Leivänpaistajat - apua tarvitaan!
Aion paistaa huomenna kakkoa. Ohjeessa sanotaan, että paistetaan pellillä 280 asteessa, mutta leivinpaperirullassa ilmoitetaan paperin kestävän vain 225-asteisen uunin. Jos laitan leivät suoraan uunipellille, voitelenko sen ensin?
Anteeksi avuttomuuteni. Olen aiemmin leiponut vain pullaa.
Kommentit (3)
Mistä olet saanut päähäsi tuon 225 astetta? kaivelin esiin leivinpaperipakkaukset. Uusimmissä ei puhuta asteista mitään (SAGA-merkkinen). Vanhassa Serlan pakkauksessa sanotaan, että kestää 250 astetta. Olen tehnyt esim. uuniranskalaisia 275 asteessa eikä mitään tuhoa ole tapahtunut. Mutta jos pelkäät, niin käytä jauhotettua peltiä. Ihmeen kuumassa muuten leipäreseptissäsi käsketään kakko paistaa.
Älä voitele, vaan jauhota pelti. Siis ripottele jauhoja leivän alle.