Mitä laitat itse tekemääsi hampurilaiseen?
Ajattelin huomenna tehdä parit purilaiset ja olisi kiva saada inspiraatiota toisten suosikkitäytteistä. :)
Kommentit (13)
Leipänä käytän useimmiten joko monivilja tms tuhdimpia sämpylöitä tai ihan kaura-ruisleipiä. Itse tehdyt jauhelihapihvit. Kananmuna. Ananas. Karamellisoitu sipuli. Cheddarjuusto. Valkosipulimajoneesi. Salaatti tomaatti. Suolakurkku. Tatziki. Coleslow salaatti. Yms yms. Mitä milloinkin tekee mieli.
Just söin pikaruokana kauraleipien välissä oleva lindströminpihvi. Kananmuna. Coleslow. Ja tuorejuustolevite. Omnom!
Leipänä käytän useimmiten joko monivilja tms tuhdimpia sämpylöitä tai ihan kaura-ruisleipiä. Itse tehdyt jauhelihapihvit. Kananmuna. Ananas. Karamellisoitu sipuli. Cheddarjuusto. Valkosipulimajoneesi. Salaatti tomaatti. Suolakurkku. Tatziki. Coleslow salaatti. Yms yms. Mitä milloinkin tekee mieli.
Just söin pikaruokana kauraleipien välissä oleva lindströminpihvi. Kananmuna. Coleslow. Ja tuorejuustolevite. Omnom!
Sämpylöiden väliin tulee cheddarjuustoa, itse tehty jauhelihapihvi, sipulia, salaattia, paprikaa, majoneesia ja sipulikurkkusalaattia.
Tällä resptillä kun tekee hampurilaissämpylät itse, niin tulee paljon parempaa kuin kaupallisista sämpylöistä:
https://hyvaaruokaajaannoskateutta.wordpress.com/2014/06/21/hampurilais…
Noista sämyistä tulee liian paksuja joita tuossa linkissä oli. Itse olisin tarkka että taikina jää löysäksi(jotta ei kohoa liian paksuksi) ja lisäisin ruisjauhoja, grahamia, ehkä leseitä tms hieman tuomaan erilaista rakennetta ja monipuolisempaa makua.
Liian paksu sämy ja täytteet sisään ei ole helpoin eikä parhain syödä.
Kaupasta:
-400 g hyvää pihvijauhelihaa
-hampurilaissämpylät
-majoneesi
-pihvitomaatteja
-suolakurkkua
-jääsalaattia
-cheddar juustoa
-sinappia, ketsuppia, mausteet
Leikkaa sipuli renkaiksi ja redusoi pannulla sokerin kanssa. Jauheliha 4 osaan ja niistä pihvit. Pintamausta pihvi ennen paistamista vaikka grillimausteella tai ainakin suola, pippuri, paprikajauhe.
Paahda sämpylä kevyesti leivänpaahtimessa.
Itse rakennan näin pohjalta ylöspäin:
Alimman sämpylän päälle ketsuppia, sitten tomaatti, sitten pihvi, cheddar, sinappi, suolakurkku, majoneesi ja jääsalaatti. Kansi kiinni ja ääntä kohti.
Jos ei halua tyytyä tavanomaiseen, niin täältä löytyy valtava määrä itse tehtyjä hampurilaisia oikein videolla opastettuna:
Pihvi, sämpylä ja juusto. Nuo on ne keskeiset. Sitten niitä lisukkeita maun mukaan.
Itse tehdyn litteähkön sämpylän väliin hyvin maustettu kasvispihvi ja kaalisalaattia. Ah!
No just tein täytettyjä sesam-bageleita. Täytteenä oli:
- punajuuripihviä
- silputtua rucolaa ja korianteria
- sitruunanmehulla ja limepippurilla maustettuja avokadon viipaleita
- tulista kirsikkatomaatti-punasipulisalsaa
- ananasta
- pippurituorejuustoa
Oli hyvää.
KAUPAN HALPIS PURILAISTEN
SÄMPYLÄ LÄMMITETÄÄN LEIVÄNPAAHTIMESSA, EI MIKROSSA!
PIHVIKIN PAREMPI PANNULLA.
Sit vähä juustoo tabascoo ja salaattii
Tärkein on pihvi. Hampurilaispihviin eivät kuulu korppujauho ja kananmuna. Tee pihvit kuten 8. sanoi, lihana naudan jauheliha (15 - 20 % rasvaa).
Tärkein täyte on ketsuppi. Hyviä täytteitä ovat (mielestäni) cheddar-sulatejuusto, punasipuli, salaatti ja kurkku - tuore tai makea maustekurkku tai suolakurkku.
Laitan öljyssä kuullotettuja punasipuleja joihin myllystä mustapippuria ja hunajaa, pannulla tai uunissa paistettua pekonia, tomaattiviipaleita renkaina, kaupan suomalaista kurkku tai paprika majoneesia, salaatti yleensä jääsalaatti, cheddarsulatejuusto viipaleita, itse tehty tiivis pihvi johon pelkkä jauheliha, suola ja mustapippuri , maun mukaan ketsuppi, sinappi suolakurkku pöytään...jokainen saa meillä täyttää itse. Sämpylät ostan kaupasta ja paahdan uunissa ritilällä tai leivänpaahtimessa.Sämpylät joita ostan ovat säilöntäaineettomia Suomessa leivottuja, eivätkä maistu "teolliselle", olen löytänyt niitä S-ketjun kaupasta..en muista valmistajaa, jokin ruotsalainen nimi.:) ps.punasipulit siis karamellisoin hunajalla ja itse hampparit syödään suodatinpussin sisästä