Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Elämäni ensimmäinen täytekakku! Apuja.

Vierailija
23.09.2016 |

Eli vielä juhliin olisi tulossa, ei pysty harjoitella.

Ensin suunnittelin toiseksi täytteeksi vadelmarahkaa mutta eihän mulla mitään vadelmia pakkasessa ollutkaan. Tuleeko liian imelää jos käyttää vadelmahilloa täytteeksi?

Toiseen väliin olisi tulossa kinuskikerma. Voiko sitä yksin käyttää vai olisiko parempi laittaa väliin joku hedelmä, esim persikka ja sen päälle tuo kinuskikerma?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastevadelmia saa kaupasta

Vierailija
2/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kakkupohja kannattaa pudottaa n.30cm päästä hellalle uunista ottamisen jälkeen. Kakku ei lässähdä, toimii oikeasti! Ja täyttäessä laita täytemoussea tms reilusti:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kakkupohja kannattaa pudottaa n.30cm päästä hellalle uunista ottamisen jälkeen. Kakku ei lässähdä, toimii oikeasti! Ja täyttäessä laita täytemoussea tms reilusti:)

Toimii mihin?

Vierailija
4/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kakkupohja kannattaa pudottaa n.30cm päästä hellalle uunista ottamisen jälkeen. Kakku ei lässähdä, toimii oikeasti! Ja täyttäessä laita täytemoussea tms reilusti:)

Mutta tuleeko tuollaiseen mousseväliin muutakin kuin esim se kinuskimousse?

Ja jos maku kysymys niin kumpi parempi?

Ennen vanhaa oli aina marjat tai hillo +kerma. Nykyään näkyy just noita paksuja mousseja...

Vierailija
5/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pakastevadelmia saa kaupasta

Saa toki, muttei kotimaisia ja ne ulkolaiset pitää keittää ja ne ällöttää..

Ap

Vierailija
6/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoita rahkaa ja sitä hilloa niin ei tule liian imelää. Ja vähän ot mutta noi mousset on hyviä kakun täytteitä ja päällisiä. Siis ihan ne kuivapussivatkattavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinähän lukee. Kakkupohja ei lässähdä uunista ottamisen jälkeen.

Mousset kai suosittuja nyt, koska ovat helppoja ja pysyvät hyvin jämäkän koostumuksen vuoksi paikallaan.

Itse laitoin viimeksi väleihin lisäksi esim, banaanipaloja ja tuoreita vadelmia. Mikseivät persikkaviipaleetkin kävisi.

Itsestä on mukavaa, että sileän pohjan ja moussen lisäksi on jotain pientä "purtavaakin"

Vierailija
8/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanhan ajan vaniljakastike (blåbond tms) oli hyvä moussen teossa. Se jämäköitti seosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vadelmahillosta saa raikkaampaa, kun laittaa sekaan puolet omenamarmeladia. Minä laitan aina kakkuun vanhanaikaisesti hilloa ja kermaa samaan kerrokseen. Kerman tilalle hyvä vaihtoehto on myös joku vaahdotettava vaniljakastike.

Vierailija
10/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluat kakkupohjan varman päälle, tee kaksi kääretorttulevyä. Toinen vaalea, toinen kaakao. Näitä voit leikata kahtia ja latoa vuorotellen. Tulee kaunis raitakakku. Eikä lässähtämisen pelkoa. Kuohkeitakin ovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikina kannattaa kaataa lattialle raakana, toimii oikeasti!

Vierailija
12/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siinähän lukee. Kakkupohja ei lässähdä uunista ottamisen jälkeen.

Mousset kai suosittuja nyt, koska ovat helppoja ja pysyvät hyvin jämäkän koostumuksen vuoksi paikallaan.

Itse laitoin viimeksi väleihin lisäksi esim, banaanipaloja ja tuoreita vadelmia. Mikseivät persikkaviipaleetkin kävisi.

Itsestä on mukavaa, että sileän pohjan ja moussen lisäksi on jotain pientä "purtavaakin"

Kakkupohja ei lässähdä jos se on vatkattu tarpeeksi kuohkeaksi ja se on tarpeeksi kypsä uunista pois otettaessa. Miksi se pitäisi pudottaa hellalle?? Ei mitään järkeä, taidat vain yrittää tehdä kiusaa ap:lle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa varoa, ettei tule päänsärkyä ja tajunnanmenetyksiä kakkua leipoessa.

Vierailija
14/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Siinähän lukee. Kakkupohja ei lässähdä uunista ottamisen jälkeen.

Mousset kai suosittuja nyt, koska ovat helppoja ja pysyvät hyvin jämäkän koostumuksen vuoksi paikallaan.

Itse laitoin viimeksi väleihin lisäksi esim, banaanipaloja ja tuoreita vadelmia. Mikseivät persikkaviipaleetkin kävisi.

Itsestä on mukavaa, että sileän pohjan ja moussen lisäksi on jotain pientä "purtavaakin"

Kakkupohja ei lässähdä jos se on vatkattu tarpeeksi kuohkeaksi ja se on tarpeeksi kypsä uunista pois otettaessa. Miksi se pitäisi pudottaa hellalle?? Ei mitään järkeä, taidat vain yrittää tehdä kiusaa ap:lle.

En yritä kiusata:(

Se pudotus ja tömähdys tasolle saa jotenkin sen kakun pysymään kohonneena. Luin netistä siitä. Ei sitä pakko ole kokeilla. Leipokaa sitten niitä kääretorttupohjianne ja yrittäkää onnistua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä parit vinkit omista kokemuksista opittuina:

-jos pinta alkaa mennä liian tummaksi laita kakun päälle leivinpaperi

-kakkuvuoksia ja ohjeita on erilaisia. kakku kohoaa aika paljon joten muista jättää tilaa kohota. mahdollisen ylimääräisen taikinan voi paistaa vaikka sitten eri astiassa.

-varaa tikkuja joilla kokeilet kakun kypsyyttä

-tee kakkupohja etukäteen. helpompi leikata ja esim rahka ei ala sulaa. suosittelen sahalaitaista veistä. muista kostuttaa.

-voitele ja jauhota kakkuvuoka kunnolla. muuten kakulla on vaikeuksia kohota.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi kuusi