Hyvä kanakastike resepti?
Ja muutkin hyväksi havaitut kanaruokareseptit jakoon 😊
Kommentit (26)
Tarkoitatko kanaa vai broileria? Kanaa tarvitsee hauduttaa useampi tunti, että tulee edes jotenkin kelvollista.
Osta kaupan lihatiskiltö valmis broileri, laita se kattilaan ja vettä päälle.
Kanaviilokki. Helppo mutta hieman aikaavievää. Meillä usein tuota mutta broilerista, siis kokonaisesta.
Vierailija kirjoitti:
Osta kaupan lihatiskiltö valmis broileri, laita se kattilaan ja vettä päälle.
Ei se ole kanaa.
Olen tainnut itsekin hukata sen, mutta ensin haudutettiin öljyssä sipulia ja paprikaa, ehkä siihen tuli myös tomaattia ja viimeiseksi ranskankermaa. Oli hyvää, mutta se resepti on jossain tuntemattomassa paikassa.
Vierailija kirjoitti:
Itselläni tulee kananastikkeesta aivan liian kiinteää. Mulle riittäisi että se olisi juuri ja juuri kastiketta, likipitäen yhtä juoksevaa kuin vesi, mutta ei ihan.
Onko vinkkejä?
A) laita vähemmän sitä millä suurustat
B) laita enemmän nestettä
Pollo limonello. http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2007/03/sitruunapastan-paluu-pollo-l…
Sairrraaaan hyvää. Kuohukerman sijaan käy kyllä ruokakermakin.
Vierailija kirjoitti:
Pollo limonello. http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2007/03/sitruunapastan-paluu-pollo-l…
Sairrraaaan hyvää. Kuohukerman sijaan käy kyllä ruokakermakin.
Ap kysyi kanakastikkeen ohjetta.
Maustamattomat broilerin suikaleet
Kerma
Dijon-sinappia
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Paista suikaleet, sekoita joukkoon kerma ja pari teelusikallista dijon-sinappia sekä aurinkokuivatut tomaatit.
Tarjoile esim täysjyväcouscousin kanssa
Vierailija kirjoitti:
Maustamattomat broilerin suikaleet
Kerma
Dijon-sinappia
Aurinkokuivattuja tomaattejaPaista suikaleet, sekoita joukkoon kerma ja pari teelusikallista dijon-sinappia sekä aurinkokuivatut tomaatit.
Tarjoile esim täysjyväcouscousin kanssa
Missä kana?
Kana- tai broileriresepti.
Lähinnä miten saa hyvän maun. (luonnollisesti 😉)
Tuntuu että aina teen vaan jotain wokkia josta ei kukaan oikein tykkää kun en osaa maustaa. Valmistaisin kanaa/broileria enemmänkin jos osaisin.
Ap
Sipulia, juuriselleriä ja valkosipulia hienonnettuna. Paprikaa ja herkkusieniä paloiteltuna. Ohuita fileitä tai sisäfileitä. Pilko pienemmäksi jos tarvis. Lämmitä kasari tulikuumaksi ja lisää pikku nökö voita. Ruskista kana nopeasti ja siirrä syrjään. Lisää pannulle öljyä ja freesaa sipulit ym ja siirrä syrjään. Freesaa kasvikset, pannu saa olla edelleen hyvin kuuma. Siirrä ne reunoille päin ja lisää kanat keskelle. Vähennä lämpöä puoliteholle. Lisää vesitilkassa sekoitettu kasvisliemikuutio. Lisää kanojen päälle joku kanaan sopiva mauste makusi mukaan, vaikka berbere tai chilisekoitus. Lisää sipulisekoitus. Lisää kanojen päälle myös rasia tuorejuustoa, esim chili tai valkosipuli. Ei tarvitse hämmentää. Kansi päälle ja tunnin haudutus pienellä lämmöllä. Variaatioita voi kehitellä mitä vaan ikinä kaapista löytyy tällä perusohjeella.
Igorin kana on ihanaa! Ohje löyty ihan googlaamalla, itse jätän suolakurkun pois.
Ja toinen hyvä ohje kookoskana, löytyy varmasti paljon erilaisia ohjeita, mutta itse teen niin että pannulla kuullotetaan sipulia ja valkosipulia ja mausteita, sitten paprikaa ja porkkanaa, minimaissia ja mitä kasviksia kukakin tykkää, sekaan paistetut kanasuikaleet, sekä purkillinen kookosmaitoa ja vielä chilikastiketta jos tykkää tulisesta. Lisukkeeksi riisiä tai nuudelia.
Paista broilerin suikaleet, lisää kuutioitu puolikas paprika ja pieni chili ja viipaloidut tuoreet herkkusienet, paista kunnes suurin osa nesteestä haihtunut, lisää paprika-chili tuorejuusto ja kuumenna.
Thai-tyylinen:
- Rypsi- tai kookosöljyä
- Fileesuikaleita
- Currytahnoja, esim. vihreää ja keltaista, 2tl yhteensä
- Valkosipulia murskattuna 2-3 kynttä
- Inkivääriä, kuivattuna 0,5tl tai tuoretta raastettuna 2tl
- Soijakastiketta 1rkl
- Thai sweet chili -kastiketta 1rkl
- Kermaista kookosmaitoa 200-500ml
- Limeä
Kuumenna paistokasari ja lorauta siihen öljyä. Lisää fileesuikaleet, currytahna, valkosipuli ja inkivääri. Ruskista lihat mausteissa, lisää soijakastike ja sweet chili -kastike. Kuumenna hetki ja laita levy pienemmälle, lisää kookosmaito ja halutessasi vettä. Hauduta 10min ja purista joukkoon limeä. Lisää suolaa tarvittaessa, mausteita voi myös lisätä maun mukaan.
Tää on ainakin tosi helppo:
Paistetaan pannulla broilerisuikaleita ja pilkottua pekonia. Mausteiksi mustapippuria, paprikaa, chiliä valkosipulia ja sipulia jauheina, pikku ripaus sokeria tai hunajaa. Lisätään ruokakerma kun lihat kypsiä, haudutetaan kannen alla pienellä lämmöllä vartti, jotta maut tasoittuu. Tarjoillaan keitetyn pastan tai riisin kanssa, lisukkeeksi salaattia.
Itselläni tulee kananastikkeesta aivan liian kiinteää. Mulle riittäisi että se olisi juuri ja juuri kastiketta, likipitäen yhtä juoksevaa kuin vesi, mutta ei ihan.
Onko vinkkejä?