jauhelihaperunasoselaatikko
Kommentit (5)
eli teen vaan muussin, jonka sekaan sotken ruskistetun, maustetun jauhelihan, sitten vuokaan, pinnalle korppujauhoja ja muutamia voinokareita. Ruoka ei ole ehkä kovin kaunista, mutta meillä tykkäävät enemmän tästä sotketusta versiosta kuin kerroksittain tehdystä. Muusi saa mielestäni olla aika löysää, kun se " jankittuu" kuitenkin uunissa!
1-2 pussia Mummon muusia (valmistuu nopsasti)
400-500 g jauhelihaa
valmista pastakastiketta purkista
pakastesipulia
korppujauhoa ,juustoraastetta
tee muusi ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipulikuutiot. Laita mausteita maun mukaan esim. oreganoa, mustapippuria jne.
Voitele vuoka ja lisää jauhelihaseokseen pastakastike.
Laita vuokaan kerroksittain muusia ja jauhelihaseosta.
Ripottele päälle juustoraastetta ja korppujauhoa.
Uuniin ja n.220 astetta, kunnes pinnalla on kaunis väri.
Jauhelihaperunasoselaatikko
perunamuusia (n.1 kg perunoita)
400 g jauhelihaa
2 dl vettä
suurustetta
viherpippuria
jalapenoa
sipulirouhetta
soijaa
aromisuolaa
kukkakaalia
parsakaalia
1. Valmista muusi noin kilosta perunoita.
2. Kiehauta kukka- ja parsakaali perunoiden keitinvedessä.
3. Paista jauheliha ja lisää mausteet.
4. Kaada päälle vettä ja suurustetta ja anna kiehua muutaman minuutin...
5. Sekoita muusi, kaalit ja kastike.
6. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
7. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia
Voit jättää kukka- ja parsakaalit pois, mut ne antaa sellaisen kivan piristeen laatikkoon.
Liha-perunasoselaatikko
(4 annosta)
6 dl perunasosetta
400 g jauhelihaa
1 kpl sipulia
1 tl basilikaa
0,75 tl suolaa
0,25 tl pippurisekoitusta
2,5 dl Crème Bonjour Cuisine Tomaatti & Välimeren yrttiä
Voiteluun:
1,5 rkl Flora Culinessea
1. Valmista perunasose kätevästi pakastetusta perunasoseaineksesta tai käytä tähteeksi jäänyt valmis perunasose hyväksesi.
2. Ruskista jauheliha paistinpannulla.
3. Lisää hienonnettu sipuli ja jatka paistamista vielä hetki.
4. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurisekoituksella.
5. Sulata joukkoon Crème Bonjour Cuisine.
6. Sekoita perunasose ja jauhelihaseos keskenään.
7. Kaada voideltuun uunivuokaan.
8. Paista uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 20 minuuttia.
9. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
a. Halutessasi voit ripotella vuoan pinnalle korppujauhoja tai juustoraastetta.
Perunalaatikko
6-7 isoa perunaa.
150 g pekoniviipaleita
2 keskikokoista sipulia
400 g jauhelihaa
3 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1 lihaliemikuutio
4-5 valkosipulinkynttä
mausteita (pippurisekoitusta, cayannepippuri, chiliä, suolaa)
1. Kuori ja viipaloi perunat.
2. Pilko kaksi keskikokoista sipulia.
3. Paloittele pekonit pienemmäksi.
4. Ruskista sipulit ja pekonit kevyesti paistinpannulla.
5. Ruskista ja mausta jauheliha (suola+pippurisekoitus+chili+cayannepippuri).
6. Pilko valkosipulit pieneksi.
7. Sekoita jauhelihat, sipulit, pekonit ja valkosipulit.
8. Laita voideltuun, uuninkestävään vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, jauhelihaa-sipuli-pekoni-sekoitusta.
9. Alimmainen ja päällimmäinen kerros perunaa.
10. Liuota lihaliemikuutio veteen, lisää kerma ja munat.
11. Kaada seos vuokaan.
12. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin puolentoista tunnin ajan.
Alimmaksi ja päällimmäiseksi muusia
Laita kerroksittain uunivukaan ja paista 200 asteessa kunnes muusin pinta
kauniin ruskea