Voiko korppujauhot korvata kakun paistossa mannaryyneillä?
Nyt ei ole korppujauhoja, ja mietin, voisiko vuuan jauhottaa mannaryyneillä.
Kommentit (11)
Nimimerkki kirjoitti:
Kyllä!
Jee, kiitti!
Ap
Jos sulla on teflonpintainen vuoka, ei tarvita korppujauhoja tai muitakaan jauhoja laisinkaan. Riittää kun voitelee vuoan. Tulee minusta parempikin, koska pinta on paiston kiinteä eikä siinä ole mitään muruja.
Vuoan voi jauhottaa myös kookoshiutaleilla, mantelijauholla tai paremman puutteessa tavallisilla vehnäjauhoilla.
Tai vehnäjauhoilla tai kookoshiutaleilla tms, voi siis käyttää mielikuvitustaan ja sitä mitä kaapista sattuu löytymään.
Äitini käytti aina mannaryynejä. oma suosikkini: sesamin siemenet. Joskus niiden puutteessa olen rouhinut pieneksi muita siemeniä tai pähkinöitä.
Ei ole teflonvuokaa, joten taidan laittaa nyt noita mannaryynejä!
Ap
Mä käytän aina vehnäjauhoja, koska varsinkin valmiit korppujauhot ei maistu mun suuhun hyvälle. Noita siemeniä vois kyllä koittaa joskus!
Vehnäjauho on ihan ok. Ei tule paksua mössökerrosta kakun pintaan, vaan jauhot sulautuvat taikinaan.
Mannaryyneillä tulee ruman harmaa kakku.
Illalla käytin karkeita ruisjauhoja, ihan hyvä kakku tuli.
Kyllä!