Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mulla on pienessä purnukassa valkoista jauhetta, joka on joko soodaa tai leivinjauhetta. En muista kumpaa! Voinko jotenkin saada selville, kumpaa se on?

Vierailija
12.10.2016 |

Muovinen läpinäkyvä pikku purnukka, jossa on siis joko soodaa tai leivinjauhetta. Tekisi mieli tehdä pannari tai omenapiirakka, mutta tartten leivinjauhetta. Kauppa 20km päässä ja en pääse nyt lähtemään.

Onko mitään konstia, jolla testata, kumpaa tuo aine nyt on?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maista.

Vierailija
2/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokasooda ainakin kuplii hullusti, kun siihen kaataa etikkaa. En tiedä, kuplisiko leivinjauhe? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sulla on etikkaa, tee pienestä määrästä sitä ainetta ja etikkaa seos. Jos se kuohuu, se on soodaa. En tosin tiedä kuohuuko leivinjauhe samalla tavalla 😂

Vierailija
4/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sooda maistuu hieman suolaiselta

Vierailija
5/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

koksuu se on

Vierailija
6/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haloo, maista sitä! Soodan maku nyt ainakin on helppo tunnistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivinjauhe on 1/3 ruokasoodaa, eli se kuplii etikasta, mutta ehkä vähemmän kuin ruokasooda. Ruokasooda on tosiaan "suolaisempaa" maultaan, mutta jos ei ole noita paljaaltaan ennen maistanut eikä ole leivinjauhetta verrokkina, voi olla hankala sanoa. Silmämääräisesti sanoisin, että ruokasooda on lumimaisempaa ja irtonaisempaa, kun taas leivinjauhe on enemmän jauhomaista ja menee helposti vehnäjauhomaisille paakuille.

Vierailija
8/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mitä eroa on leivinjauheen ja soodan maussa? Joku sanoi että sooda maistuu suolaiselta. Miltä leivinjauhe maistuu? Kai mä sitä olisin maistanukki mutta ei auta maistaa, kun en tiedä miltä ne maistuu että osais erottaa.

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole väliä kumpaako laitat omenapiirakkaan, laita taikinaan jotain hapanmaitotuotetta tai fariinisokeria varooksi niin käy kumpi tahansa.

Vierailija
10/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sooda on hieman sellaista kiteistä, hienojakoista toki mutta kuitenkin, kimaltelee himppasen valossa. Leivinjauhe taas ihan mattaa jauhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni leivinjauhekin on hieman suolaista. Soodaa ei näytä olevan joten en voi verrata onko se enemmän suolaista.

Vierailija
12/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo maistuu tosi pahalle, sellaiselle kitkerälle ja vähän kuin suolaiselle(?) eli ilmeisesti olis soodaa sitten. Tosin en tiedä miltä se leivinjauhe maistuu, jos se on melkein saman makuista niin hankala arvioida kumpaa tuo on.

Tuon mun lemppari pannarin voi näköjään tehdä kyllä ilman leivinjauhettakin, kun luin ihmisten kommentteja. Joten kokeilen tehdä ilman tuota sooda/leivinjauhetta (kumpi se sitten ikinä onkaan)

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita puoli lusikallista vesilasiin. Leivinjauhe kuplii voimakkaasti vedessä, sooda ei lainkaan.

Vierailija
14/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuo maistuu tosi pahalle, sellaiselle kitkerälle ja vähän kuin suolaiselle(?) eli ilmeisesti olis soodaa sitten. Tosin en tiedä miltä se leivinjauhe maistuu, jos se on melkein saman makuista niin hankala arvioida kumpaa tuo on.

Tuon mun lemppari pannarin voi näköjään tehdä kyllä ilman leivinjauhettakin, kun luin ihmisten kommentteja. Joten kokeilen tehdä ilman tuota sooda/leivinjauhetta (kumpi se sitten ikinä onkaan)

AP

Joo, et sä pannariiin mitää leivijauhetta tarvitse, mutta jos lisäät siihen omenapiirakan taikinaan piimää, tai omenamehua, tai jotain muuta hapanmaitotuotetta, tai hedelmämehua, niin silloin se piirakka onnistuu ruokasoodallakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olin tulossakin just kirjottamaan, kun löysin tuollasen sivun ja testasin että laitoin lämpimään veteen tuota ainetta ja se alkoi sihisemään ja poreilemaan, niin onko se nyt sitten leivinjauhetta? Jos kerta sooda ei tee tuolla tavalla?

http://www.mtv.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artikkeli/tek…

AP

 

Vierailija
16/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sooda ei tosiaan poreile puhtaassa vedessä, vaan vaatii happoa kuten etikkaa. Leivinjauheelle riittää, että kastuu.

Vierailija
17/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös molemmilla onnistu? Jos kauppaan on 20 km, niin kokeilisin...

Vierailija
18/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on huumausainetta! Älä maista!!!

Vierailija
19/19 |
12.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoita hieman aineita kummastakin purkista omaan vesilasiinsa. Leivinjauhe sekoittuu ja vesi alkaa poreilla. Ruokasooda ei sekoitu.

Ruokasooda sekoittuu veteen vasta, kun teet vedestä happaman. Esim. lisäämällä siihen vesilasiin etikkaa, piimää, sitruunahappoa. Leivinjauheessa on tuo sitruunahappo valmiina. Leivinjauhetta tarvitaan happamattomaan leivän kohottamiseen ja mm. kakkuihin.