sokeri on paha, paha, paha juttu vaan avatkaapa asiaa vähän lisää...
Ravitsemusgurut kertoo, että sokeri on myrkkyä. Tarkoittaako se vain valkoista, lisättyä sokeria? Miten hedelmistä ja marjoista luonnostaan saatava sokeri? Hunaja? Vehnä ym viljat, onhan niistäkin hiilihydraateista osa sokeria? Mitä voi syödä jos haluaa välttää sokeria?
Kommentit (41)
Jos lukisit tosiana ne jutut paremmin. Useampi tollo on jättänyt jo hedelmät ja marjat syömättä luullen että ne on muka myrkkyä. Juuri valkoinen sokeri, eli lisätty sokeri on myrkkyä jota ihminen ei tarvi lainkaan. Mutta hedelmäsokeri jota on luonnostaan hedelmissä, marjoissa ja kasviksissa on ihmisille tärkeää siinä missä vitamiinitkin.
Valkoista lisättyä sokeria vielä enemmän välttelisin esim. makeisissa sokerin korvaajana käytettyä glukoosisiirappia.
Sokeri on sokeri, on se sitten karkissa tai hedelmissä tai marjoissa. Ei se kuitenkaan tarkoita, että marjoja ei pidä syödä. Hedelmiäkin voi syödä, mutta maltillisesti.
Vierailija kirjoitti:
Jos lukisit tosiana ne jutut paremmin. Useampi tollo on jättänyt jo hedelmät ja marjat syömättä luullen että ne on muka myrkkyä. Juuri valkoinen sokeri, eli lisätty sokeri on myrkkyä jota ihminen ei tarvi lainkaan. Mutta hedelmäsokeri jota on luonnostaan hedelmissä, marjoissa ja kasviksissa on ihmisille tärkeää siinä missä vitamiinitkin.
Sokeri ei ole missään muodossa tärkeää. Hedelmäsokeri muuten aiheuttaa rasvamaksaa. Kannattaa syödä marjoja enemmän kuin hedelmiä.
*** Nämä asiat pitää ymmärtää molekyylitasolla, jota yksikään lääkäri tai ravitsemusterapeutti eivät ymmärrä ***
Sokeri on haitallista kaikissa muodoissaan, missä mikrobit sitä pystyvät käyttämään hyväkseen, ja se siis ruokkii mikrobejanne, myös ne, jotka asuvat verisuonien seinämissä. Kuvitelkaapa vaikka siman valmistusta, jos ei ole sokeria, ei hiivakaan lisäänny.
Onko sokeri sitten aina haitallista? Ei, tietyissä erikoistapauksissa siitä on jopa iloa. Koska sokeri saa mikrobien metaboliset reitit avautumaan, ne ovat myös alttiimpia samanaikaisesti kemiallisille hyökkäyksille, kuten antibiooteille. Kannattaa siis syödä antibiootteja sokerin kanssa, niin sokerin haittavaikutukset kumoutuvat!
http://www.dailymail.co.uk/health/article-1386041/A-spoonful-sugar-help…
Vierailija kirjoitti:
*** Nämä asiat pitää ymmärtää molekyylitasolla, jota yksikään lääkäri tai ravitsemusterapeutti eivät ymmärrä ***
Sokeri on haitallista kaikissa muodoissaan, missä mikrobit sitä pystyvät käyttämään hyväkseen, ja se siis ruokkii mikrobejanne, myös ne, jotka asuvat verisuonien seinämissä. Kuvitelkaapa vaikka siman valmistusta, jos ei ole sokeria, ei hiivakaan lisäänny.
Onko sokeri sitten aina haitallista? Ei, tietyissä erikoistapauksissa siitä on jopa iloa. Koska sokeri saa mikrobien metaboliset reitit avautumaan, ne ovat myös alttiimpia samanaikaisesti kemiallisille hyökkäyksille, kuten antibiooteille. Kannattaa siis syödä antibiootteja sokerin kanssa, niin sokerin haittavaikutukset kumoutuvat!
http://www.dailymail.co.uk/health/article-1386041/A-spoonful-sugar-help…
Siis häh? Antibiootteja? Oikeasti....
Aina lukee juttuja miten marjat on terveellisiä, sitten kun googlaa mitä myrkkyä se fruktoosi onkaan niin vähintään hämmentyy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos lukisit tosiana ne jutut paremmin. Useampi tollo on jättänyt jo hedelmät ja marjat syömättä luullen että ne on muka myrkkyä. Juuri valkoinen sokeri, eli lisätty sokeri on myrkkyä jota ihminen ei tarvi lainkaan. Mutta hedelmäsokeri jota on luonnostaan hedelmissä, marjoissa ja kasviksissa on ihmisille tärkeää siinä missä vitamiinitkin.
Sokeri ei ole missään muodossa tärkeää. Hedelmäsokeri muuten aiheuttaa rasvamaksaa. Kannattaa syödä marjoja enemmän kuin hedelmiä.
No miten se marjojen sokeri eroaa hedelmien sokerista? Eikö sekin ole hedelmäsokeria? 😞
Entä tuo hunaja? Onko sen käyttö huono asia? Hunajallahan väitetään olevan paljon terveellisiä ominaisuuksia.
Fruktoosi ei aiheuta mitään haittoja, kun sen nauttii hedelmien muodossa. Hedelmistä eristettynä sen sijaan on haitallista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos lukisit tosiana ne jutut paremmin. Useampi tollo on jättänyt jo hedelmät ja marjat syömättä luullen että ne on muka myrkkyä. Juuri valkoinen sokeri, eli lisätty sokeri on myrkkyä jota ihminen ei tarvi lainkaan. Mutta hedelmäsokeri jota on luonnostaan hedelmissä, marjoissa ja kasviksissa on ihmisille tärkeää siinä missä vitamiinitkin.
Sokeri ei ole missään muodossa tärkeää. Hedelmäsokeri muuten aiheuttaa rasvamaksaa. Kannattaa syödä marjoja enemmän kuin hedelmiä.
Täsmennätkö: hedelmissä oleva sokeri aiheuttaa rasvamaksaa vai niistä eristetty fruktoosi? Paljonko pitää vetää hedelmiä päivittäin, että saa rasvamaksan? Mandariini? Viisi omenaa? Vai terttu banaania?
Kaikkea kannattaa vältellä koska melkein kaikki syötävä on jollain tavalla haitallista ja aiheuttaa lopulta kuoleman.
Näyttäkääs hedelmien sättijät se tutkimus, jossa hedelmillä on ollut haitallinen vaikutus. Mä en ole nähnyt kuin kuolleisuutta vähentäviä vaikutuksia.
Mäkin voin eristää omenasta syanidia ja tappaa sillä ihmisen. Tai perunasta/tomaatista glykoalkaloidia. Ei haitallisten aineiden olemassaolo jossain isommassa kokonaisuudessa tee siitä kokonaisuudesta automaattisesti haitallista.
Vierailija kirjoitti:
Fruktoosi ei aiheuta mitään haittoja, kun sen nauttii hedelmien muodossa. Hedelmistä eristettynä sen sijaan on haitallista.
Aiheuttaa se. On fruktoosi-intolerantikkoja ja hedelmien tarkoitushan on saada ihmiset syömään yli tarpeensa. Fruktoosi blokkaa kylläisyyshormonien toimintaa ja saa ihmisen kylläisyystunteen häviämään. Tämä on luonnon tarkoituskin, sillä satokausina piti syödä varastoon talvea varten.
Sokeri on sokeri. Niin hedelmien kuin kaikki "oosit" vältettäviä. Helpoimmalla pääsee kun syö tomua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos lukisit tosiana ne jutut paremmin. Useampi tollo on jättänyt jo hedelmät ja marjat syömättä luullen että ne on muka myrkkyä. Juuri valkoinen sokeri, eli lisätty sokeri on myrkkyä jota ihminen ei tarvi lainkaan. Mutta hedelmäsokeri jota on luonnostaan hedelmissä, marjoissa ja kasviksissa on ihmisille tärkeää siinä missä vitamiinitkin.
Sokeri ei ole missään muodossa tärkeää. Hedelmäsokeri muuten aiheuttaa rasvamaksaa. Kannattaa syödä marjoja enemmän kuin hedelmiä.
Täsmennätkö: hedelmissä oleva sokeri aiheuttaa rasvamaksaa vai niistä eristetty fruktoosi? Paljonko pitää vetää hedelmiä päivittäin, että saa rasvamaksan? Mandariini? Viisi omenaa? Vai terttu banaania?
Riippuu ihmisestä minkä verran kestää. Disakkarideissä kuten sakkaroosi on puolet fruktoosia. Hedelmissä suhde suurempi. Metabolia lähes sama kuin alkoholin. G-indeksi on pieni, mutta haitat suuret. Fermentoituvat kuidut lisäävät suolistosyöpää. Kuidut lisäävät ulostemassan nopeutta, eli myrkyt tulee nopeammin pois. On ollut paljon ihmiskansoja, jotka eivät syöneet kuituja, tai ei syö edelleenkään. Ovat täysin terveitä. Nykytieteen valossa ei edes kuidun määrittely ole täysin selvää.
Vierailija kirjoitti:
Aina lukee juttuja miten marjat on terveellisiä, sitten kun googlaa mitä myrkkyä se fruktoosi onkaan niin vähintään hämmentyy.
Marjojen terveellisyys tulee esiin siinä että yleensä marjat -varsinkin villit- sisältävät vähemmän fruktoosia kuin kaupassa myytävät makeaksi jalostetut hedelmät. Harva syö marjoja puolta kiloa päivässä toisin kuin omenia tai banaaneja joita voi helposti mennä päivässä yli tarpeen.
Hunaja ei ole mikään terveystuote jota litkitään purkki viikossa, käytä maltilla mausteena.
Vierailija kirjoitti:
Hunaja ei ole mikään terveystuote jota litkitään purkki viikossa, käytä maltilla mausteena.
Koomisinta on se, että hunajassa on terveellisiä entsyymeitä. Proteiinit denaturoituu yli 60 asteessa... ja ihmiset laittaa hunajaa kuumaan 98-asteiseen teehen ja kuvittelee sen olevan terveellistä :)
Vain valkoinen sokeri. Hedelmien sokeri on eri koska hedelmien mukana saadaan kuituja, vitamiineja ym. Ja valkoistakin sokeria kyllä voi syödä kohtuudella.