Jos olet sekasyöjä, käytätkö ruhosta kaiken syötävän?
Kommentit (10)
En, ne huonoimmat osat syötetään tarhaketuille.
Ei ole tapana kokonaisia elukoita ostella.
Lähestulkoon. Jos syö mustaa makkaraa ja eineksiä, eik ketuille jää ruhosta kovin paljoa syötävää.
En, vaikka meillä päin tunnetaan kyllä koparavelli ja hirvenpääkeitto suurina herkkuina. Sisälmykset jäävät ketuille, pl. maksa ja sydän.
Ei ihan jokainen sekasyöjä kuulemma ole metsästäjä, jolla olisi mahdollisuuskin siihen koko ruhoon.
Syön makkaraa. Ostan suolia myös siltään. Koira syö possun korvia ja nahkasta tehtyjä juttuja, itse myös pidän nahkakenkiä ja kinttaita jotka siis nahkaa ja turkista. Anopin kanssa tehtiin juuri sisäelimistä (hirven maksa, sydän ja munuaiset) makkaraa. Kun hirvi kaadetaan niin oikeastaan kaikki menee hyötykäyttöön. Luut keitellään liemiksi. Vain hirven suolet ja keuhkot oikeastaan menee hukkaan (monttuun). Nahkat myydään teollisuuteen. Päästä keitellään koiralle ruokaa. Kieli ja turpa syödään itse. Ja kaupasta jos ostaa eineksiä niin saa muuten aika tarkkaan käytettyä ruhoa. Ajattele mitä ne lihaan verrattavat jutut ja kamara on!
Käytän sisäelimiä silloin kun niitä on saatavilla. Luista ja muista rämmäleistä keitän lientä ja jos vaan on ydinluuta niin syön niistä sen ytimen pitkän haudutuksen päätteeksi. Naudan kieli on tosi hyvää, ensin keitetään ja annetaan jäähtyä mausteliemessään ja sitten vaan leikataan ohuiksi viipaleiksi ja leivän päälle. Harmi kun ei enää ole omia possuja, silloin kun oli niin niihin tuli niin paksu silavakerros, että siitä riitti syötäväksi ja saippuaksikin. Possunnahka sipsit ihrassa keitettynä, aaahhh!!!!!!!!! Nam! Verilettuja unohtamatta.
Ei tuo meidän lähikauppa myy kaikkia osia, joten hiukkasen vaikea niitä hankkia. En toki käyttäisi vaikka myisikin.
Kyllä, makkarat ja eineslihapullat kuuluvat ruokavaliooni :)