Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Terveellisen ruoan kalleus

13.09.2016 |

Eilen ostin jopa paikallisesta lähikaupasta Partasen naudan (10% rasvaa) jauhelihaa  6,25 € kilo, ja kirjolohta 6,95 € kilo. Loheen kuului halutessa kaupan päälle fileointi, perkausjätteet ilman sisälmyksiä pyysin mukaan ja ne kätevästi sainkin eri paketissa. Noistakin kaapii yllättävän paljon lihaa lusikalla vaikka paistettavaksi iltapalan ruispalojen väliin. 
Noista aion tehdä ruokaa. Kasviksia, pakastevihanneksia, makaroonia ja 10% ruokakermaa lisään myös mukaan. Voita ostan aina vain tarjouksesta, säilyy yllättävän hyvin pakkasessa. Koen syöväni melko terveellisesti ja edullisesti. Tarjousroiskeläppäpitsojen kilohinta on korkeampi, puhumattakaan Hesburger mätöstä.
Jonkun perähikiän Siwan varassa elävän ruokailuun toki varmasti tulee hintaa, mutta jos on kerran viikossa mahdollisuus käydä Citymarket/Prisma/Lidl ostoskierros niin "halvalla" saa myös terveellisemmän vaihtoehdon ruokailuunsa jos haluaa.
Ruoka maksaa liikaa, mutta täysin paskapuhetta, että terveellinen perusruoka olisi erityisen paljon kalliimpaa kuin epäterveellisemmät vaihtoehdot.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niistä perkausjätteistä saat keitettyä hyvän liemen. Rahoilleen saa enemmän vastinetta kun ostaa rasvaista lihaa ja kuohukermaa noiden vähärasvaisten sijaan.

Vierailija
2/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä terveellistä on jauhelihassa, makaronissa tai ruokakermassa, puhumattakaan voista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä terveellistä on jauhelihassa, makaronissa tai ruokakermassa, puhumattakaan voista?

Tätä minäkin ihmettelen. Missä kaikki juurekset ja kasvikset? Ovat myös halpoja!

Vierailija
4/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä terveellistä on jauhelihassa, makaronissa tai ruokakermassa, puhumattakaan voista?

Makaronissa ja ruokakermassa ei olekaan, mutta sen sijaan voi ja liha ovat terveellisiä.

Vierailija
5/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No noista en tiedä, mutta lohi on usein halvempaa kilohinnaltaa kuin tonnikala, vaikka ostaisi filettä. Tosin kassilohi ei ole kovin eettistä, mutta ei ole tonnikalakaan. Mutta juureksia saa näin syksyisin sekä joulun alla halvalla. Joulun edellä ostan taas säkit lanttuja ja porkkanoita - punajuurista en pidä, mutta niitäkin yleensä on tarjollla, keitän sekä poilkon ne ja pakastan ja teen myös sosekeittoja pakastimeen. Sipuli on yksi terveellisimmistä ruuista ja se on aina halpaa, myös lähikaupoissa. Jos vaan vatsa kestää, sipulia kannattaa käyttää. Itse en erityisemmin sairasta flunssia, ja uskon sipulilla olevan iso osa asiaan. Kaali on myös kohtalaisen halpaa aina ja elokuussa sitä sai pilkkahintaan. Kaalissa suurin osa on myös syötävää osaa, joten kilohinta on siinä aidosti edullinen. Alkukesästä taas kotimaiset kurkut ja tomaatit on halpoja. Itse teen tomaatista keittoja pakastimeen ja käytän lämpimän leivän päällä. 

Itse saan lähikaupastakin aika edullisesti ruuat. Sunnuntai-iltaisin on melkein aina -30 % lapulla tuotteita, silloin on hiljaista ja sillon juuri laputtavat, joten pääsen valikoimaan parhaat päältä menemään oikeaan aikaan. Sekä sitten on nuo K-marketin valtakunnalliset tarjoukset, joten tarkalla suunnittelulla pärjään aika vähällä rahalla. Ei minun ostotapani kauppaa konkurssiin aja, koska maksan jotain tuotteista, mitkä muuten menisivät hävikkiin ja ostan normaalihintaistakin.  Esimerkkejä lähikaupan tarjonnasta on ollut mm. terttu banaaneja eurolla, oli yli kilon satsi. Näissä oli joku makuvirhe, mutta olivat ihan syötäviä. Jauhelihassa oli tullut kai liikaa tai jotain sellaista, sitä oli 99 sentillä/rasia yksi ilta, päivätty ko. päivälle. Vesimeloni oli pitkään 69 senttiä kilo. Leipiä löytyy joka ilta tarjouslapuilla. Syön sen verran vähän leipää, etten kovin usein leivo, sillä olen laskenut, että nämä tarjouslappuleivät menevät samaan hintaan. Varsinkin kun nyt on pakastin täynnä itse poimittuja marjoja, ei voi pakastimeenkaan leipoa, ei mahdu. 

Vierailija
6/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käyttäjä2643 kirjoitti:

Eilen ostin jopa paikallisesta lähikaupasta Partasen naudan (10% rasvaa) jauhelihaa  6,25 € kilo, ja kirjolohta 6,95 € kilo. Loheen kuului halutessa kaupan päälle fileointi, perkausjätteet ilman sisälmyksiä pyysin mukaan ja ne kätevästi sainkin eri paketissa. Noistakin kaapii yllättävän paljon lihaa lusikalla vaikka paistettavaksi iltapalan ruispalojen väliin. 

Noista aion tehdä ruokaa. Kasviksia, pakastevihanneksia, makaroonia ja 10% ruokakermaa lisään myös mukaan. Voita ostan aina vain tarjouksesta, säilyy yllättävän hyvin pakkasessa. Koen syöväni melko terveellisesti ja edullisesti. Tarjousroiskeläppäpitsojen kilohinta on korkeampi, puhumattakaan Hesburger mätöstä.

Jonkun perähikiän Siwan varassa elävän ruokailuun toki varmasti tulee hintaa, mutta jos on kerran viikossa mahdollisuus käydä Citymarket/Prisma/Lidl ostoskierros niin "halvalla" saa myös terveellisemmän vaihtoehdon ruokailuunsa jos haluaa.

Ruoka maksaa liikaa, mutta täysin paskapuhetta, että terveellinen perusruoka olisi erityisen paljon kalliimpaa kuin epäterveellisemmät vaihtoehdot.

Lihan rasvapitoisuudella ei ole mitään merkitystä,eläinrasva ei nosta vaarallisinta pienipartikkelista ldl-kolesterolia.Runsashiilihydraattinen ja vähärasvainen nostaa.Se kolesterolin matala suositusarvo perustuu statiinikokeisiin ja lääkkeiden vaikutus perustuu siihen että ne laajentavat verisuonia,estävät tulehdusta ja hapettumista eikä kolesterolin alentumiseen.Kolesteroliteoria perustuu siihen että NORMAALI kolesteroliarvo aiheuttaa valtimoahtauman,tämä on statiinikokeiden tulosten perusteella ilmiselvää.Kolesterolilääkkeet suojaavat potilaita täysin riippumatta ldl-arvoista ja siitä kuinka paljon ne alentuvat.Aika epäloogista vai mitä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nojaa, itse käytän kohtalaisen paljon herneproteiinia (https://www.foodie.fi/entry/vegesun-150g-herneproteiinirouhe/4742885010… 100g sisältää 60 g proteiinia ja hyvin monipuolisesti käytettävä) ja yhdestä paketista saa tehtyä kolmihenkiselle perheelle kaksi ok satsia ruokaa. Jos nyt laskee, että proteiinilähde 1,5€ ja vaikka kasvikerma (kai joku 1,20 €) ja keittää vaikka parsa kylkeen, niin ruokki kolme henkeä terveellisesti noin neljällä eurolla Ja keittiössä meni aikaa itsellä se alle 20 min. Ruokaa jäi lounaallekin. En nyt kalliiksi sanoisi. 

Vierailija
8/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä terveellistä on jauhelihassa, makaronissa tai ruokakermassa, puhumattakaan voista?

Makaronissa ja ruokakermassa ei olekaan, mutta sen sijaan voi ja liha ovat terveellisiä.

Tuotantoeläimille syötetään mm. antibiootteja ja kasvuhormoneja, joten liha-/maitotuotteet joita näistä eläimistä saat, ovat kaukana terveellisestä. Myöskään viljeltyä kalaa en pitäisi terveellisenä.

Liha- ja maitotuotteiden käyttö lisää myös riskiä sairastua mm. Syöpään, sydänsairauksiin, osteoporoosiin ja diabetekseen.

Kannattaa googlata asiasta lisää tietoa jos kiinnostaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun ei osaa tai viitsi laittaa pöytään muuta kuin halvinta einesmättöä, paras selitys näin tekemiselle on se, että terveellisempi on niin kallista. Millä semmoisia köyhä muka ostelee, joten vedetäänpä valmiit  pyttikset taas kerran.

Vierailija
10/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä terveellistä on jauhelihassa, makaronissa tai ruokakermassa, puhumattakaan voista?

Makaronissa ja ruokakermassa ei olekaan, mutta sen sijaan voi ja liha ovat terveellisiä.

Tuotantoeläimille syötetään mm. antibiootteja ja kasvuhormoneja, joten liha-/maitotuotteet joita näistä eläimistä saat, ovat kaukana terveellisestä. Myöskään viljeltyä kalaa en pitäisi terveellisenä.

Liha- ja maitotuotteiden käyttö lisää myös riskiä sairastua mm. Syöpään, sydänsairauksiin, osteoporoosiin ja diabetekseen.

Kannattaa googlata asiasta lisää tietoa jos kiinnostaa.

Nyt on kuitenkin niin, että googlaamalla löydät varmat todisteet joka ainoan elintarvikkeen terveellisyydestä ja epäterveellisyydestä. Se, että netistä löytyy tietoa, ei vielä pitkälle kanna, kun ne tiedot ovat usein täydessä ristiriidassa keskenään. Toisaalta tämä helpottaa elämää: jokainen löytää tietoa, joka vahvistaa omia käsityksiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen myös miettinyt annoskokoja. Vaikka ruoka olisi vähän kalliimpaa mutta jättää kaiken ylimääräisen arkena pois, yksi herkkupäivä vkossa, niin säästää. Lisäksi mahdollinen ylipaino lähtee.

Vierailija
12/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä terveellistä on jauhelihassa, makaronissa tai ruokakermassa, puhumattakaan voista?

Makaronissa ja ruokakermassa ei olekaan, mutta sen sijaan voi ja liha ovat terveellisiä.

Tuotantoeläimille syötetään mm. antibiootteja ja kasvuhormoneja, joten liha-/maitotuotteet joita näistä eläimistä saat, ovat kaukana terveellisestä. Myöskään viljeltyä kalaa en pitäisi terveellisenä.

Liha- ja maitotuotteiden käyttö lisää myös riskiä sairastua mm. Syöpään, sydänsairauksiin, osteoporoosiin ja diabetekseen.

Kannattaa googlata asiasta lisää tietoa jos kiinnostaa.

Eläinrasvan kulutuksella ei ole väestötutkimuksissa mitään yhteyttä sydänsairauksiin.Nopeat hiilihydraatit ovat paljon vaarallisempia.Australian aboriginaaleilla on muuten maailman matalimmat kolesteroliarvot ja sydänsairaudet huippukorkealla.Sveitsiläisillä korkeimmat kolesterolit ja matalimpia sydänsairastuvuuksia.Statiinien vaikutus ei perustu ldl-laskuun vaan useisiin muihin vaikutuksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meilläpäin tuon hintaista lohta on nähty viimeksi 15v sitten... Nykyään halvimmillaan tarjouksessa vakuumikala 12-14€ kilo, jauheliha ollut 2x tänävuonna 6,99 kilo.

Ruokakermaa meillä ei käytetä vaan tavallista.

Mutta periaatteessa on totta että meilläkin hyvä ja terveellinen ruoka maksaa aina alle 2€/annos. Eli n 10€/pvä. Sillä toisella kympillä (päiväbudjetti 20€) mitä on pitää sitten saada aamiainen, välillä lounaskin, iltapala yms terveellistä 1 ja 2 tyypin diabeetikoille.

Vierailija
14/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä terveellistä on jauhelihassa, makaronissa tai ruokakermassa, puhumattakaan voista?

Makaronissa ja ruokakermassa ei olekaan, mutta sen sijaan voi ja liha ovat terveellisiä.

Tuotantoeläimille syötetään mm. antibiootteja ja kasvuhormoneja, joten liha-/maitotuotteet joita näistä eläimistä saat, ovat kaukana terveellisestä. Myöskään viljeltyä kalaa en pitäisi terveellisenä.

Liha- ja maitotuotteiden käyttö lisää myös riskiä sairastua mm. Syöpään, sydänsairauksiin, osteoporoosiin ja diabetekseen.

Kannattaa googlata asiasta lisää tietoa jos kiinnostaa.

Nyt on kuitenkin niin, että googlaamalla löydät varmat todisteet joka ainoan elintarvikkeen terveellisyydestä ja epäterveellisyydestä. Se, että netistä löytyy tietoa, ei vielä pitkälle kanna, kun ne tiedot ovat usein täydessä ristiriidassa keskenään. Toisaalta tämä helpottaa elämää: jokainen löytää tietoa, joka vahvistaa omia käsityksiä.

Toki informaatiota mitä luet netistä pitää kritisoida, eikä todellakaan uskoa kaikkea. Ja jokainenhan meistä saa päättää itse mihin uskoo!

Itse pidän terveellisenä puhdasta, mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa. Hedelmiä, vihanneksia, papuja, linssejä, täysjyväriisiä jne. (En asu Suomessa, joten saan kotimaisia kasviksia/hedelmiä ympäri vuoden.) Voin paremmin kuin koskaan ja se riittää minulle :)

Tuotantoeläimet, jotka elävät soijalla/geenimuunnellulla maissilla tms, ovat usein sairaita (jonka takia tarvitsevat antibiootteja) ja en ymmärrä miten sairaan eläimen syöminen voisi olla terveellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edulliseen ja maistuvaan, terveelliseen ruokaan on kaksi taattua tietä:

ruuanlaittotaito ja suunnitelmallisuus. Noilla pudottaa jo ruokamenoja reippaasti ja molemmat ovat opeteltavissa. Syyt niiden torjumiseen ovat tekosyitä. 

Ei aineksista kinaaminen on hedelmätöntä ja turhaa. 

Vierailija
16/16 |
13.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toi lohihan oli halpaa! Harva edes ostaa kiloa kerralla. Pahimmillaan kilohinta 20€ kieppeillä. Ihme valittelua.