Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jos saisit tietää sairastavasi keliakiaa

Vierailija
05.12.2016 |

niin alkaisitko syödä luontaisesti gluteenitonta ruokaa vai käyttäisitkö korvikeruokaa?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä sairastan ja vastaan: sekä että. Enemmän luontaisesti gluteenitonta, mutta osa on "korviketta". Ei aina jaksa, joutuu muutenkin vahtiin ja miettiin syömisiä, siksi korvikekin käy.

Vierailija
2/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korvikeruokaa? T. Keliaakikko, joka syö ihan vaan ruokaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä on korvikeruoka?

Vierailija
4/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jättäisin vain viljat ja einekset  pois.Eiku, olen jo jättänyt vaikken sairasta keliakiaa.En myöskään puolivalmisteita.

Vierailija
5/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on ärtynyt suoli eli ruuan pitää olla gluteenitonta. Syön korviketuotteista leipää ja pastaa (penneä, pitkää pastaa ja sellaisia kierremakaroneja). Leipää menee 2-3 siivua/päivä, pastaa maksimissaan pari kertaa viikossa (annoskoko 35-40 g kuivapaino). Muuten syön luontaisesti gluteenitonta ja esim. lasagnessa korvaan lasagnelevyt munakoisolla tai kesäkurpitsalla. Teen myös makaronilaatikon korviketta joissa makaronit korvaan kesäkurpitsalla.

Vierailija
6/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jättäisin vain viljat ja einekset  pois.Eiku, olen jo jättänyt vaikken sairasta keliakiaa.En myöskään syö* puolivalmisteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taidetaan nykyään puhua gluteenittomasta ja vähägluteenisesta ruuasta keliakiaa sairastavien ruokavaliossa...

Vierailija
8/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Korvikeruokaa? T. Keliaakikko, joka syö ihan vaan ruokaa

Korvikeruualla tarkoitetaan näitä gluteenisia ruoka-aineita, jotka on keinotekoisesti tehty gluteenittomiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Taidetaan nykyään puhua gluteenittomasta ja vähägluteenisesta ruuasta keliakiaa sairastavien ruokavaliossa...

Avaisitko vähän

Vierailija
10/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minulla on ärtynyt suoli eli ruuan pitää olla gluteenitonta. Syön korviketuotteista leipää ja pastaa (penneä, pitkää pastaa ja sellaisia kierremakaroneja). Leipää menee 2-3 siivua/päivä, pastaa maksimissaan pari kertaa viikossa (annoskoko 35-40 g kuivapaino). Muuten syön luontaisesti gluteenitonta ja esim. lasagnessa korvaan lasagnelevyt munakoisolla tai kesäkurpitsalla. Teen myös makaronilaatikon korviketta joissa makaronit korvaan kesäkurpitsalla.

Miten esim. papupasta on korvikeruokaa?

Määritelkää nyt tuo vammanen korvikeruoka-termi? Äidinmaidonkorvikkeen vielä tajuaa, mutta keliakia-ruokavaliossa ri tarvitse _korvata_ mitään millään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minulla on ärtynyt suoli eli ruuan pitää olla gluteenitonta. Syön korviketuotteista leipää ja pastaa (penneä, pitkää pastaa ja sellaisia kierremakaroneja). Leipää menee 2-3 siivua/päivä, pastaa maksimissaan pari kertaa viikossa (annoskoko 35-40 g kuivapaino). Muuten syön luontaisesti gluteenitonta ja esim. lasagnessa korvaan lasagnelevyt munakoisolla tai kesäkurpitsalla. Teen myös makaronilaatikon korviketta joissa makaronit korvaan kesäkurpitsalla.

Miten esim. papupasta on korvikeruokaa?

Määritelkää nyt tuo vammanen korvikeruoka-termi? Äidinmaidonkorvikkeen vielä tajuaa, mutta keliakia-ruokavaliossa ri tarvitse _korvata_ mitään millään.

Ei todellakaan tarvitse korvata mitään, gluteenitonta ruokaa löytyy vaikka kuinka paljon.

Vierailija
12/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne korvikkeet maistuu pahalle ja ovat kalliita.

Syön enimmäkseen luontaisesti gluteenitonta ruokaa lapsen allergioiden takia. Hän on allerginen maidolle ja lihalle ja saa mahakipuja prosessoidusta ruoasta ja mm. pastasta. Kaiken on oltava hyvin yksinkertaista ja sellaista ettei sille ole tehty juuri mitään.

Esim. kevyesti kypsennyttyä kalaa ja juureksia, vihanneksia tai riisiä. Hedelmiä ja kasviksia. Raakaruoka on myös hyvää ja se on usein luontaisesti gluteenitonta.

Yksinkertaisinta on valmistaa koko perheelle samaa ruokaa. Eikä siinä ole ongelmaa, ruoka maistuu hyvälle ja on terveellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minulla on ärtynyt suoli eli ruuan pitää olla gluteenitonta. Syön korviketuotteista leipää ja pastaa (penneä, pitkää pastaa ja sellaisia kierremakaroneja). Leipää menee 2-3 siivua/päivä, pastaa maksimissaan pari kertaa viikossa (annoskoko 35-40 g kuivapaino). Muuten syön luontaisesti gluteenitonta ja esim. lasagnessa korvaan lasagnelevyt munakoisolla tai kesäkurpitsalla. Teen myös makaronilaatikon korviketta joissa makaronit korvaan kesäkurpitsalla.

Näin mäkin varmaan toimisin. Rakastan pastaa, leipää ja leivonnaisia (esim. suolaisia piirakoita), joten niille nykyisin käyttämilleni tavisvaihtoehdoilla haluaisin löytää jotkut korvikkeet / uudistetut versiot.

Vierailija
14/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keliaakikko ei voi kyllä syödä mitään "vähägluteenista". Pienikin määrä gluteenia tuhoaa suolinukkaa, jonka uudelleen kasvaminen vie noin 3kk. Olisiko tässä nyt laktoosittomat ja vähälaktoosiset tai joku gluteenin välttämistä suositteleva dieetti saaneet sekaannusta aikaan.

Vierailija kirjoitti:

Taidetaan nykyään puhua gluteenittomasta ja vähägluteenisesta ruuasta keliakiaa sairastavien ruokavaliossa...

Itselläni on myös IBS, eli ärtyneen suolen oireyhtymä sekä lisäksi olen allerginen vehnälle. Minulle eivät sovi tätä nykyä vatsan takia edes gluteenittomat viljat. Etenkin riisi tuntuu olevan pahasta. Vähän aikaa alussa oli hankaluuksia tottua syömään muuta kuin viljatuotteita (siis mitään viljatuotteita, gluteenittomat mukaan lukien), mutta nykyään en edes kaipaa leipää, pastaa jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luontaisesti gluteeniton tuntuisi luontevammalta. Olen joskus karpannut ja silloin olin ongelmitta 1,5 ilman leipää ja viljoja. Nyt oon pahasti ruisleipäkoukussa.

Vierailija
16/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon keliaakikko ja syön luontaisesti gluteenitonta ruokaa.

Kerran vuoteen syön pullaa joka on tehty vehnätärkkelykseen mutta koen sen huonona vaihtoehtona.

Piirakat,letut yms herkut voi tehä esim tattariin ja kakut teen perunajauhoon.

Ei mitään ongelmaa kotona mutta autas kun lähet syömään ihmisten ilmoille..

Vierailija
17/17 |
05.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Keliaakikko ei voi kyllä syödä mitään "vähägluteenista". Pienikin määrä gluteenia tuhoaa suolinukkaa, jonka uudelleen kasvaminen vie noin 3kk. Olisiko tässä nyt laktoosittomat ja vähälaktoosiset tai joku gluteenin välttämistä suositteleva dieetti saaneet sekaannusta aikaan.

Vierailija kirjoitti:

Taidetaan nykyään puhua gluteenittomasta ja vähägluteenisesta ruuasta keliakiaa sairastavien ruokavaliossa...

Itselläni on myös IBS, eli ärtyneen suolen oireyhtymä sekä lisäksi olen allerginen vehnälle. Minulle eivät sovi tätä nykyä vatsan takia edes gluteenittomat viljat. Etenkin riisi tuntuu olevan pahasta. Vähän aikaa alussa oli hankaluuksia tottua syömään muuta kuin viljatuotteita (siis mitään viljatuotteita, gluteenittomat mukaan lukien), mutta nykyään en edes kaipaa leipää, pastaa jne.

Mitä oireita saat riisistä?

Ihmettelen kun saan mahani sekasin riisiruuista vaikka gluteenitonhan se on..mulla on siis keliakia.Tietoo riisiallergiasta en oo löytäny mutta voisko vilja-allergia selittää oireilun..

Kellu

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä viisi yhdeksän