Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
epätietoinen

Pitkä tarina lyhyesti:
Kuinka paljon alle kouluikäinen lapsi kuluttaa? Exä saa 500€ elareita sekä puolet kaikesta mikä lapsi tarvitsee (vaatteet, kengät, lääkekulut, lääkärikäynnit jne.). Tämän lisäksi tietty valtiolta 150€ (yh-osa ja lapsilisä). On erittäin hyväpalkkaisissa töissä ja asuu omassa kämpässä.

Miehen tulot n. 5000€ kuussa.

Mihin tarkalleen elareiden kuuluu kulua? Lapsi käy päiväkotia ja yhdessä harrastuksessa. Onko niin, että etävanhemmalle kuuluu sekä elarit, että myös puolet jokaisesta kuitista? Vielä lisäys, että exän omat vanhemmat näköjään ostavat lapselle yhtä sun toista. Aina kun kehutaan lapsen hienoja uusia kenkiä, reppua tai takkia, niin vaari kuulemma ostanut.

Onko äiti velvollinen näyttämään tai todistamaan, että elarit tosiasiassa kuluvat lapseen eikä hänen omiin menoihin?

Kysyn kun vaikuttaa siltä, että etävanhempaa käytetään hyväksi. Exällä taipumusta kiristää lapsella, joten en suinkaan ihmettele järjestelyä. Ihmettelen enimmäkseen sitä, kuinka paljon lapsi oikeasti kuluttaa ja miksi elareita ylipäätään maksetaan.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (1)

Vierailija

Ei niitä tilittää tarvitse. Mut joo. Jos pitää maksaa puolet exän ostoskuiteista, niin tuohan on ikuista vallankäyttöä. Miksi maksaa? Ymmärrän jos ostetaan vaikka pyörä, että maksaa puolet. Mutta jostain arjen vaatekuluista ei ole mitään asiaa kyniä ex-puolisolta yhtään mitään. Yhdelle lapselleko tuo 500/kk menee? On nimittäin todella öky-elari. Kun oletetaan että myös lähi maksaa kuluista puolet, tuon mukaan lapsen kuukauden menot ovat 500+500+150 eli 1150e. Kela laskee alle kouluikäiste perusmenoiksi jotain vajaa 400e/kk. Tietysti jos on varaa maksaa voi maksaa mitä haluaa. Mut elatuksen kannalta tuo elari on tooooodella iso. Ja ajatus siitä että pitäis jotain kauppakuitteja puolittaa on naurettava. Miksi se elatusvelvollinen semmoiseen suostuu?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla