Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Palsternakkamuusin ohje haussa?

Vierailija
07.11.2016 |

Miten tehdään palsternakkamuusia? Onko kellään mitään hyvää reseptiä?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
08.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vastataan nyt sitten säälistä sullekin hyvä uusavuton ap. Muusit tehdään niin, että juurekset/kasvikset kypsennetään esim. keittämällä, höyryttämällä tai kuorineen uunissa. Sitten pehmeät, kuoritut, kypsät kasvikset soseutetaan esim. sähkövatkaimella. Halutessasi voit lisätä vettä, maitoa tai kermaa, voita ja suolaa ja mausteita.

Vierailija
2/8 |
08.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palsternakka keitetään sitten maidossa kypsäksi, muutoin ihan niin kuin ykkönen jo sanoikin.

Toki sen voi myös höyryttää tai uunittaa, mutta keitettäessä käytä maitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
08.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sähkövatkaimella saa liisteriä aikaan tärkkelyspitoisista juureksista. Ihan perinteinen survin, tai sitten monitoimikone/blenderi.

Jos haluat pyreestä, ei muusista , sileää, pakota se kauhalla tiiviin lävikön läpi.

Vierailija
4/8 |
08.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älkää nyt millään sähkövatkaimella liisteriä tehkö. Kunnon muusinuija ja sillä soseeks.

Vierailija
5/8 |
08.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palsternakkojen kanssa kannattaa keittää juuriselleriä. Mukaan voita, maitoa/kermaa ja ripaus suolaa ja muskottipähkinää. Nam!

Vierailija
6/8 |
08.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sähkövatkain liisteröi muusia. Liisteriä syntyy jos muusattavat ainekset ehtivät jäähtyä ennen muusaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
08.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Älkää nyt millään sähkövatkaimella liisteriä tehkö. Kunnon muusinuija ja sillä soseeks.

Enpä ole onnistunut liisteriä tekemään. Ei sitä vatkainta ole pakko käyttää täydellä teholla puolta tuntia. Kun sekoittaa vain sen hetken, että sose on syntynyt, niin ei ole pelkoa liisteristä. Nuijalla ei todellakaan tule mitään kuohkeaa muusia vaan kokkareista töhkää.

Vierailija
8/8 |
08.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Älkää nyt millään sähkövatkaimella liisteriä tehkö. Kunnon muusinuija ja sillä soseeks.

Enpä ole onnistunut liisteriä tekemään. Ei sitä vatkainta ole pakko käyttää täydellä teholla puolta tuntia. Kun sekoittaa vain sen hetken, että sose on syntynyt, niin ei ole pelkoa liisteristä. Nuijalla ei todellakaan tule mitään kuohkeaa muusia vaan kokkareista töhkää.

Jos sulla jää nuijalla kokkareita niin et ole nuijinut tarpeeksi tai perunat ei ole tarpeeksi kypsiä. Nuijissakin on eroa, tupperin nuijalla olen saanut sileää muusia ilman kokkareita