtuu hyvin 8 munan sokerikakkupohja.
niin isot kuin sulla on vuokia