Lisääntyykö homejuuston homekasvusto?
Tämä on voimakkaamman makuista, ja tuota sinistä on enemmän kuin pari viikkoa sitten. Parasta ennen -päiväys vasta yli kuukauden kuluttua.
Kommentit (9)
Sinihomejuustosta voi tulla tuon kasvun seurauksena viherhomejuustoa ;)
Eli juu, homejuustokin homehtuu. Homejuustossa alunperin oleva home ei ole vaarallista ihmiselle, mutta homehtuessaan siihen muodostuu samoja homeita, mitä muodostuu vaikkapa tavalliseen juustoon, ja nämä ovat yleensä myrkyllisiä. Eli en söisi.
Homejuusto "kypsyy" eli home kasvaa ja juuston maku voimistuu. Jossain vaiheessa se on lian kypsää, mutta makuasia, milloin ei enää voi syödä.
Tämä parasta ennen päiväys ei päde tuotepakkauksen avauksen jälkeen, kun ilma pääsee käsiksi tuotteeseen.
Eli homejuusto ei avauksen jälkeen missään nimessä kestä kahta viikkoa jääkaapissa!
Homejuustossahan on se vallitseva home, mutta kai siihen voi tulla muutakin ei-toivottua kasvustoa jos se säilytetään väärin, kuten huoneenlämmössä.
Ei aina se home ole myrkyllistä, vaan sen aiheuttamat jätökset, eli toksiinit.
Aiheesta toiseen, jos vaikka teet viiniä, on hyviä ja huonoja hiivoja,
Jos sinne pönttöösi eksyy hyvän hiivasi sekaan jotain paskaa niin koko homma menee pilalle ja saat siitä vaan kuplivaa myrkkyä.
Kokemusta on viininteosta, en ole sählännyt kertaakaan.
Muista hygienia!
-IISAK SONNI
Nyt on maha täynnä
Vierailija kirjoitti:
Tämä parasta ennen päiväys ei päde tuotepakkauksen avauksen jälkeen, kun ilma pääsee käsiksi tuotteeseen.
Eli homejuusto ei avauksen jälkeen missään nimessä kestä kahta viikkoa jääkaapissa!
Juuri näin! Etenkin jos jääkaapissa on jo ennestään hometta.
-IISAK SONNI
Nyt on maha täynnä
Vierailija kirjoitti:
Tämä parasta ennen päiväys ei päde tuotepakkauksen avauksen jälkeen, kun ilma pääsee käsiksi tuotteeseen.
Eli homejuusto ei avauksen jälkeen missään nimessä kestä kahta viikkoa jääkaapissa!
Minkä avauksen? Homejuusto ei ole säilyke, vaan se on palanen huokoiseen muoviin käärittyä juustoa, joka oli kosketuksissa huoneilman kanssa jo kaupan juustotiskissä.
Kiitos AP normaalista avauksestasi. En tiedä kyseisen tuotteen mikrobiologisista ominaisuuksista mitään, mutta homejuuston ystävänä olen huomannut, että avattuna juusto pilaantuu hyvinkin äkkiä ja sen haistaa ja näkee, koska näin olemme rakentuneet.
Uskoisin, että kaupallisen kuljetuksen jälkeen oikeita olosuhteita kypsymisen jatkumiseen olisi mahdoton imitoida, sillä juuston tuotantoon käytetään kontrolloituja lämpötiloja tietyissä asiaan vihkiytyneissä kellareissa, joissa tietyt bakteerit viihtyvät.
Voi se homejuustokin mennä homeeseen..