Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

jauhelihaperunasoselaatikko

16.03.2006 |

elikkä yksinkertaisuudessaan..reseptiä haen.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
16.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Alimmaksi ja päällimmäiseksi muusia

Laita kerroksittain uunivukaan ja paista 200 asteessa kunnes muusin pinta

kauniin ruskea

Vierailija
2/5 |
16.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli teen vaan muussin, jonka sekaan sotken ruskistetun, maustetun jauhelihan, sitten vuokaan, pinnalle korppujauhoja ja muutamia voinokareita. Ruoka ei ole ehkä kovin kaunista, mutta meillä tykkäävät enemmän tästä sotketusta versiosta kuin kerroksittain tehdystä. Muusi saa mielestäni olla aika löysää, kun se " jankittuu" kuitenkin uunissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
18.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

1-2 pussia Mummon muusia (valmistuu nopsasti)

400-500 g jauhelihaa

valmista pastakastiketta purkista

pakastesipulia

korppujauhoa ,juustoraastetta



tee muusi ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipulikuutiot. Laita mausteita maun mukaan esim. oreganoa, mustapippuria jne.

Voitele vuoka ja lisää jauhelihaseokseen pastakastike.

Laita vuokaan kerroksittain muusia ja jauhelihaseosta.

Ripottele päälle juustoraastetta ja korppujauhoa.

Uuniin ja n.220 astetta, kunnes pinnalla on kaunis väri.

Vierailija
4/5 |
21.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihaperunasoselaatikko



perunamuusia (n.1 kg perunoita)

400 g jauhelihaa

2 dl vettä

suurustetta

viherpippuria

jalapenoa

sipulirouhetta

soijaa

aromisuolaa

kukkakaalia

parsakaalia



1. Valmista muusi noin kilosta perunoita.

2. Kiehauta kukka- ja parsakaali perunoiden keitinvedessä.

3. Paista jauheliha ja lisää mausteet.

4. Kaada päälle vettä ja suurustetta ja anna kiehua muutaman minuutin...

5. Sekoita muusi, kaalit ja kastike.

6. Ripottele pinnalle korppujauhoja.

7. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia



Voit jättää kukka- ja parsakaalit pois, mut ne antaa sellaisen kivan piristeen laatikkoon.

Vierailija
5/5 |
21.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liha-perunasoselaatikko

(4 annosta)



6 dl perunasosetta

400 g jauhelihaa

1 kpl sipulia

1 tl basilikaa

0,75 tl suolaa

0,25 tl pippurisekoitusta

2,5 dl Crème Bonjour Cuisine Tomaatti & Välimeren yrttiä



Voiteluun:

1,5 rkl Flora Culinessea



1. Valmista perunasose kätevästi pakastetusta perunasoseaineksesta tai käytä tähteeksi jäänyt valmis perunasose hyväksesi.

2. Ruskista jauheliha paistinpannulla.

3. Lisää hienonnettu sipuli ja jatka paistamista vielä hetki.

4. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurisekoituksella.

5. Sulata joukkoon Crème Bonjour Cuisine.

6. Sekoita perunasose ja jauhelihaseos keskenään.

7. Kaada voideltuun uunivuokaan.

8. Paista uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 20 minuuttia.

9. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

a. Halutessasi voit ripotella vuoan pinnalle korppujauhoja tai juustoraastetta.





Perunalaatikko



6-7 isoa perunaa.

150 g pekoniviipaleita

2 keskikokoista sipulia

400 g jauhelihaa

3 dl vettä

2 dl ruokakermaa

2 munaa

1 lihaliemikuutio

4-5 valkosipulinkynttä

mausteita (pippurisekoitusta, cayannepippuri, chiliä, suolaa)



1. Kuori ja viipaloi perunat.

2. Pilko kaksi keskikokoista sipulia.

3. Paloittele pekonit pienemmäksi.

4. Ruskista sipulit ja pekonit kevyesti paistinpannulla.

5. Ruskista ja mausta jauheliha (suola+pippurisekoitus+chili+cayannepippuri).

6. Pilko valkosipulit pieneksi.

7. Sekoita jauhelihat, sipulit, pekonit ja valkosipulit.

8. Laita voideltuun, uuninkestävään vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, jauhelihaa-sipuli-pekoni-sekoitusta.

9. Alimmainen ja päällimmäinen kerros perunaa.

10. Liuota lihaliemikuutio veteen, lisää kerma ja munat.

11. Kaada seos vuokaan.

12. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin puolentoista tunnin ajan.



Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kaksi kaksi