Elämäni ensimmäinen täytekakku! Apuja.
Eli vielä juhliin olisi tulossa, ei pysty harjoitella.
Ensin suunnittelin toiseksi täytteeksi vadelmarahkaa mutta eihän mulla mitään vadelmia pakkasessa ollutkaan. Tuleeko liian imelää jos käyttää vadelmahilloa täytteeksi?
Toiseen väliin olisi tulossa kinuskikerma. Voiko sitä yksin käyttää vai olisiko parempi laittaa väliin joku hedelmä, esim persikka ja sen päälle tuo kinuskikerma?
Kommentit (15)
Kakkupohja kannattaa pudottaa n.30cm päästä hellalle uunista ottamisen jälkeen. Kakku ei lässähdä, toimii oikeasti! Ja täyttäessä laita täytemoussea tms reilusti:)
Vierailija kirjoitti:
Kakkupohja kannattaa pudottaa n.30cm päästä hellalle uunista ottamisen jälkeen. Kakku ei lässähdä, toimii oikeasti! Ja täyttäessä laita täytemoussea tms reilusti:)
Toimii mihin?
Vierailija kirjoitti:
Kakkupohja kannattaa pudottaa n.30cm päästä hellalle uunista ottamisen jälkeen. Kakku ei lässähdä, toimii oikeasti! Ja täyttäessä laita täytemoussea tms reilusti:)
Mutta tuleeko tuollaiseen mousseväliin muutakin kuin esim se kinuskimousse?
Ja jos maku kysymys niin kumpi parempi?
Ennen vanhaa oli aina marjat tai hillo +kerma. Nykyään näkyy just noita paksuja mousseja...
Vierailija kirjoitti:
Pakastevadelmia saa kaupasta
Saa toki, muttei kotimaisia ja ne ulkolaiset pitää keittää ja ne ällöttää..
Ap
Sekoita rahkaa ja sitä hilloa niin ei tule liian imelää. Ja vähän ot mutta noi mousset on hyviä kakun täytteitä ja päällisiä. Siis ihan ne kuivapussivatkattavat.
Siinähän lukee. Kakkupohja ei lässähdä uunista ottamisen jälkeen.
Mousset kai suosittuja nyt, koska ovat helppoja ja pysyvät hyvin jämäkän koostumuksen vuoksi paikallaan.
Itse laitoin viimeksi väleihin lisäksi esim, banaanipaloja ja tuoreita vadelmia. Mikseivät persikkaviipaleetkin kävisi.
Itsestä on mukavaa, että sileän pohjan ja moussen lisäksi on jotain pientä "purtavaakin"
Vanhan ajan vaniljakastike (blåbond tms) oli hyvä moussen teossa. Se jämäköitti seosta
Vadelmahillosta saa raikkaampaa, kun laittaa sekaan puolet omenamarmeladia. Minä laitan aina kakkuun vanhanaikaisesti hilloa ja kermaa samaan kerrokseen. Kerman tilalle hyvä vaihtoehto on myös joku vaahdotettava vaniljakastike.
Jos haluat kakkupohjan varman päälle, tee kaksi kääretorttulevyä. Toinen vaalea, toinen kaakao. Näitä voit leikata kahtia ja latoa vuorotellen. Tulee kaunis raitakakku. Eikä lässähtämisen pelkoa. Kuohkeitakin ovat.
Taikina kannattaa kaataa lattialle raakana, toimii oikeasti!
Vierailija kirjoitti:
Siinähän lukee. Kakkupohja ei lässähdä uunista ottamisen jälkeen.
Mousset kai suosittuja nyt, koska ovat helppoja ja pysyvät hyvin jämäkän koostumuksen vuoksi paikallaan.
Itse laitoin viimeksi väleihin lisäksi esim, banaanipaloja ja tuoreita vadelmia. Mikseivät persikkaviipaleetkin kävisi.
Itsestä on mukavaa, että sileän pohjan ja moussen lisäksi on jotain pientä "purtavaakin"
Kakkupohja ei lässähdä jos se on vatkattu tarpeeksi kuohkeaksi ja se on tarpeeksi kypsä uunista pois otettaessa. Miksi se pitäisi pudottaa hellalle?? Ei mitään järkeä, taidat vain yrittää tehdä kiusaa ap:lle.
Kannattaa varoa, ettei tule päänsärkyä ja tajunnanmenetyksiä kakkua leipoessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siinähän lukee. Kakkupohja ei lässähdä uunista ottamisen jälkeen.
Mousset kai suosittuja nyt, koska ovat helppoja ja pysyvät hyvin jämäkän koostumuksen vuoksi paikallaan.
Itse laitoin viimeksi väleihin lisäksi esim, banaanipaloja ja tuoreita vadelmia. Mikseivät persikkaviipaleetkin kävisi.
Itsestä on mukavaa, että sileän pohjan ja moussen lisäksi on jotain pientä "purtavaakin"Kakkupohja ei lässähdä jos se on vatkattu tarpeeksi kuohkeaksi ja se on tarpeeksi kypsä uunista pois otettaessa. Miksi se pitäisi pudottaa hellalle?? Ei mitään järkeä, taidat vain yrittää tehdä kiusaa ap:lle.
En yritä kiusata:(
Se pudotus ja tömähdys tasolle saa jotenkin sen kakun pysymään kohonneena. Luin netistä siitä. Ei sitä pakko ole kokeilla. Leipokaa sitten niitä kääretorttupohjianne ja yrittäkää onnistua.
Tässä parit vinkit omista kokemuksista opittuina:
-jos pinta alkaa mennä liian tummaksi laita kakun päälle leivinpaperi
-kakkuvuoksia ja ohjeita on erilaisia. kakku kohoaa aika paljon joten muista jättää tilaa kohota. mahdollisen ylimääräisen taikinan voi paistaa vaikka sitten eri astiassa.
-varaa tikkuja joilla kokeilet kakun kypsyyttä
-tee kakkupohja etukäteen. helpompi leikata ja esim rahka ei ala sulaa. suosittelen sahalaitaista veistä. muista kostuttaa.
-voitele ja jauhota kakkuvuoka kunnolla. muuten kakulla on vaikeuksia kohota.
Pakastevadelmia saa kaupasta