Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pitääkö Chia- siemenet liottaa tai huuhdella? Voiko laittaa suoraan blenderiin smoothiin?

Vierailija
02.02.2017 |

Mie en tiiiiiä!

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää turvottaa nesteessä.

Vierailija
2/17 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Periaatteessa voi, mutta suositellaan liottamaan, koska ne turpoaa ja niihin on joku dorka joskus kuollut kun on vetänyt liikaa siemeniä kerralla kurkkuun jossa ne on sitten turvonnut niin ettei henki kulje.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siemenet tulee ehdottomasti liottaa ennen käyttöä, sillä chian siemen sitoo moninkertaisesti painonsa verran nestettä. Liotetuista siemenistä syntyy paksu geeli, jonka voi nauttia vaikkapa smoothien tai puuron seassa. Liottamattomat siemenet saattavat aiheuttaa suolitukoksen.

Vierailija
4/17 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Periaatteessa voi, mutta suositellaan liottamaan, koska ne turpoaa ja niihin on joku dorka joskus kuollut kun on vetänyt liikaa siemeniä kerralla kurkkuun jossa ne on sitten turvonnut niin ettei henki kulje.

Se joku dorka vois olla vaikka minä, aloittelen vasta näitä superfuudeja.

Vierailija
5/17 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entäs auringonkukansiemenet? Mä vedän niitä suoraan pussista...

Vierailija
6/17 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin tulee myös raskasmetallit siinä mukana. Turvallisempaa olisi käyttää kotimaista pellavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Entäs auringonkukansiemenet? Mä vedän niitä suoraan pussista...

No niitä saakin vetää suoraan pussista. Ei tarvitse turvottaa.

Periaatteessa esim. pähkinöiden liottaminen helpottaa niiden sulamista ja ravintoaineiden vapautumista, mutta henk. koht. en ainakaan tykkää lionneista pähkinöistä, ellei niitä sitten tunge just johonkin smoothieen.

Vierailija
8/17 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Smoothieen voi aivan hyvin laittaa liottamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
9/17 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää liottaa. Kokeile huviksesi: laita 1 rkl ja 3-4 rkl nestettä. Sekoita hyvin. Katso 10 minuutin kuluttua miltä koostumus näyttää. Mieti, miltä vatsassa tuntuisi, jos turpoaminen tapahtuisi vasta siellä.

Vierailija
10/17 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on chiasiemen geeliä aina jääkaapissa. Kolme ruokalusikallista siemeniä ja purkki (3dl) lähes täyteen kylmää vettä. Tiivis kansi päälle ja kova ravistus. Puolentunnin päästä purkki on chiageeliä täynnä.

Voihan niitä pestäkin ennen tuota. Enpä ole edes ajatellut. Nuo sopii omalle mahalle nätisti, pellava ei - siitä tuli ripuli. Vaikka kuinka säätelin määriä ja kuukausiakin jaksoin pikkuäiti vuosina testata.

Joskus vaan laitan vesilasin joukkoon ruokalusikallisen pari geeliä, jos en puuroja tai smoothieta tee.

Tai sitten hedelmä-marjasalaattiin laitan joskus ruokalusikallisen raakana. niiden pitää antaa tekeytyä, että hedelmien nesteestä tulee se geeli. Namia on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin et jos laittaa jogurttiin, niin voi vaan heittää ne suoraan jogurttiin ja pistää sen hetkeksi jääkaappiin ennen syömistä? Vai onks jotenkin parempi liottaa ne ensin vedessä ja sit vasta sekottaa?

Vierailija
12/17 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi kun se wilfan moottori jo kärähtäisi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin et jos laittaa jogurttiin, niin voi vaan heittää ne suoraan jogurttiin ja pistää sen hetkeksi jääkaappiin ennen syömistä? Vai onks jotenkin parempi liottaa ne ensin vedessä ja sit vasta sekottaa?

Heitä vaan jogurttiin ->30min jääkaappiin ja sitten syöt. Ei tarvi liottaa tai huuhdella ensin.

Vierailija
14/17 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvin tulee myös raskasmetallit siinä mukana. Turvallisempaa olisi käyttää kotimaista pellavaa.

Ihan turha alapeukutella, totta kirjoitat. Chian siemeneriä jää säännöllisesti kiinni tullilaboratorion testeissä ja ennen joulua 2020 oli taas uutinen, missä siemeneriä vedettiin markkinoilta kun olivat liian myrkyllisiä.

Tulli ei edes ehdi tehdä kuin pistokokeita joten koko totuutta raskasmetalleista ei tiedä kukaan. Nämä jättäisin kauppaan jos oma aivoterveys on tärkeä asia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tehdä myös "riisipuuron" kookosmaidolla. Blenderillä sekaisin ja kylmään jäähtymään.

Vierailija
16/17 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön maissikeksejä, joissa on chiaa mukana. Onko ne siis liotettu?

Vierailija
17/17 |
06.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko siis pellavansiemenissä vähemmän raskasmetalleja? Onhan nekin öljykasvin siemeniä ja onhan Suomenkin maaperässä raskasmetalleja. Viitaten siis tohon alkuperäiseen lainaukseen, jossa kehotettiin vhian siementen sijaan vetämään pellavaa. THL:n ohjeissa ei lue, ettei chiaa kannattais vetää, vaan sen käytölle on ihan samat maximirajoitukset kun muittenkin öljykasvin siementen, ettei raskasmetalleja kertysis liikaa. Plus suositus käyttää niitä lajia vaihdellen.