Löytyykö sinun keittiöstäsi aina nämä 12 elintarviketta?
http://m.iltalehti.fi/pippuri/2016101022443060_ah.shtml?_ga=1.207333520…
Nämä tulisi kaikilta aina löytyä. Minulla on aina kananmunia, tomaattia, riisiä ja kaurahiutaleita. Pakastevihanneksia taitaa olla lähes aina. Muita vain satunnaisesti.
Kommentit (71)
Pakastevihannekset: Yleensä on hätävarana
Kananmunat: Joo, joskus loppu, mutta yleensä
Pesto: No ei oo, eikä tuu. En pidä.
Tortillapohjat: Ei. Ostan vain silloin kun aion tehdä tortilloja tai käyttää näitä johonkin muuhun.
Tomaatit: Aina.
Tonnikala: No ei, miksi hitossa ostaisin riistokalastettua ylikallista säilykettä?
Riisi: Yleensä
Kaurahiutaleet: Kyllä, mutta joskus on neljää viljaa näiden sijaan
Peruna: Ei oo aina
Kaali: Vain silloin, kun on aikomus on tehdä kaalista jotain
Inkivääri: On, mutta käytän vain leivontaan.
Papuja: Joskus, aika harvoin.
Mitä multa löytyy aina on itsepoimitut marjat, paitsi alkukesästä tai loppukeväästä ehkä on loppu, suola, paprikajauhe, kahvi, tee, hunaja, lehtisalaatti (voi joskus loppua), porkkana ja sipuli. Näitä on kaapissa lähes aina ja useimmiten ostan uutta jo ennen kuin entinen loppuu.
Pakastevihanneksia ei oo aina, mutta juureksia yleensä on. Ne säilyvät pitkään, toki ovat työläämpiä valmistaa.
Kananmunaa on.
Pestoa usein.
Tortillapohjia toisinaan.
Tomaatteja ei kauheasti talvella.
Tonnikalaa ehkä kerran parissa vuodessa.
Riisiä on (useampaa eri sorttia).
Kaurahiutaleita on.
Kaalia on usein talvella.
Inkivääriä yleensä.
Papuja on kuivana, säilykkeenä ja pakkasessa.
LÄSKIDEBIALISTIT! NOISSA ONB HIILI HYDRAATTIA JA RASWAA
MINYLLA ON LAIHDYTYSLÄÄKKEITÄ JA DIEETTICOLAA
kaurahiutaleet löytyy koska syön niin harvoin puuroa. riisi joskus, kananmunia aina välillä. pakastevihanneksia tuppaa olemaan jotakin pussinpohjallisia jotka jää sinne pyörimään.
Miks ylimääräistä safkaa pitäs olla kotona? Kaupat on ympäri vuoden ja vuorokauden auki. Mulla kauppias varastoi safkat myös pakasteet. Pula-aika meni jo!
Hah. Riisiä ja kaurahiutaleita nyt yleensä on. Muita on, jos on.
Papuja ja pottuja aina, kananmunia useimmiten. Pestoa, inkivääriä, tomaatteja ei ikinä. Outo lista, tortillapohjia pitäisi kaikilla olla muka?
Nimi_ kirjoitti:
Miks ylimääräistä safkaa pitäs olla kotona? Kaupat on ympäri vuoden ja vuorokauden auki. Mulla kauppias varastoi safkat myös pakasteet. Pula-aika meni jo!
Meillä on kauppa 10 km päässä, ei viitsi ihan jatkuvasti siellä laukata.
Ei todellakaan löydy kaikkia. Pakastevihanneksia, papuja ja kaurahiuteleita on aina, koska niitä syön viikoittain. Riisiä on, jos jää yli karjalanpiirakoista, sushista tai puurosta. Normaalisti en riisiä käytä, koska se on epäekologista.
Kananmunia, pestoa ja tonnikalaa en käytä, koska ne ei ole vegaanisia tuotteita ja tonnikala on lisäksi yksi epäekologisimmista ja epäeettisimmistä ruuista, mitä Suomen marketeista löytyy.
Tortillapohjia, tomaatteja, perunaa ja kaalia ostan tarpeen mukaan. Ne ei säily kauaa, joten ei ole mitään järkeä ostaa jääkaappiin kaalia ja perunoita nahistumaan. Tortillapaketti ei säily avattuna, joten en todellakaan käytä niitä minään satunnaisena eväänä, vaan kun teen tortilloita niin on kunnon täytteet ja kaikki syödään kerralla.
Inkivääriä en ymmärrä ollenkaan. En juuri koskaan käytä tuoretta inkivääriä ja sekin säilyy huonosti. Kuivattua tietysti on maustekaapissa kuten miljoonaa muutakin maustetta. Jos pitäisi valita 10 tärkeintä maustetta, niin inkivääri ei kyllä kuuluisi niihin.
Jos mun pitäis laatia "must have"-ruoka-aineslista, niin siinä olis makaroni, erilaiset jauhot, tomaattimurska, ketsuppi, sipuli, soijarouhe, siemeniä ja pähkinöitä, ananaspalat, kuivahiiva, chilikastike (Shriracha tai Tabasco) , margariini ja erinäisiä mausteita. Plus sitten ne pakastevihannekset, pavut ja kaurahiutaleet.
Nimi_ kirjoitti:
Miks ylimääräistä safkaa pitäs olla kotona? Kaupat on ympäri vuoden ja vuorokauden auki. Mulla kauppias varastoi safkat myös pakasteet. Pula-aika meni jo!
Kaikki ei asu lähellä kauppaa/omista autoa/jostain muusta syystä ei pääse kauppaan milloin vaan, vaikka olisivatkin auki.
Nimi_ kirjoitti:
Miks ylimääräistä safkaa pitäs olla kotona?
Samasta syystä kuin miksi kotona on ylimääräisiä vaatteita, ylimääräistä vessapaperia, auton tankissa on ylimääräistä polttoainetta ym ym.
Realistisempi lista olisi:
Tomaattimurska
Sipuli
Ruokakerma/muu vastaava
Kaurahiutaleet
Jauhoja (monenlaisia)
Kuivahiiva
Pasta
Suola
Pippuri
Levite/voi/margariini
Peruna
Porkkana
Vierailija kirjoitti:
Ei todellakaan löydy kaikkia. Pakastevihanneksia, papuja ja kaurahiuteleita on aina, koska niitä syön viikoittain. Riisiä on, jos jää yli karjalanpiirakoista, sushista tai puurosta. Normaalisti en riisiä käytä, koska se on epäekologista.
Kananmunia, pestoa ja tonnikalaa en käytä, koska ne ei ole vegaanisia tuotteita ja tonnikala on lisäksi yksi epäekologisimmista ja epäeettisimmistä ruuista, mitä Suomen marketeista löytyy.
Tortillapohjia, tomaatteja, perunaa ja kaalia ostan tarpeen mukaan. Ne ei säily kauaa, joten ei ole mitään järkeä ostaa jääkaappiin kaalia ja perunoita nahistumaan. Tortillapaketti ei säily avattuna, joten en todellakaan käytä niitä minään satunnaisena eväänä, vaan kun teen tortilloita niin on kunnon täytteet ja kaikki syödään kerralla.
Inkivääriä en ymmärrä ollenkaan. En juuri koskaan käytä tuoretta inkivääriä ja sekin säilyy huonosti. Kuivattua tietysti on maustekaapissa kuten miljoonaa muutakin maustetta. Jos pitäisi valita 10 tärkeintä maustetta, niin inkivääri ei kyllä kuuluisi niihin.
Jos mun pitäis laatia "must have"-ruoka-aineslista, niin siinä olis makaroni, erilaiset jauhot, tomaattimurska, ketsuppi, sipuli, soijarouhe, siemeniä ja pähkinöitä, ananaspalat, kuivahiiva, chilikastike (Shriracha tai Tabasco) , margariini ja erinäisiä mausteita. Plus sitten ne pakastevihannekset, pavut ja kaurahiutaleet.
Eikö pesto ole vegaanista? Mitä se sitten sisältää?
Listan elintarvikkeista minulta löytyy aina vain kananmunia ja kaurahiutaleita.
Muita löytyy aina paitsi kaurahiutaleita ja tortillalättyjä, joita kumpaakaan ei ole koskaan. Pestoa on joskus.
Vierailija kirjoitti:
Realistisempi lista olisi:
Tomaattimurska
Sipuli
Ruokakerma/muu vastaava
Kaurahiutaleet
Jauhoja (monenlaisia)
Kuivahiiva
Pasta
Suola
Pippuri
Levite/voi/margariini
Peruna
Porkkana
Ehkä sulle, älä yleistä kaikkien syövän huonosti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei todellakaan löydy kaikkia. Pakastevihanneksia, papuja ja kaurahiuteleita on aina, koska niitä syön viikoittain. Riisiä on, jos jää yli karjalanpiirakoista, sushista tai puurosta. Normaalisti en riisiä käytä, koska se on epäekologista.
Kananmunia, pestoa ja tonnikalaa en käytä, koska ne ei ole vegaanisia tuotteita ja tonnikala on lisäksi yksi epäekologisimmista ja epäeettisimmistä ruuista, mitä Suomen marketeista löytyy.
Tortillapohjia, tomaatteja, perunaa ja kaalia ostan tarpeen mukaan. Ne ei säily kauaa, joten ei ole mitään järkeä ostaa jääkaappiin kaalia ja perunoita nahistumaan. Tortillapaketti ei säily avattuna, joten en todellakaan käytä niitä minään satunnaisena eväänä, vaan kun teen tortilloita niin on kunnon täytteet ja kaikki syödään kerralla.
Inkivääriä en ymmärrä ollenkaan. En juuri koskaan käytä tuoretta inkivääriä ja sekin säilyy huonosti. Kuivattua tietysti on maustekaapissa kuten miljoonaa muutakin maustetta. Jos pitäisi valita 10 tärkeintä maustetta, niin inkivääri ei kyllä kuuluisi niihin.
Jos mun pitäis laatia "must have"-ruoka-aineslista, niin siinä olis makaroni, erilaiset jauhot, tomaattimurska, ketsuppi, sipuli, soijarouhe, siemeniä ja pähkinöitä, ananaspalat, kuivahiiva, chilikastike (Shriracha tai Tabasco) , margariini ja erinäisiä mausteita. Plus sitten ne pakastevihannekset, pavut ja kaurahiutaleet.
Eikö pesto ole vegaanista? Mitä se sitten sisältää?
Listan elintarvikkeista minulta löytyy aina vain kananmunia ja kaurahiutaleita.
Pestoon tulee parmesania, eli juustoa.
Mulla oikeastaan vain sipuli ja kahvi on tuotteita, jotka eivät koskaan saa päästä loppumaan. Aina on jotain mistä tehdä ruokaa, mutta ilman sipulia en voi tehdä kuin harvoja ruokia. Sitä menee sosekeittoon, kasvikeittoon, kastikkeisiin, laatikoihin..ihan kaikkeen paitsi puuroihin ja makeisiin ruokiin.
Mulla on pakkasessa lohifile ja naudansisäfilepihvejä.
Ostan silloin kun tarjouksessa, isomman kokonaisen fileen joka piffeiksi.
Vierailija kirjoitti:
Mulla oikeastaan vain sipuli ja kahvi on tuotteita, jotka eivät koskaan saa päästä loppumaan. Aina on jotain mistä tehdä ruokaa, mutta ilman sipulia en voi tehdä kuin harvoja ruokia. Sitä menee sosekeittoon, kasvikeittoon, kastikkeisiin, laatikoihin..ihan kaikkeen paitsi puuroihin ja makeisiin ruokiin.
Sama juttu tuon sipulin kanssa, mullakin lähes kaikki ruoanlaitto alkaa "ota yksi sipuli"lla. Hölvään myös tomaattien ja smetanan kanssa, ilman näitä on melko onneton olo.
Kuka määrää, että näitä pitäisi kaikilta löytyä?