Miten valmistat lohen uunissa?
Kommentit (7)
Suolaa sitruunaa ja pippuria päälle, tarjoan öljykastikkeisen salaatin kanssa.
Pahin moka on paistaa lohi kuivaksi jonkun juustoruokakermasötkötyksen alla.
Sitruunaa, suolaa ja pippuria mausteeksi ennen uuniin laittamista.
Uunilohen kanssa laitan usein kantarelli- tai pinaattikastiketta, mutta lohi lohena ja soosit erikseen.
Laitan uunipellille n. 30 min.
Lautasella maustan sitruunalla ja valkopippurilla. Hyvää salaattia lisäksi.
Kalan sisälle sitruunapippuria, suolaa ja tuoreita yrttejä, sitten kääritään kala folioon ja paketti isoon uunivuokaan tai reunalliselle pellille. Paistetaan 175 asteessa kalan koosta riippuen esim. 45 min.
Jos on kokonainen, niin perkaan, huuhtelen, suolaan sisältä ja laitan kylkien väliin ohuita sitruunanviipaleita ja paljon tuoretta tilliä. Päälle lisää sitruunanviipaleita ja suolaa. Muutama viilto selkärangan viereen, foliolle ja uuniin. 200 astetta tai alle, noin 30- 45min.
File samaan tapaan mutta vähemmän aikaa, vartissa tulee pikkufileestä hyvä.
Medaljongit tms. pienemmät palat maustan ja kääräisen folioon nyyteiksi. Tosin useammin paistan pienemmät palat pannulla.
Uuni päälle 180 astetta, lohi vuokaan nahka ylöspäin, vuoka (kuumaan) uuniin, kymmenen minuutin kuluttua ota vuoka uunista ja poista nahka (lähtee ihan nostamalla), laita suolaa ja sitruunapippuria kalan pinnalle ja lisää ruokakermaa 2 dl sekä loraus soijakastiketta, takaisin uuniin reilu kymmenen min. Lisänä voi tarjota peruna-porkkanamuussia ja kermaviiliin sekoitettuna dijon-sinappia, kuutioitu suolakurkku, savupaprikajauhetta ja sitruunamehua tilkka.
En valmista uunissa, pannulla saa kunnolla rapisevan rapeaa. Turha vastaus siis!