Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Haluatko oppia käyttämään erilaisia mausteita?

Vierailija
02.02.2017 |

Ajattelin vain jakaa hyvin yksinkertaisen vinkin, joka itselläni toimi hyvin :)

Minulla on näkyvä maustehylly, jossa oli esillä hyvin perusmausteet - paprikajauheet, mustapippuri, valkosipulijauhe, broilerimauste, pizzamauste jne. Omistin kyllä ison määrän mausteita mutta ne olivat pusseissa erillisessä rasiassa jota tuli harvoin käytyä ruokaa laittaessa läpi, ellei resepti nimenomaan vaadi jotain erityistä maustetta sieltä. Joku aika sitten vaihdoin maustehyllyyn erilaiset mausteet - pidin toki välttämättömät kuten paprikajauheet, mutta valmissekoitukset kuten broilerimausteet ja pizzamausteet vaihdoin erilaisiin mausteisiin ja sekoituksiin, yrtteihin, cajuniin, kurkumaan jne. Ruokaa laittaessa onkin sitten sen jälkeen tullut usein mieleen että tuo ja tuo mauste voisikin sopia tähän ruokaan hirveän hyvin kun ne ovat siinä suolan ja paprikan vierellä heti tyrkyllä, ja arkiruoasta on tullut vaihtelevampaa!

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmiset jotka ymmärtää yhtään mitään ruoanlaitosta, ei käytä valmiita maustesekoituksia. 

Vierailija
2/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihmiset jotka ymmärtää yhtään mitään ruoanlaitosta, ei käytä valmiita maustesekoituksia. 

On todella rasittavaa alkaa tekemään esim currya tai jotain garam masalaa aina tasan se kolme lusikallista mitä kulloinkin tarvitsee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon ymmärtänyt, että Jamie Oliver on ihan kunnon kokki ja ohjelmassaan kyllä valmisti Cajun-kanaa.

Vierailija
4/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En saanut mitään selvää aloituksesta.

Mutta ei kyllä tulisi mieleenkään käyttää maustesekoituksia. Mitä teen jollain broileri- tai jauhelihamausteella? Curry menee mutta muut on turhia.

Pääasiassa mausta kyllä ihan tuoreella chilillä, inkiväärillä, yrteillä, sitruunalla... Suolalla ja mustapippurilla pärjää hyvin kun on tuoreita (tai pakastettuja) mausteita joista näkee sen mitä ne on.

Vierailija
5/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä teen jollain broileri- tai jauhelihamausteella? .

Vihje saattaa löytyä maustasekoituksen nimestä.

Vierailija
6/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä teen jollain broileri- tai jauhelihamausteella? .

Vihje saattaa löytyä maustasekoituksen nimestä.

En ymmärrä mitä tarkoitat. Vai onko kaikki jauhelihasta valmistamasi ruuat saman makuisia? Lihapullat, jauhelihakastike, makaronilaatikko, jauhelihakeitto...?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maustesekoitukset kuten "jauhelihamauste" on aivan kuvottavia. Oikein suolakin mukana ja ties mitä arominvahventeita vielä. Tosiaan kannatta opetella itse sekoittamaan eri mausteita.

Vierailija
8/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä teen jollain broileri- tai jauhelihamausteella? .

Vihje saattaa löytyä maustasekoituksen nimestä.

En ymmärrä mitä tarkoitat. Vai onko kaikki jauhelihasta valmistamasi ruuat saman makuisia? Lihapullat, jauhelihakastike, makaronilaatikko, jauhelihakeitto...?

Olet aika velho jos ostaa tehdä lihapullia, jauhelihakastiketta, makaronilaatikkoa ja jauhelihakeittoa joka maistuu ainoastaan siltä millä maustoit jauhelihan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä teen jollain broileri- tai jauhelihamausteella? .

Vihje saattaa löytyä maustasekoituksen nimestä.

En ymmärrä mitä tarkoitat. Vai onko kaikki jauhelihasta valmistamasi ruuat saman makuisia? Lihapullat, jauhelihakastike, makaronilaatikko, jauhelihakeitto...?

En tiedä. Onko kaikissa sinun jauheliharuoissa pelkkää jauhelihaa ja maustetta, vai miksi oletat niiden maistuvan samalta?

Vierailija
10/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ihmiset jotka ymmärtää yhtään mitään ruoanlaitosta, ei käytä valmiita maustesekoituksia. 

On todella rasittavaa alkaa tekemään esim currya tai jotain garam masalaa aina tasan se kolme lusikallista mitä kulloinkin tarvitsee.

Suomessa myytävä "curry" maustesekoitus on aivan hirveää, ei intialaiset oikeasti käytä mitään tuollaista. Garam masala on eri asia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä on paras cajunsekoitus

Entä garam-masala

Entä miten saa hyvän dippimausteen?

Vierailija
12/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taas näitä "kaikki muut tekee asian X ihan väärin paitsi MINÄ" ketjuja.

Taidan ostaa purkin aromisuolaa ihan vain siksi että saa taas joku AVtietäjä olla naama norsunvitulla ja saarnata natriumglutamaatista.

M

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ihmiset jotka ymmärtää yhtään mitään ruoanlaitosta, ei käytä valmiita maustesekoituksia. 

On todella rasittavaa alkaa tekemään esim currya tai jotain garam masalaa aina tasan se kolme lusikallista mitä kulloinkin tarvitsee.

Suomessa myytävä "curry" maustesekoitus on aivan hirveää, ei intialaiset oikeasti käytä mitään tuollaista. Garam masala on eri asia.

puhuttiinko siinä mistä currysta on kyse? käytännössä jokaisella currya enemmän käyttävällä maalla on oma, usein hyvinkin erilainen versionsa. ja mikään niistä ei ole mitään mystistä 100% currya.

Vierailija
14/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ihmiset jotka ymmärtää yhtään mitään ruoanlaitosta, ei käytä valmiita maustesekoituksia. 

On todella rasittavaa alkaa tekemään esim currya tai jotain garam masalaa aina tasan se kolme lusikallista mitä kulloinkin tarvitsee.

Suomessa myytävä "curry" maustesekoitus on aivan hirveää, ei intialaiset oikeasti käytä mitään tuollaista. Garam masala on eri asia.

Intialaiset kylpevät kirjaimellisesti virtaavassa paskassa. Ei paljoa kiinnosta heidän kulinaariset oppinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap:lle vihjeinä

- paprikajauheet, ei jauheena, vaan tuoreena ja jos chilipaprikaa, niin itsekasvatettuna saisi enemmän vivahteita, tuoreita voi myös kuivata huoneenlämmössä tai pakastaa talven varalle

- mustapippuri, kokonaisia myllyssä, viherpippurit kokonaisina murskaantuvat sormienkin välissä. Kokeilepa viherpippuria!

- valkosipulijauhe, ei tietenkään jauheena vaan tuoreesta valkosipulista

- broilerimauste ,ei tietenkään, vaan itse yhdistellen esim currya, kurkumaa, viherpippuria

- pizzamauste, ok pitsaan ja lapsille vähän tasaamaan makuja tutummaksi

Vierailija
16/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ihmiset jotka ymmärtää yhtään mitään ruoanlaitosta, ei käytä valmiita maustesekoituksia. 

On todella rasittavaa alkaa tekemään esim currya tai jotain garam masalaa aina tasan se kolme lusikallista mitä kulloinkin tarvitsee.

Suomessa myytävä "curry" maustesekoitus on aivan hirveää, ei intialaiset oikeasti käytä mitään tuollaista. Garam masala on eri asia.

puhuttiinko siinä mistä currysta on kyse? käytännössä jokaisella currya enemmän käyttävällä maalla on oma, usein hyvinkin erilainen versionsa. ja mikään niistä ei ole mitään mystistä 100% currya.

Yksistään Intiassa on lu-ke-mat-to-mia eri curreja kun joka kylälläkin saattaa olla hivenen omanlaisensa sekoitus.

Mitään virallista Intia-currya ei ole olemassakaan.

Vierailija
17/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herranjumala kun jotkut saivat tälläisestä höpsöstä aloituksesta taas itsensäylistämisketjun.

Vierailija
18/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ihmiset jotka ymmärtää yhtään mitään ruoanlaitosta, ei käytä valmiita maustesekoituksia. 

On todella rasittavaa alkaa tekemään esim currya tai jotain garam masalaa aina tasan se kolme lusikallista mitä kulloinkin tarvitsee.

Suomessa myytävä "curry" maustesekoitus on aivan hirveää, ei intialaiset oikeasti käytä mitään tuollaista. Garam masala on eri asia.

puhuttiinko siinä mistä currysta on kyse? käytännössä jokaisella currya enemmän käyttävällä maalla on oma, usein hyvinkin erilainen versionsa. ja mikään niistä ei ole mitään mystistä 100% currya.

Yksistään Intiassa on lu-ke-mat-to-mia eri curreja kun joka kylälläkin saattaa olla hivenen omanlaisensa sekoitus.

Mitään virallista Intia-currya ei ole olemassakaan.

Ja se on niin että jos tietää yhtään mitään ruoanlaitosta niin osaa tehdä jokaisen intian kyläpahasen oman curryn itse mausteaarrearkustaan sekoittelemalla!

Vierailija
19/24 |
02.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän paljon mausteita ruuanlaitossa (jeera, jauhettu korianteri, paprika, jauhettu fenkolinsiemen jne) ja harvoin ostan mitään maustesekoituksia. No, onhan minulla sekoituksiakin, esim. Kashmir garam masala ja Chinese five spice, koska ovat kuitenkin käteviä jokapäiväisessä ruuanlaitossa.

En käytä valkosipuli tai sipulijauheita, koska niistä tulee hyvin tunkkainen maku ruokiin. Käytän näitä vain tuoreina, kuten inkivääriäkin. Käytän myös tuoreita chilejä, mutta paljon myös kuivatyuna ja säilöttynä, kuten Chipotle peppers in adobo sauce. Sambal oelekia meillä menee paljon, on kuitenkin niin kätevä käyttää. Kuivatut chilihiput ovat myös aina saatavilla maustehyllyssäni, samoin kuivattu Pequin-chili.

Kaikki perusyrtit löytyy meillä myös kuivattuna, vaikka suosin tuoreita, mutta aina ei löydy hyviä tuoreyrttejä, ja silloin käytän kuivattuja.

Vierailija
20/24 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihmiset jotka ymmärtää yhtään mitään ruoanlaitosta, ei käytä valmiita maustesekoituksia. 

Jotkut valmiit on hyviä.

Itse tykkään kovasti valmiista lakritsi-yrtti  mausteseoksesta.

Toinen suosikkini on valmis chili-suklaa mausteseos.

En ymmärrä miksi mitäisi itse kaikki tehdä alusta asti jos hyviä löytyy jo valmiina.

On minulla noita erillisinäkin. Raakakakaota, kaakaonibsejä, raakalakritsijauhetta, yrttejä, chiliä ja monia muita mausteita. Tykkään silti käyttää valmiitakin seoksia.

Ei pyörää tarvitse keksiä joka kerta uudestaan, eikä jokaisen ihmisen ihan itse. Voi käyttää jo jonkun muun keksimää ja valmistamaakin pyörää.