Miten mittaatte kahvijauheen/papujen ja veden määrät kahvia valmistaessanne?
Vai laitatteko silmämääräisesti? Laittakaa omat reseptinne.
Kommentit (17)
Häh? Mitallinen kahvijauhetta, kupillinen vettä. Oiskohan tämä niin kuin perus"resepti"?
Voiko kahvinkeitostakin tehdä näin vaikean asian, että kahvireseptejä pitää palstalla setviä?
Vierailija kirjoitti:
Häh? Mitallinen kahvijauhetta, kupillinen vettä. Oiskohan tämä niin kuin perus"resepti"?
Voiko kahvinkeitostakin tehdä näin vaikean asian, että kahvireseptejä pitää palstalla setviä?
• Kaikkien makumieltymys ei ole sama
• Mittalusikoita on eri kokoisia
• Jo eka vastaaja ei tee tuon mitta/kuppi-säännön mukaan
• Keitinten vesiasteikoissa on yleensä isot ja pienet kupit
• Luin jostain kahvisivustosta ohjeen 6 g kahvijauhetta / 1 dl vettä
Vaa'alla tietysti. Ihan Golden Cup -standardin mukaisella suhteella menen. Pidän annostuksen yleensä samana kahvista riippumatta, ja säädän sitten jauhatuskarkeudella ja uuttoajalla profiilin kondikseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Häh? Mitallinen kahvijauhetta, kupillinen vettä. Oiskohan tämä niin kuin perus"resepti"?
Voiko kahvinkeitostakin tehdä näin vaikean asian, että kahvireseptejä pitää palstalla setviä?
• Kaikkien makumieltymys ei ole sama
• Mittalusikoita on eri kokoisia
• Jo eka vastaaja ei tee tuon mitta/kuppi-säännön mukaan
• Keitinten vesiasteikoissa on yleensä isot ja pienet kupit
• Luin jostain kahvisivustosta ohjeen 6 g kahvijauhetta / 1 dl vettä
Ja todennäköisesti erilaiset eri keittimissä. Eri keittimet tekevät samoista aineista erivahvuista kahvia. On aromisäätimiä jne. Ei se niin yksioikoista ole, jos haluaa edes hieman "hifistellä". Sitaatit siksi, että tässä ei ole kyse tuhannen euron laitteistosta.
Vierailija kirjoitti:
Kahvinkeittimen kyljessä kahvikuppien lukumäärä. Kaksi kuppia kahvia on yksi kukkurallinen mitta höystöjä. Eli puolet kupin määrästä. Kastelen suodatinpaperin jotta paperi ei luiskahda pois paikaltaan.
Suodatinpussin huuhtelua suositellaan ihan makusyistäkin, samoin kannattaa makusyistä valita valkaistu suodatinpussi.
Säiliö täyteen vettä ja suodatin silmämääräiseti puolilleen puruja.
Mututuntumalla. Ja siltä se kahvikin kyllä välillä maistuu.
Mä keitän kahdelle peruskeittimessä: 4 kuppia vettä, kolme mittaa jauhoja. Samassa suhteessa lisätään määriä, mut enemmän juojia. Eli aina yksi mitta vähemmän puruja mitä vettä.
Lappasin kerran kahvimitalla puruja muovimukiin ja vetelin tussilla viivat eri mittamäärien kohtiin. Nyt on kätevää kun voi suoraan vaan kaataa pussista tuohon mittamukiin sopivaan viivaan asti purut.
Mikseiköhän missään suodatinpussissa ole valmiiksi tuollaisia viivoja?
Son meillä täälä lapissa vain yks resepti tuohon kahvinkeittohon. Laitan aina saman verran kahvijauhoja ja sitten vettä sen verran ku tarttee juotavaa kahvia. Ainaku laittaa sopivasti pööniä, niin saa hyvän kahvin. Ailu.
Reilu ruokalusikallinen per kuppi yleensä. Pressopannulla tehdään kahvit.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kahvinkeittimen kyljessä kahvikuppien lukumäärä. Kaksi kuppia kahvia on yksi kukkurallinen mitta höystöjä. Eli puolet kupin määrästä. Kastelen suodatinpaperin jotta paperi ei luiskahda pois paikaltaan.
Suodatinpussin huuhtelua suositellaan ihan makusyistäkin, samoin kannattaa makusyistä valita valkaistu suodatinpussi.
Miksi alapeukutus? Se on asiasta jotain tietävien mielipide.
http://www.iltalehti.fi/pippuri/2015033119445136_ah.shtml
"Suodatinpussi - olipa käytössä valkaistu tai valkaisematon versio - kannattaa huuhdella ennen käyttöä. Huuhtelu poistaa pussista irtoavaa puumaista makua.
- Itse käytän mieluummin valkaistua suodatinpussia. Siinä on vähemmän puun makua ja paperin huokoset paremmin auki, jolloin kahvi suodattuu paremmin, kertoo toistakymmentä vuotta kahvin parissa työskennellyt, kahvinpaahtimo Johan & Nyströmin Suomen liiketoiminnasta vastaava Lari Salomaa."
Yksi mitta, (en tiedä tosin mitä se vetää) yhtä isoa kupillista kohti tai hieman alle, en pidä väkevästä. Keittimessäni on isot ja pienet kupilliset ja keitä isojen mukaan
Säiliön kyljessä on mittari. Yksi mittalusikallinen kahvia per kuppi ja yksi ylimääräinen lusikka keittimelle.
On muuten kumma, miten harva keitin keittää kahvit kahdelle. Asteikko tuntuu alkavan aina kolmesta. Onneksi tässä nykyisessä on ns. puolikkaat kupit, jolloin minä ja kumppanini juodaan molemmat kaksi pientä kupillista eli puolitoista normaalia. :D
Silmämääräisesti. Mittailen vain labrassa.
Punnitsemalla juuri tuon 6 g / 1 dl. Itselleni kotona keittäessäni sisuviinapullolla 7 dl vettä ja vaa'alla mitattu n. 42 g papuja tai valmiiksijauhettua. Keittimenä OBH Nordica King of Coffee. Myllynä halpis Butler.
Kahvinkeittimen kyljessä kahvikuppien lukumäärä. Kaksi kuppia kahvia on yksi kukkurallinen mitta höystöjä. Eli puolet kupin määrästä. Kastelen suodatinpaperin jotta paperi ei luiskahda pois paikaltaan.